6.6 Wewengkon

Aya acan tipe séjén obyék sanyawa nu urang bisa nyieun kalawan Autocad. Eta kawasan. Wewengkon nu ditutup wewengkon anu, ku jalan, diitung sipat fisik kayaning puseur gravitasi, jadi dina sababaraha kasus satuju ngagunakeun objek sapertos tinimbang polylines atawa objék séjén.

Urang bisa nyieun hiji wewengkon obyek tina, contona, hiji polyline katutup. Sanajan kitu, aranjeunna bisa ogé dijieun tina kombinasi polylines, garis, polygons komo splines, disadiakeun maranéhna ngabentuk mode wewengkon katutup sami. versatility Ieu ogé ngamungkinkeun urang pikeun nyieun objék maké wilayah operasi Boolean, nyaéta nambahkeun atawa subtracting wewengkon atawa ti NANGTANG ieu. Tapi hayu urang nempo prosés ieu patempatan.

Hiji wilayah sok dijieun tina objék geus digambar nu ngabentuk hiji wewengkon enclosed. Di dieu dua conto, salah sahiji anu polyline sarta objék basajan séjénna nu nangtukeun hiji wewengkon jelas.

Konsultasi sahiji sipat fisik wewengkon ulikan dina bab 26, kituna kami disebatkeun yen urang oge nyieun wewengkon ti wewengkon katutup ngagunakeun "kontur" paréntah, tapi parentah kieu ogé bisa nyieun polylines. Hayu urang kasampak di bédana salah sahiji atawa cara séjén.

Urang ogé bisa nambahan dua wewengkon dina hiji anyar kalayan paréntah "Union". Deui, nu bisa wewengkon tina polyline munggaran atanapi bentuk sejen ditutup.

Boolean operasi sabalikna oge leres, nyaéta pikeun subtract wilayah sejen tur meunangkeun hiji wewengkon nu anyar salaku hasilna. Ieu kahontal ku paréntah "bédana".

Operasi Boolean katilu ieu intersecting wewengkon pikeun wilayah anyar. paréntah nyaéta "INTERSEC".

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.