gvSIG, nalukkeun spasi New ... Diperlukeun! ¿Kontroversial?

Ieu nami anu geus disebut pikeun Katujuh Konferensi Internasional gvSIG bisa dilaksanakeun dina telat Nopémber taun 2011.

fokus ka taun bakal ngawangkong di lingkung proprietary tina software geospatial badag Transnasional; tapi pendekatan nya dilawan lamun éta pikeun ngahontal gvSIG ngarecah halangan di nagara nu kakurangan kawijakan jelas kana dipakéna software bébas tur remen belittles mana jahiliah atanapi kapentingan vested.

Dina hal ieu, eta diperkirakeun yén bakal aya presentasi jeung diskusi panel on strategi jangka sedeng pikeun ngabalikeun mitos sapertos:

- software Free teu boga kualitas

- Tukangeun Free Software No pausahaan

Folio na banner_ESPAnu pangalusna anu geus ngalakonan yayasan gvSIG mangrupa link Akademi - Public - wasta pikeun kelestarian. Aranjeunna geus henteu dipigawé nanaon inisiatif open source sejen, ku bédana dicirian dina usaha dokuméntasi sistematis jeung konsolidasi partnerships kalawan pendekatan invasif nu jadi jauh geus dibawa hasil metot di Éropa jeung Amérika.

Kuring utamana éta gampang ngayakinkeun customer pikeun ngagunakeun alat anu waragad rébuan dollar leyuran gratis. Henteu sabab téhnisna eta tiasa demonstrate kamampuhan na, tapi kusabab implikasi administrasi di meuli software anu henteu boga nilai beungeut jeung ngaganti eta ku solusi jasa, hese ngarti sababaraha kontekstual ahli hukum lambar.

masalah nu bisa jadi sénsitip salaku posisi, tapi ogé internationalization kedah ngakibatkeun hiji dangong snatching adil jeung kuadrat naon moal dibales tanpa perang. Euweuh parah ti software anu alus terus ucapkeun ... nyaeta aya upami Anjeun hoyong pake.

Ieu henteu gampang tempo reprisals bisa ngadagoan tarnishing gambar ayeuna katempona istilah hackerNu ampir sinonim jeung terorisme najan mimitina ieu mah. Dina hal ieu éta picilakaeun bisa dikaitkeun jeung aspék ideologi ditinggalkeun, éta sanajan aranjeunna base prinsip diwangun sakitu legana tina Latin nu pakait sareng adat populis jeung pernyataan goblog pamingpin na anu greatly detract cita.

Ieu hiji tantangan nu boga tujuan gvSIG di alamat skenario ieu, kabingungan antara naon Open Source na software proprietary gaduh setbacks maranéhanana pikeun pamahaman alus malah keur diri urang sorangan, didieu sababaraha deukeut:

Pangaweruh kudu democratized: bendera ieu Kuring sorangan geus diangkat, egeomates bagian anu mimiti na sering keukeuh on technicians abdi exceeding 50 taun teu tetep kaweruh pikeun dirina jeung balik ka generasi nu bakal datang lamun urang ngaharepkeun kamajuan ajeg.

Salaku profésor di Universitas nu aya di posisi anu moal ngirimkeun ngan kawas nu pangaweruh anu geus ngarugikeun loba usaha. Pamikiran anu geus ngabalukarkeun deterioration dina loba lembaga atawa careers sarta low harga diri sigana akar reflected dina kaadigungan jeung henteu mampuh dina moal keur sanggup ngajual jasa ti pangaweruh kaala. Mun saha nyangka pisan calakan tur wijaksana, ngabuktikeun eta ku jalan ngarobah kana kabeungharan, naha ngarobah produksi inteléktual dina produk marketable atawa ngajual jasa a ...

The comment saméméhna sigana luang, tapi éta prinsip nu sarua salaku sakapeung katingal dina halangan nu ngabalukarkeun swasta arah muka inisiatif Komunitas.

... ahirna, sakapeung engké mangka kapanggih yén nu Mindahkeun pangaweruh na tumuwuh, learns, geus diropéa sarta tabrakan tinimbang judul maranéhanana yén ngabalukarkeun alam kubur.

Méré saran kudu merta ngalibetkeun duit, ngayakeun ieu nyebutkeun yen urang masihan layanan kami haratis. Lamun omongan Kami ngeunaan demokratisasi pangaweruh urang ngarujuk ka prinsip kreativitas intelektual jeung visi kolaborasi nu lamun kuring boga aspirasi tinggi (badag ti pangabisa kuring sorangan), abdi tiasa nyieun hiji komunitas urang kalawan collaboratively pamanggih mimiti ka tingkat séjén dina pamahaman nu bakal salawasna aya dina domain publik, éta ieu katimu ogé.

