arsip pikeun

kursus gratis

Tangtu AutoCAD gratis - online

logo autocad
Ieu eusi kursus online gratis AutoCAD. Éta diwangun ku 8 bagian anu padeukeut, anu di jerona aya langkung ti 400 pidéo sareng panjelasan kumaha jalanna AutoCAD. BAGIAN Kahiji: Konsép Dasar Bab 1: Naon Autocad? Bab 2: Antarmuka layar Autocad Bab 3: Unit sareng Koordinat Bab 4: Parameter ...

12.1 konstrain geometric

  Sakumaha anu parantos urang sebatkeun, konstrain geometri netepkeun susunan geometri sareng hubungan objék anu aya hubunganana sareng anu sanés. Hayu urang tingali masing-masing: 12.1.1 Tina kabeneran Watesan ieu maksa objék anu kadua dipilih pikeun aya dina salah sahiji titik na sareng sababaraha titik tina obyék kahiji. Nalika urang ngalihkeun pamilih obyék, Autocad nyorot ...

BAB 12: konstrain parametrik

  Nalika urang nganggo titik tungtung snap obyék, atanapi tengah, contona, naon anu sabenerna urang lakukeun nyaéta maksa obyék énggal pikeun ngabagi titik dina géométri na sareng obyék sanés anu parantos ditarik. Upami urang nganggo rujukan "Paralel" atanapi "Perpendicular", hal anu sami kajadian, urang maksa susunan géométri pikeun objék énggal kalayan hormat ...

BAB 11: tracking polar

  Hayu urang balikan deui kana dialog "Parameter Gambar". Tab "Polar Tracking" tab ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeun fitur anu sami namina. "Polar Trace", sapertos "Object Snap Trace", ngahasilkeun garis titik-titik, tapi ngan ukur nalika kursor ngalangkungan sudut anu parantos ditangtoskeun, atanapi paningkatanana, boh tina koordinat ...

10 BAB: tracking osnap

  "Object Snap Trace" mangrupikeun perpanjangan berharga tina fitur "Object Snap" kanggo gambar. Fungsina nyaéta nempatkeun garis-garis vektor samentawis anu tiasa diturunkeun tina "Referensi Obyek" anu aya pikeun nandaan sareng kéngingkeun poin-poin tambahan nalika ngajalankeun paréntah gambar. Kalayan kecap séjén, bari ...

9.1 .X titik sarta saringan .And

  Rujukan pikeun objék sapertos "Ti", "Midpoint antara 2 poin" sareng "Extension" ngamungkinkeun urang ngartos kumaha Autocad tiasa nunjukkeun poin anu henteu persis pas sareng géométri objék anu aya tapi anu tiasa diturunkeun tina éta, ideu anu ngagaduhan programer dipaké pikeun ngarancang alat gambar séjén anu disebut "Saringan Titik" anu ...

BAB 9: osnap

  Sanaos kami parantos ngaulas sababaraha téhnik pikeun akurat ngagambar objék anu béda, dina praktékna, sabab gambar urang janten langkung rumit, objék énggal biasana didamel sareng teras ayana dina hubungan anu parantos digambar. Nyaéta, elemen anu parantos aya dina gambar urang masihan kami rujukan geometri pikeun objék anyar. Kalayan…

Tables 8.5

  Ku naon anu parantos urang tingali dugi ka ayeuna, urang terang yén "narik" garis sareng nyiptakeun objek téks hiji-garis mangrupikeun tugas anu tiasa dilakukeun gancang sareng gampang dina Autocad. Nyatana, éta sadayana anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun tabél kalayan gampang sareng gancang, ngagabungkeun, contona, garis atanapi polilin sareng obyék téks dugi ka nyiptakeun ...

8.4 Multiline téks

  Dina kaseueuran kasus, gambarna meryogikeun henteu langkung ti hiji atanapi dua kecap katerangan. Dina sababaraha kasus, Nanging, catetan anu diperyogikeun tiasa dua atanapi langkung paragraf. Janten panggunaan hiji téks garis leres-leres henteu tiasa dioperasikeun. Sabalikna urang nganggo téks multiline. Pilihan ieu diaktipkeun ku ...

8.3 Styles téks

  Gaya téks mangrupikeun watesan tina sababaraha ciri tipografik dina nami anu tangtu. Dina Autocad urang tiasa nyiptakeun sadaya gaya anu dipikahoyong dina gambar teras urang tiasa ngahubungkeun unggal objek téks sareng gaya anu khusus. Watesan relatif prosedur ieu nyaéta yén gaya anu diciptakeun disimpen babarengan ...

objék téks 8.2 Edit

  Ti bab 16 salajengna urang nutupan topik anu aya hubunganana sareng ngédit objék gambar. Nanging, urang kedah tingali di dieu pakakas anu sayogi pikeun ngédit objék téks anu nembé urang janten kumargi sipatna bénten sareng objék sanés. Kumaha rupana ...

Widang téks 8.1.1

  Objek téks tiasa kalebet nilai-nilai anu gumantung kana gambar. Karakteristik ieu disebat "Widang téks" sareng aranjeunna ngagaduhan kaunggulan yén data anu ditepikeunana gumantung kana ciri obyék atanapi parameter anu aya hubunganana, maka éta tiasa diénggalan upami robih. Istilah sanésna,…

8.1 téks dina jalur

  Dina kaseueuran kasus, anotasi dina gambar diwangun ku hiji atanapi dua kecap. Biasa ditingali dina rencana arsitéktur, contona, kecap sapertos "Dapur" atanapi "North Facade". Dina kaayaan sapertos kieu, téks dina garis gampang didamel sareng dipendakan. Pikeun éta, urang tiasa nganggo paréntah "Téks" atanapi tombol ...

BAB 8: téks

  Sajajalan, téks kedah ditambihan kana sadaya gambar arsitéktur, rékayasa atanapi mékanis. Upami éta rencana kota, salaku conto, anjeun panginten kedah nambihan nami jalan. Gambar bagian mékanis biasana aya catetan pikeun bengkel sareng bakal aya anu sanésna, sahenteuna, ngandung nami ...

7.4 Transparansi

  Sapertos dina kasus anu sateuacana, kami nganggo prosedur anu sami pikeun netepkeun transparansi hiji obyék: urang milih éta teras kami netepkeun nilai anu saluyu tina grup "Properties". Nanging, diperhatoskeun di dieu yén nilai transparansi pernah janten 100%, sabab éta bakal ngajantenkeun obyék henteu katingali. Teuing…

7.3 Lineweight

  Kandel garisna ngan ukur, lébar garis obyék. Sareng sapertos kasus anu sateuacanna, urang tiasa ngarobih ketebalan garis hiji obyék kalayan daptar turun-handap dina grup "Properties" tina tab "Home". Urang ogé ngagaduhan kotak dialog pikeun nyetél parameter nyarios ...

garis 7.2.1 Abjad

  Nanging, éta sanés sual nerapkeun sababaraha jinis garis ka objék tanpa patokan naon waé. Nyatana, sakumaha anjeun tiasa tingali tina nami linetype sareng katerangan dina jandéla "Linetype Manager", seueur linetypes anu ngagaduhan tujuan anu jelas pisan dina ...

7.2 Tipe garis

  Jenis linet hiji obyék ogé tiasa dirobih ku milih tina daptar turun-turun anu saluyu dina grup Properties dina tab Utama, nalika obyék dipilih. Tapi, setelan awal Autocad pikeun gambar anyar ngan ukur kalebet jinis garis padet. Janten, pikeun mimitian, teu seueur ...