Sambungkeun jasa OGC Manifold

Di antara kamampuan pangsaena anu kuring katingal Manifold GIS nyaéta pungsi nyambung ka data, Google Google, Virtual Earth, peta Yahoo sareng ogé ka jasa WMS dina standar OGC.

Hayu urang tingal kumaha atuh éta.

Dina hal ieu, kuring hoyong nyambungkeun wewengkon Valdemaría Street, saperti ditingalikeun dina potret layar direbut dina Google Earth.

gambaran

1. Jieun tilik teh

Keur kitu, hal anu pangalusna nyaéta pikeun nyiptakeun grid a ti daérah éta, ku kituna Manifold dijieun:

  • gambaran - «File / nyiptakeun / gambar»
  • - «Nunjukkeun proyéksi
  • - «view / graticle» sareng kuring milih kisaran anu nyertakeun di daérah ieu sareng kuring pencét tombol «nyiptakeun»
  • - Ayeuna kuring pilih lapisanna teras ngaalageungkeun kana éta wewengkon.

2. Sambung ka dunya maya

gambaran -Leu kusabab anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun "file / link / image" sareng pilih "server gambar manifold" ... dina tulisan anu sanésna kami ngajelaskeun kumaha carana ngangkut plugins ieu.

-Nalika milih jenis jasa, ikon Anyarkeun wilayah dipilih pikeun mikawanoh sinyalna anu kami parantos dijieun

- Sakali lapisan ieu dimuat, urang ngadaptarkeunkeun proyéksi.

gambaran3. Eusian éta dina peta

-Untu ieu lébat anu anyar diciptakeun sareng «file / create / map» sareng kami nunjukkeun lapisan anu badé ningali, atanapi kami sered sareng teundeunana ka peta anu tos aya.

4. Pikeun nyambung ka jasa OGC

-Di dina hal ieu, kuring bakal nganggo jasa CARTOCIUDAD, ieu sok dilakukeun ku «file / link / image» sareng kuring milih pilihan data OGC IMS, nempatkeun alamat «http://www.cartociudad.es/wms/CARTOCIUDAD / KAWASAN ». Dina panel kuring tiasa milih lapisan anu didaptarkeun ieu, bahkan kuring tiasa muka unggal lapisan salaku gambar anu kapisah.

gambaran

5. Hasilna

Hal a-ati mah sakuduna gaduh seueur pisan gambar dina pos, tapi pikeun ningalikeun hasil anu dihontal dina ieu menit 7.45 operasi kalayan Manifold, di dieu aya dimana aranjeunna ngegel:

Kalayan gambar lapisan Google Maps

gambaran

Kalayan gambar lapisan Virtual Bumi

gambaran

Kalayan lapisan peta Yahoo

gambaran

Kalayan jalan jalan Virtual Bumi

gambaran

Kalayan lapisan CARTOCITY

gambaran

Pasti, upami Manifold terus sapertos ieu, seueur bakal nepi ka investasi $ 245 waragad anu... najan dina pendapat abdi teh geofumados anu kedah dijanten Manifold kedah milarian strategi langkung agresif pamasaran upami aranjeunna henteu daék teruskeun diantara geeks sareng saha-jalma anu dicétang-kahadean maranéhna haratis.

2 Tanggal "Nyambungkeun Manifold ka jasa OGC"

  1. epa, unggal dinten anjeun diajar hiji hal ... hatur nuhun kanggo inpormasi, abdi gé nyobian

  2. Sumuhun, Manifold pohara kuat lamun aya ka panyadia tina jasa luar. Tapi kuring hayang nambihan - bisi aya naon waé pamaca anu henteu terang kamampuh Google Earth nganggo jasa WMS ieu haratis - anu tiasa pisan gampang tina GE:

    1- Tangtukeun lokasi kapentingan anjeun dina panempo 3D.
    2- Pencét tombol pikeun nambihan gambar unggul (atanapi Tambahkeun> Image Overlay)
    3- Dina jandela éta, tingali tab "Update" kanggo tombol "WMS Parameter" terus pencét
    4- Dina jandela nu bakal dibuka, pencét tombol "Tambah" sareng témpél URL jasa anu anjeun hoyong pake.
    5- Antosan sababaraha detik sareng anjeun tiasa milih lapisan mana anu bade ditingalikeun tina daptar di kénca (anjeun kudu ngalebetkeun ka kolom katuhu sareng «Tampa»)
    6- Aturkeun parameter "Update dumasar kana pandangan" sakumaha luyu (éta henteu peryogi diropéa upami data statis)
    7- Kitu deui «Narima» sareng anjeun tiasa ningali lapisan data anyar anu dipilih di Google Earth.

    Upami aranjeunna henteu nganggo layanan WMS husus, aranjeunna tiasa ningalikeun yén Google Earth boga sababaraha di antarana dina daptar. Sababaraha kadang teu hasil, tapi patut kana sagala hal.

    Salam!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.