Ngarobah derajat / menit / detik kana decimal

Sababaraha waktu ka tukang kuring datangna nanyakeun keur ieu, jeung nunjukkeun yen sobat nu Sigana mah a saeutik hasty tur kiwari mangrupakeun dinten ngagungkeun loba hal, di dieu aya hiji alat pikeun ngarobah koordinat geografis ka angka désimal.

Naha tabel konversi

Geus ilahar pikeun manggihan koordinat anu derajat formatna, menit, detik, contona:

75 ° 25 '23.72 .45 »N 59 ° 12 'XNUMX» W

N hartosna éta garis lintang 75 derajat di luhur khatulistiwa, upami éta ngagaduhan S hartosna éta aya di beulahan bumi beulah kidul. Dina kasus bujur, aranjeunna bakal ngagaduhan E atanapi W, gumantung kana éta wétan atanapi kuloneun Greenwich meridian

Program sapertos Google Earth na ArcGIS merlukeun ieu balik dina format decimal, kayaning:

75.42325556 -45.98666667

Lintang, upami éta handapeun handapeun khatulistiwa, bakal négatip, sareng hal anu sami bakal kajadian sareng bujur, anu bakal négatip pikeun beulahan bumi beulah kulon. Kuring nyarankeun pikeun ngartos, maénkeun sakedik sareng Google Earth, ngarobih pilihan tampilan UTM, geografis, kalayan sareng tanpa tempat desimal.

ngarobah koordinat geografis ka decimal derajat

Salaku tabel pikeun ngarobah koordinat karya geografis, angka désimal

salawasna ngagunakeun daptar Jibril Ortiz, nu geus netep pikeun ngarobah koordinat geografis ka UTM, mintonkeun hiji kolom dimana aranjeunna dina format decimal.

ngarobah koordinat mun decimal derajat

  • Anjeun tiasa milih buleud, di flange luhur.
  • kolom konéng anu ngasupkeun data dina kolom kahiji narima jumlah titik.
  • Ka katuhu unggal lintang jeung bujur dina formulir decimal, tanpa rounding, kalayan simbol négatip masing-masing na nalika ditempo pakait.
  • kolom jeruk ngandung data disambungkeun, kalawan jumlah titik, lintang na bujur.
  • Dina header kolom ieu, anjeun tiasa ngalebetkeun jumlah tempat decimal anu urang ngarepkeun concatenation buleud. Ati-ati yén buleudan decimal tina koordinat geografis tiasa nyababkeun kasalahan ageung.

Kirim surélék ka txt koordinat aa

ngarobah koordinat mun decimal derajat

 

Pikeun ngirim aranjeunna ka file txt, ukur hiji file anyar kedah janten kabuka, nyalin data tina kolom jeruk paste aranjeunna dinya.

file ieu tiasa lajeng jadi sarat ti Google Earth, nunjukkeun urutan salaku I dipedar di pos ieu.

Tangtosna, Datum kedah aya dina WGS84 supados aranjeunna henteu murag di tempat sanés. Kolomna parantos teras-terasan dirobih kana UTM sareng ngempelkeun AutoCAD, sapertos éta versi aslina dina tabél ieu.

 

ngarobah koordinat geografis ka decimal derajat

Ngunduh éta peryogi sumbangan simbolis pikeun unduhan, anu anjeun tiasa laksanakeun kalawan PayPal atanapi kartu kiridit.

Éta simbolis tempo nilai eta nyadiakeun jeung betah kalawan nu bisa acquire.

 

 

 

 


Diajar kumaha ngadamel ieu sareng template sanés dina Kursus cheat-Excel CAD-GIS.


 

20 Balesan kana "Ngarobih derajat / menit / detik janten desimal"

  1. Hello Raul
    Unggal kelas ngagaduhan 60 menit sareng unggal menit 60 detik. Anu kajantenan nyaéta nalika waktuna nyirian aranjeunna dina peta atanapi lingkup bumi, aranjeunna ngan ukur dilakukeun dina unggal jarak anu tangtu ku kituna henteu ngagentos grid.

