Salaku tiasa ningali peta non-geomatics

Pikeun meunangkeun kéngingkeun sakedik, minggu ieu parantos dikaluarkeun di 20minutos.es artikel dina subyek proyek, sareng obat kuat anu guru kelas kagenep baris nerangkeun lamun nyarios peta dunya.

geografi 20 menit nya Worthta pantes kanggo katingal kana koméntar, a -ronis- karunya- aranjeunna seueur teuing, tapi aya sababaraha:

Cara wartawan ngajentrekeun dirina tulisan ngeunaan masalah téknis panasaran.
ka abdi yen aranjeunna ngajelaskeun ka abdi yén éta téh datum

Sarta toe badag kuring leuwih badag batan panonpoé!
Abdi pariksa deui dinten!

Moral (of geodesic): Upami anjeun ningali peta teu mikir ngeunaan naon éta nyebutkeun, upami henteu saha anu dipigawé deui.

dunya sanes langkung tina cai, hatur nuhun, sabab planét sanés gaduh kemungkinan anu sanés sahingga éta teu aya hirup.

Satengah teu bakal terang mana Greenland nyaéta ... 20 menit, anjeun kersa teuing!

Kabeneran aya Spanyol na di Indonesia saimbang geografis nyaeta **.

*
Upami ukur geografis ...
*

Bumi nyaéta tilu diménsi na teu mungkin keur ngagambarkeun dina pesawat a. Rampa diri kuring nyekel anjeun ...!
Kanggo kénging pupa nya kénging digambarkeun ku manusa. Ata frasa anu ééng!

Kuring henteu weruh alatan kuring sieun IT!
WORLD saos saatos Anjeun cet!

Abdi badé maju warta anu sanés, ogé bumi kerung, saatos miceun kabeh minyak, abdi miharep teu saurang ogé bakal mikir ngalakukeun sinar X tina hawa kusabab kalangkung lamun urang nuju nuju nyingsieunan.

Naon bakal koran tanpa Wikipedia?

Anjeun nyandak Google Earth sarta ningali babandingan-kirang nu langkung.

Menit 20, kuring bakal masihan anjeun saenggang anu sanés ngalebetkeun dina halaman payun: Abdi pikir Cina gaduh dua papanggihan anyar anu ésénsial: salah mangrupakeun jarum anu salawasna nunjuk kalér, sedengkeun anu sejenna bubuk hideung anu ngundang, sareng upami Anjeun tiasa nyimpen éta dina kantong sakedik, padet, ngabitukeun sareng tiasa nyepuh.

Peta pangalusna nyaéta peta itil nu disusun ku urang menteri pangleutikna nu sarua (dicatet nada sarcasm).

Gaduh aranjeunna dirobah Topografi jadi rékayasa?

Kapuloan Kanaria henteu sacaket Spanyol sareng jauh tina Brazil sakumaha sigana. Kanyataanna, seueur sababaraha taun ka pengker tuluy naroskeun yén angkutan ngaliwatan balong

Sahiji kunaon geoid sareng hal eta, mémang tiasa diugikeun tina 2D, lain hal anu teu saurang ogé ngarti kumaha peta bakal ditampilkeun, tapi kadieu, abdi badé dipendak dina 3D salaku "akurasi" ukuran teu tiasa saterusna ngarencanakeun rencana ageung sareng motong béda:

Janten itil kuring henteu cacad, nyaeta abdi ningali deui dina peta-itil kuring, sabab henteu datar ... sabaraha sepi!

Tina sawatara hal anu saé kuring aya kendeur Buzz via Jorge, (sanes hadiah) :)

Salah Walon kana "Sakumaha anjeun ningali peta non-geomatik"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.