Da ieu mah ngalakukeunana lajeng, teu ibu tangible pangaweruh, tapi documented tur kabuktian dianggo, kalawan sipat umum, atawa tina sakabéh masarakat ogé jalan atawa parkir pisan. Mun kuring nerapkeun atanapi ngadamel adaptations husus dibangkitkeun duit aub, teras urang nelepon software bébas ieu: sia teu pangaweruh diwangun, tapi pikeun ngeusi ulang palaksanaan na. Release ka masarakat dina aturan pamakéan bébas ngajadikeun dewasa sarta acquire ciri yén jumplukan leutik spesialis kungsi gagal.

Ieu kumaha kombinasi masarakat, kasadaran masarakat sarta dipulang ku pamaké pamekar beuki ningkat produk kana inti aslina. Aya salawasna bisnis, tapi dina pangaweruh democratized ... nyaéta filsafat anu differentiates eta bébas tina bébas, atawa nyangka eta janten salaku indigestible, utamana sanggeus sési kalayan jalma ti RedHat ngabahas hiji tawaran finansial.

software nu teu ibukota tangible: 10,000 jam kuring méakkeun waktu jeung kontrak kuring tilu urang pikeun nyieun hiji alat komputer kuring. Nanaon kudu eureun kuring I mertimbangkeun produk ieu salaku harta kuring jeung katuhu pikeun ngadaptar investasi kuring bisa balik deui ku ngajual software keur individu atawa pausahaan.

Dina kayaan ieu, pangaweruh massana dina ngamekarkeun aplikasi ieu mangrupa ibukota jeung nu urang jeung lembaga séjénna dianggo leuwih éfisién. Jeung taya alesan keur kuring percaya janten pangaweruh, kuring masihan publik nu Konci na haseup ngan kusabab pangaweruh kudu democratized. software nu teu alus tangible, jadi éta sangkan gampang to hack, tapi mangrupa akumulasi pangaweruh bungkusan nyadiakeun solusi.

Mangkana prinsip software proprietary, éta sanggeus datangna PC nu ceased janten salaku hiji nilai ditambahkeun kana diobral hardware na lisénsi konsep (anu Sigana leuwih kawas diturutan ti produk a) anu dijieun dilahirkeun. Eta anu dipiboga invested di perkembangannya, sarta eta geus dipikaharti nambihan nilai ka sakur anu migunakeun: kemasan pangaweruh patut Sajaba bisa ngecas pikeun palaksanaan na.

évolusi Komputer baris nuluykeun dabbling dina harti légal of intangible 30 ibukota sababaraha taun ka pengker teu aya, keur masihan conto, anu ranking sahiji ramatloka a, forum mangrupa pamaké kadaptar. Kompléks salaku bédana antara 100 garis kode dina software sarupa anu geus aya 5 garis tina hiji algoritma teu saurang ogé sempet dimekarkeun perpustakaan.

__________________________________

Nepi aya, aya dua model bisnis jeung taktik béda, boh di néangan pikeun ngajawab masalah anu sarua. Kahiji jeung resiko kaleungitan kelestarian, kadua jeung resiko anu parusahaan megatkeun ngajual ka sejen anu bisa atawa teu nuluykeun perkembangannya.

pertanyaan anu lajeng, naon anu lumangsung nepi ka Richard Stallman di 1983 nalika anjeunna bisa mawa ngeunaan ronjatan ka kasalahan nu tadi program proprietary. Pausahaan teu diwenangkeun noél kode, sanajan sangkan aranjeunna anu bakal gratis jeung kauntungan pikeun parusahaan sarua.

Lajeng janten kontradiktif, éta lamun kuring meuli pakét pangaweruh tur Kami bisa nyieun pangaluyuan dumasar husus abdi ... lajeng Kami moal boga of pakét anu, teu kalawan bébas. Abdi teu hoyong nyimpen mobil abdi up for Toyota fins anu kasampak kawas lauk lumba-lumba, ngan kusabab Toyota nyebutkeun gambar na ruksak kana whims sahiji pamajikan abdi. Lamun keur anu Toyota nempatkeun hiji klausa anu lamun kuring ngalakukeun nu lajeng I bisa penalized, teras kuring yakin yén kuring teu sorangan naon Mah nuju.

Tapi hey, sagalana bakal direngsekeun lamun dulur teu bisnis maranéhanana. Lamun batur hayang meuli software proprietary, dibeuli, tur nampa kaayaan. Upami anjeun hoyong software bébas, Mayar palaksanaan na nyandak tanggungjawab.

Sanajan kitu, masalah téh saluareun dina teu ukur tingkat ékonomi tapi politik jeung filosofis. Dina impositions nu ngadamel pabrik software hébat, sakapeung di partnership kalawan pabrik atawa distributor pakakas pikeun meunangkeun widang software bébas, nutup spasi kolaborasi pikeun interoperability na di loba nagara mencet politis.

