pasatujuan 5 ngeunaan krisis pulitik

Kuring geus diusahakeun tetep blog ieu sajaba ti isu nu ngakibatkeun subyektivitas sarta ngabalukarkeun jiwa crispe ku opini pribadi (iwal bal); Tapi sababaraha taun ka hirup, batur gawe, ampir dilahirkeun aya sarta ngamekarkeun friendships kalawan loba pituin geus nyieun sahenteuna ngahaturanan pos ka entrelinear subjek.

Maksad abdi kasus Honduras, dimana nagara karapihan demokratis katempo salila sababaraha taun aya rék mungkas iwal hal gaib kajadian. Dina gambar di 450 piksel bieu ningali dina peta, ngan 2% nu datang dina poé panganyarna geus ngahontal blog ieu ti nagara nu masih mangrupakeun nagara kasalapan.

Honduras

Honduras cicing dina kalangkang coups paling abad panungtungan, nyebutkeun maranéhanana terampil dina seni (hirup deui teu terang eta) nu di nagara ieu maotna 3 anu cukup janten kudeta. média internasional anu nyiarkeun naon pangalusna geus bisa ngartos, Anjeun kudu jadi di dieu pikeun ngarti (lamun mémang).

Tanpa nyobian janten ideologue, sadar yen politik teu kompatibel jeung format DWG, didieu lima pasatujuan:

1. The penjahat utama korupsi

Dia sakabeh nagara Latin Amérika urang ieu geus virus anu geus ruksak kapercayaan di politikus urang, urang oge heran lamun aya koruptor nu bisa nyieun parobahan utama keur alus mayoritas.

teu saurang ogé bisa mungkir yén jero dina mahluk anjeun daptar politikus anu nyandak 30 taun nyusu ka pentil nagara, sarta nuluykeun aya pikeun leuwih 30, inheriting ngaran pikeun barudak maranéhanana. Anu kajadian di seluruh dunya, tapi ogé korupsi jeung nutup kasempetan urang nonpolitical anu boga loba nyumbangkeun ... na yakin eta atanapi henteu, bisa jadi pamanggih langkung suksés.

2. Aya hutang sosial pikeun dibayar

Diajak ngobrol babaturan anu boga kaayaan ekonomi pohara alus, maranéhanana ngakuan yén aya hutang sosial hébat mayar. ieu kaayaan pamustunganana explodes, sarta jalma anu daék nyandak kasempetan nu.

Kuring ngarojong sabab sosial di nagara mana Lolobana geus dahar mT3rda karunya yén model kapamimpinan ditinggalkeun téh conto dahsyat nuturkeun. Tapi konvulsi sosial anu dipikabutuh pikeun parobahan, naon anu lumangsung éta, hutang sosial mayar batur ... someday; Urang ngan mudahan nu teu ngarugikeun 72,000 maot di Él Salvador.

Dina tungtungna nu peryogi lumangsung mawa ngeunaan robah.

3. Generasi Facebook kedah timbul

Tapi kami kabeh sadar yen generasi anyar kedah datangna, teu ahli waris kawijakan kolotna '. Éta dahsyat ningali yén sanggeus dua poé, taya contingency, ngan alus niat tapi henteu rencana jelas.

Dirumuskeun ieu, pamingpin anyar kedah muncul, kudu nangkep momen pikeun nyieun rencana contingency nyieun cara na tanpa asa na tanpa kaleungitan nu credibility mayoritas. kasempetan nganggap kakuatan, kudu dina waktu, tapi sakali aya poho yen anjeun generasi Facebook (méré éta ngaran).

4. Taya sahijieun boga bebeneran mutlak

Kuring teu hayang digolongkeun kana kasalahan anu sarua, aya pernah bakal hiji bebeneran mutlak dina ieu kusabab lamun urang buka handap, sadaya nu keur ngalepatkeun; rék meta, batur teu, sababaraha pikeun keur disetir, batur yakin aranjeunna jadi enlightened dulur sejenna anu salah. Tapi tungtungna, aya nu ilahar ditarima prinsip pikeun sakabéh ieu kudu nuturkeun bari maranéhna kudu efektif, sadar yen ahirna jadi leungit kusabab model demokrasi anu dinamis.

5. Duanana tungtung gaduh solusi

Hiji tungtung defends sabab sosial, anu séjén defends kadaulatan, hiji ngaklaim janten kanggo urang, anu séjén meunangkeun janten rahayat, salah nyebutkeun eta mana, anu lianna hayang balik. Tapi dua sisi teu sigana némbongkeun solusi atanapi geus kabukti.

The valves haseup konservatif sarta tungtung ditinggalkeun radikal henteu solusi. Nagara merlukeun leuwih disiplin tata jangka panjang anu prefers méré ka dulur ngéléhkeun, tinimbang apagafuegos biasa kasampak alus kalayan naon "pikiran kuring," nyebutkeun kuring mangga.

