Honduras: alternatif perverse atanapi giat

... sarta sababaraha poé kuring teu nulis
Naha anjeun dihapus Internet?
atawa anjeun di jalan
Atawa éta mah euweuh hoyong?

tulus,

blog duka kaen Anjeun

Honduras balik ka panggung dunya, sarta geura-giru sanggeus éta omongan sapotong leutik ieu diakomodir gaya di Amérika Tengah teka. Sababaraha warta nya éta maca kaluar nya geus leungit, Hurricane Mitch, Présidén dahar melon, salamet tina Cayos Cochinos, tungtungna, saeutik asalna kaluar sarta tetep dina indifference jalma anu geus pernah dilongok wewengkon Amérika Tengah, Cai mibanda kabeungharan budaya, ékologis jeung sajarah hébat.

3679584661_b4ac2013c0

Tapi tungtungna, sanggeus minggu tina krisis, ayeuna anjeunna geus ngahontal Honduras Sekjen PBB, nu geus dipikawanoh, teu tiritos kalawan ñurda sarta poé, éta hadir kalawan sababaraha pesimis, éta henteu dipikawanoh acan naha nanya atawa ngabejaan na sateuacan ieu kajadian, di dieu sababaraha toko alternatif tina paguneman kuring jeung Gusti tina lauk emas di Macondo:

1. Aya gencatan senjata, Zelaya kudu balik deui ka rengse na genep bulan

Ieu meureun posisi organisasi internasional anu ngarojong Zelaya geus kapanggih, kumaha internal nu polarisasi nagara ieu nyusahkeun ku link eta boga kalawan Chavez garis. Janten leuwih hese sabab lamun kitu, rusuh bakal neruskeun salila genep bulan, sarta anu weruh lamun maranéhna bakal pikeun dibeunangkeun tindakan poé ieu geus lumangsung saperti persetujuan ti amendments kana hukum kotamadya (nu alus keur dulur) oge biaya ngalawan kabinét na dinya.

aspék séjén hésé ieu bakal jadi institusi kaayaan discrediting dilawan atawa civil society anu geus nyatakeun kaayaan teu satuju atanapi illegality jeung laku lampah cabang eksekutif, kayaning Agung Pangadilan, Kongrés, Kantor JPU urang, Garéja Katolik, Evangelis Garéja, Komisaris Hak Asasi manusa, ABRI, antara séjén.

2. Hal ieu ditéang pikeun ngabéréskeun krisis jeung réferéndum sarta ngantep éta jalma mutuskeun

output ieu diusulkeun pikeun Hak Asasi Manusa, nu nyatakeun yen pakakas légal ku voting ku organisasi internasional mantau rahayat mutuskeun upami anjeun hoyong Zelaya mulih atanapi henteu.

Ieu kabeh bisa jadi senang, endure naon putusan keur genep bulan hareup ngan ditinggalkeun keur pamilu dijadwalkeun pikeun 2009 Nopémber. Lamun buang parasaan jauh poék, urang bisa hirup dina rusuh susah tapi lumayan ... ieu hiji pilihan.

3679495823_f89381a06e

3. Pamarentah interim megatkeun teu negotiate

Tanda yén aya hiji posisi ekstrim, maranéhna rék henteu nampa perjangjian sagala pikeun kapentingan karapihan, sanajan denying pilihan referendum dumasar eta naon anu lumangsung nyaéta dina kerangka juríidico. bakal nyieun nagara internasional ieu kudu narékahan pikeun nyieun sigana leres naon muncul bisa bohong diusulkeun ku jalma anu muncul janten liars ngalawan jalma anu sok ngabohong ka kami, tegangan leuwih sosial nu ngarojong Zelaya bakal mungkas nepi néangan rojongan ti kénca ka .

Paling ngarusak ieu nyaeta perang sipil geus dilawan, sabab sakumaha lumangsung dina Él Salvador, asupkeun duit jeung pakarang ti garis Chavismo tur aya hiji ngakeuheulkeun langkung: lamun trafficking ubar na kajahatan dikelompokeun meunang, gerakan bakal unstoppable. Dina Él Salvador, kénca meunang perangna di wewengkon pagunungan, nu leutik dina istilah persentase; di Honduras, sakabeh wewengkon mangrupa pagunungan, nu bakal nyieun kénca ngabogaan kaunggulan sejen.

4. Ideologi gawang noses

Ieu bisa jadi tanda yén Amerika Serikat jeung banten tarik ti bojong livers maranéhna maksudna pikeun nyandak sisi ideologi jeung expansionist (a ceurik plaintive nu teu uninga tungtungna tapi urang kabeh nyaho yen accompanies sadayana ieu film hideung dukun "Australia" ). Ngandung harti yén Vénézuéla bakal neangan kacenderungan leftist nyandak hiji peran penting dina Amérika Tengah stronghold wilayah, hiji deui naon geus Nikaragua (anu salawasna geus), Él Salvador (dimana anjeunna meunang pamilu nu FMLN) jeung Guatemala (sanajan teu dirumuskeun warna ieu ditinggalkeun trend). Tapi di sisi séjén, Amérika Serikat nyoba meunangkeun deui taneuh. Ieu di ragu lantaran Obama geus diasupkeun hiji profil low, sarta kumaha urang ningali hal, strategi dina Irak geus dihapus saméméh cacah nu truths tina hiji perjuangan alien; jeung Amerika, Honduras mangrupakeun titik leutik on taplak dina. Tapi ulah pikir eta deems pangaruh Chavista kalindih anu geus ngawengku sababaraha nagara congcot Kidul jeung Amérika Tengah, sarta ogé boga dasi kuat ka Cina Komunis jeung Iran.

Mun perjuangan ideologi nempatkeun masalah, urang bakal sagala leungit, sabab éta téh kawas perjuangan agama, anu taya sahijieun kantos bisa masihan kami penjelasan sadar leuwih ti pleas deet ampun abad engké.

________________________________________

Saban poé marches di pertahanan atanapi ngalawan présidén anu luhur, tapi tanpa contingency atanapi usulan. Ngan cries puitis nu bisa ngeureunkeun eta hal nu ngumbar di tingkat pulitik sarta parobahanana perlu teu digawe.

Naon kajadian, urang rék karapihan sarta yén nagara nganggap transformasi perlu.

Poto anu dicokot tina Flickr on Krisis di Honduras.

Hiji Balesan to "Honduras: alternatif perverse atanapi giat"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.