Dina hal ieu, urang kudu ati pisan, sabab aspék filosofis geus ngabalukarkeun perang gede. Sababaraha prinsip enunciated ku Richard Stallman dina gerakan Lisénsi raket nyarupaan perjuangan anti kapitalis anu tungtung nu miara.

"Kanggo usaha keur mibanda pangaruh husus dina politik ngandung harti yén démokrasi mangrupakeun gering. Tujuan démokrasi nyaéta pikeun mastikeun yén euyeub teu boga nu saimbang pangaruh kabeungharan maranéhanana. Tur upami aranjeunna gaduh leuwih pangaruh ti anjeun atawa abdi, anu hartosna démokrasi anu gagal. hukum sahingga diala teu boga otoritas moral tapi kamampuhan pikeun ngalakukeun cilaka ".

Richard Stallman

Sagemblengna satuju kana konteks ékonomi, législatif sarta pulitik nagara lamun hayang nyandak hiji pesawat ti prestasi sosial jeung transformasi pikeun pangwangunan. Tapi nyandak masalah ieu merlukeun tebih-katuhu clamps nagara, teu heran dina sababaraha nagara Amérika Kidul boga kawijakan nasional geus aya pikeun pamakéan software bébas di lembaga kaayaan. Ieu katuhu tina kadaulatan, sarta tekenan Transnasional ieu kudu dianggap panyakit. Tapi kudu ati yén gerakan Open Source bakal korban demonization nu ditinggalkeun mimiti.

_____________________________

Naon kajadian éta konfrontasi ieu dua taun ka tukang di Amérika Tengah ninggalkeun 4 am Presiden hiji, kalawan piyama Bunny na di hiji bandara di Kosta Rika. Tozudeces ogé difokuskeun perusahaan swasta banten hirup hiji cobaan pikeun kaadilan yén geus leungit fokus sahiji daya saing. Lajeng nu populism tina sababaraha presidents leftist motong ngajadikeun aranjeunna ngucapkeun barbarities atanapi ngeureunkeun usaha beuki catastrophic ti hasil katuhu ekstrim.

Sarta pamustunganana, tingali Stallman dina pleno sareng janggot pinuh ku bug ridho komputer auditorium, éta rahayat tapi serius detracts tina upaya nu teu ngeusian clichés lamun kudu nyatu kelestarian dibuktikeun.

________________________

gambaran

Ku kituna éta sumanget numana Katujuh International gvSIG Konférénsi baris mindahkeun. Undoubtedly, anu tulak teknis bakal méwah, tempo waktos alus spent kiwari yayasan dina karya miboga internationalization.

Abdi hoyong ningali tulak on pendekatan strategis, pasti nalungtik loba arah kelestarian tina modél anu jadi jauh urang nganggap salaku walk tapi nu teu sakumaha jelas sakumaha bakal aya dina 20 taun. Dina nanaon ieu urang keur ditulis, sakumaha geus urang katempo évolusi lisensi dilahirkeun dina kaayaan rasa Lisénsi atawa sebaran ti kernel Linux.

triumph aman tina kreativitas manusa jeung posisi ekstrim.

__________________________________

Dina kacindekan, kudu Kade ulah campur agama jeung pulitik atawa ékonomi sarta téknik, upami keuna ku pinset atanapi kajawab di tungtung, hal anu penting pikeun jadi disiapkeun keur kalang. Dina hal ieu aya posisi béda, ti sawarga ka naraka.

Sababaraha sawala di luhur teu dimaksudkeun salaku stand, ukur hiji interpretasi dina soré ti koka tea, nu brings sobat nalika bade Santa Cruz de la Sierra.

Di sawatara titik I mungkin sigana ekstrim, tapi lamun datang ka kontrol ékonomi kedah ngurus tiap klip. Pikeun nutup I ninggalkeun humor hade popularitas nu Stallman ngahontal hiji masalah contentious yén urang boro bakal satuju.

tiraecol-181

4 balesan pikeun "gvSIG, nalukkeun spasi New ... Diperlukeun! ¿Kontroversial? "

  1. Perlu diémutan yén teu miroskeun sakedik kana masalah anu katingalina alus pisan nyababkeun kaayaan kacau. Sareng nalika kapentingan transnasional anu kuat bakal keuna, urang kedah dicegah.

  2. cerminan Alus, Jigana waktos spilled leuwih kana prosa, tapi éta cerminan pohara alus.
    Jigana pangpentingna sarta geus teu fallen dina pikiran éta software bébas anu miboga demonization, sakumaha diungkabkeun, éta sabagian multinationals ningali.

    Wasalam

  3. Arnold Hatur nuhun klarifikasi nu.
    Sanaos di pasar internasional, éta henteu seueur dianggo kanggo sapertos "infus daun koka" tapi ngan saukur salaku Te de Coca atanapi Mate de coca.

    Ieu teh brewing, kaleresan téh nya éta pohara alus.

  4. Jigana infusion of koka Coca teh nyarios.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.