_________________________________

Taun ka tukang kuring spent saminggu di BoliviaNgan di waktu pemberontakan ti Santa Cruz, nu kuring bisa ningali yén truths média internasional anu teu jauh kawas naon urang kedah di tempat anu sarua; salah minggu hareup ka Amerika kelas tengah, jeung naon manéhna nyangka ngeunaan Obama jeung nagara na éta carita sejen; Kuring éta rék jadi yatim sabot perang Farabundo ngarti kapaksa kuring ngungsi; Kuring spent sababaraha taun gawe batur anu spent waktos bébas maranéhna pikeun nulis visi nagara tanpa keur Presiden rencana kali.

Sahingga nalika kuring melong babaturan Spanyol kuring di Facebook obrolan ieu bade on, kuring kungsi mamang serius upami anjeun ngabejaan aranjeunna naon ceuk pikir atawa ngarujuk ka média jeung truths ekstrim. Kusabab lamun hal ngarti éta dina kahirupan ieu, salah henteu boga bebeneran mutlak ... iwal kuring.

Ngan cita.

Lajeng?

Anjeun bisa nangtung kumisan jeung nyumputkeun tukangeun kecap 985 tina pos ieu, recognizing yén bari sababaraha kakurangan tina krisis pilari strategi nu mana leuwih ti sisi sejen, kuring bisa balik ngajalankeun 45 menit, jeung iPod putra abdi, nyandak hiji adrenalin méakkeun fee sajajalan Mayar kartu kiridit mah, ngadangukeun pintonan média jeung sepi deui imah kuring dimana barudak kuring nu ngantosan kuring maén jeung Wii.

Naon kajadian éta kuring teu ngarasa puas.

Lamun nuju bade ngalakukeun, ngalakukeun éta pikeun prinsip anjeun, Kami penyair téhnologi, teu hiji ideologue. Tapi anjeun teu butuh nasehat on naon kudu ngalakukeun.

Tuturkeun cita anjeun.

3 balesan pikeun "pasatujuan 5 ngeunaan krisis pulitik"

  1. Gening dina pos.
    Kuring pribadi yakin dina kakuatan atikan. Ieu mangrupakeun penanaman jangka panjang pisan. strategi bakal: Urang endured sababaraha dekade (I nyarita di jamak sakumaha Latinoamericano saprak prosés anu sarupa di sadaya nagara) hal pamingpin korup (urang salawasna milih sahenteuna ngaruksak). Saha nu pamaréntah poé, les sirah gering pikeun ngaronjatkeun budgets pangajaran, kualitas guru, infrastruktur sakola, universitas publik bébas, Organisasi Nagara Panalungtikan, monies swasta pikeun atikan tur panalungtikan, jsb, jsb ...
    Dina sababaraha dekade, kalawan massa populér EDUCADA saukur nu ngaruksak bakal leuwih observasi, maling jeung tukang bohong langkung kakeunaan, uncovered. Sagalana bakal ningkatkeun. Pendidikan gratis pikeun sakabéh ... (naon politikus tiasa ngalawan mangsa kampanye? ... tangtu, mangka anjeun kudu ngingetan naon cenah ..)
    Salam na alus tuah ka rahayat Honduras.

  2. Hiji hal anu anyar kedah muncul tina héran ieu. Kuring ngaharepkeun yén ku jaksa jaksa para kelompok bakal kaluar anu bakal nyandak kredibilitas, sareng pikasieuneun maranéhna nyolong tugasna tanpa aranjeunna sadar.

    Tapi éta optimis, urang meunang capé tina sarua, tapi hijina réaksi nu ngajadikeun éta néangan solusi nya éta upheaval sosial.

  3. Nya, Master Alvarez lolos damel kuring sakedap nyerat sakedik 4 URNA, anu parantos nyandak nagara na tepi ka colpaso sareng anu tanpa ragu paling seueur anu kapangaruhan sanes EMPLOYERS atanapi REVOLUTIONARIES kusabab duanana kelompok gaduh artos, perumahan. sipat di luar Honduras, anu pang kakeunaan mangrupikeun urang mangrupikeun jalma anu damel unggal dintenna pikeun mawa roti sadinten ka bumi. Naon anu janten kajadian teras enya na sigana yén poé parantos sumping, tapi dina anu percanten? para pangusaha anu parantos urang nyemplung dina kamiskinan ieu atanapi MASALAH anu parantos réngsé kalayan sagala sumber daya pikeun investasi dina prasarana pikeun ngamajukeun impianna sareng tetep kakawasaan, anu ngajamin kuring naon anu bakal kajadian dina mangsa hareup ... Anu henteu salah sareng henteu Urang terang yén éta bakal atos ayeuna, tapi yén Kemiskinan sareng Korupsi bakal nuturkeun anu sésana upami bakal dituluykeun ... Dina ieu jaman Manuel «Mel» Zelaya ampir 90% janten konservatif ngeunaan padamelan hasil padamelan anjeun tiasa nampi upami anjeun masihan premium pikeun karyawan atanapi bisnis sateuacana, upami diteruskeun aranjeunna bakal sami sareng upami pangusaha ngiringan pikeun ngontrol urang bakal ngiringan sareng para tenaga kerja sareng profesional nampi gajih lapar sareng ngatur pamaréntahan sadinten. KATAKANAN INGGULIS INI

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.