  2. Hola que tal? Abdi galau saeutik kalayan yén sahiji darajat, menit jeung detik anu géografi dianggap yén unggal méridian derajat 15 diukur sarta unggal gelar sahingga diukur menit 4, kumaha mungkin lajeng nu 1 60 gelar ukuran menit? atawa ukuran atawa ukuran 4 60, kumaha eta? Kuring miharep batur bisa ngajawab kuring
    Hatur nuhun tur Wasalam

  3. Hayu urang tingali.
    Hiji gelar anu menit 60, tapi dina hal ieu anjeun teu boga menit.
    Tapi ogé unggal kelas ngagaduhan detik 3,600 (60 menit pikeun 60 detik). Janten detik 15 anjeun sami sareng:
    15 / 3600 = 0.004166
    Maka bakal derajat 75.004166 dina format perpuluhan.

    conto sejen nu ngawengku derajat, menit jeung detik:
    75 ° 14'57 »
    Sasmita: 75
    Menit: 14 nu sarua jeung 14 / 60 = 0.23333 derajat
    Nu kadua: derajat sarimbag 57 / 3600, 0.0158333.

    Aranjeunna ditambahkeun ngalakukeunana 75.249166 derajat.

  4. sumur, nanaon Abdi peryogi terang kumaha ngalirkeun 75 ° 15 ″ kana nilai ,, nyaéta, ka desimal ,, punten mantuan

  5. Hatur nuhun tip éta, pasti batur bakal ngamangpaatkeun.

  6. Kuring mutuskeun ngirim kode ka:

    Fungsi GMS (GradosDecimal)
    AZ = GradosDecimal
    g = Int (az): m = Int ((az - g) * 60): s = Buleud (3600 * (az - g - m / 60), 0): Upami s> = 60 Maka s = 0: m = m + 1
    Upami m> = 60 Maka m = 0: g = g + 1
    Upami g> = 360 Teras g = 0
    GMS = g & «°» & m & «'» & s & «» »
    tungtung Fungsi

  7. Kuring digawe pelengkap pikeun Excel anu fungsi éta pikeun transformasi hiji sudut dina téks a angka désimal Menit Gelar Kadua
    3.15218 = 3 ° 09'7.85 ″, tapi kuring henteu terang kumaha carana unggah kana forum. Batur bantosan kuring.

  8. Abdi hoyong méja pikeun ngarobah UTM PSAD56 kana darajat, menit decimal
    hatur nuhun

  9. Nu ma hatur nuhun pisan kanggo aiiuda Nu terang nanaon tapi graxiias

  10. Hatur nuhun pisan !! Anjeun teu nyaho kumaha leungit anjeunna hahahaha a !!!!!!!!! saludooo

  11. hal munggaran mimiti
    gelar 1 60 nyaéta menit, salah menit 60 detik.

    4,750 60 ngabagi antara uninga sabaraha derajat, nu mere 79.16

    Lajeng, anjeun kukituna gelar 1 (ku 60 menit) tapi duanana nambah 19 79 menit derajat.

    Nalika jumlahna aya sabaraha detik dina 79 menit anu katutup, urang bakal ngagaduhan 79 × 60 = 4,740. Éta hartosna anjeun masih gaduh 10 detik kénca pikeun pencét 4,750

    Dina kacindekan:

    gelar 1, 19 menit, detik 10

  12. Abdi peryogi mangga ngawartosan precedimiento nu nuluykeun pikeun nganyatakeun dina derajat, menit jeung detik: detik 4750. Kuring boga pamanggih

  13. ulah nempatkeun perkara babi ngawula porkeria murni

  14. Epa! Tautan naon anu saé. Kuring hatur nuhun, aya seueur anu ningali.

  15. Anjeun tiasa nganggo «Convert to file GPS to text polos atanapi GPX» dina wéb http://www.gpsvisualizer.com sarta trasformas titik dina file GPX jeung beban atanapi gé Global Mapper ti dinya ka format nu peryogi.
    Salam ti Argentina jeung unggal poe kuring pariksa blog éta pisan metot.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.