The Sacalenguas, versi primitif.

Ieu salah sahiji carita anu saé, anu bapa mah ngajanten, disaluyukeun kana asal leres-leres ... asal-usulna mah bieu pisan apal, sareng anu sakapeung mang pernah pernah aya. Tapi éta kawas bapa, abdi peryogi basa kuring ngadangu cicadas.

Fromta tina ujung jurang anu manéhna ningali éta ngapung, 16865_1342395278252_1182302534_31076809_6132740_ndi Kades tina sholat. Sigana mah hiji kuntul elongated anu turun tina jurang Las Trancas, Anu nuju sareng walungan Araute. Lantaran marengan cahaya, Panonpoé Tilelep nyerah manten ka saheulaanan kana dongéng tina wader poék anu pilari babak tempat-tempat, anu aya jurang luhur, di mana hirup Torogoz.

Tapi dina énjing éndah béja bageur legenda: sapi hiji dina polos Vargas paéh, tanpa goresan, tanpa dibagelkeun, teu aya basa. Donta lajeng deui Don Marcos, anu dina waktos urang nyebut anjeunna Maco (sakumaha anu ngomong ninina ngomong), nginget carita sareng paridoskeun ka abdi, kanggo waktos anu sanésna sanés.

Ieu wengi usum panas poék, ku panas anu netes di tulang rusuk jeung nyanyi rancana tina guacos milarian hayam anu henteu patuh dina tatangkalan bal. Tiiseun jangkrik éta peupeus, henteu kusabab cicadas pikaboseneun; nya éta saperti ngagaur bula anu bellowed nekat dina jarak bécék. Maco bangun na leumpang dina dewan, tukangeun latrét; peuting eta masih keneh, kalayan henteu béntang anyar, kawas April bosen tanpa urusan cinta, sareng sora istrina dina bahana tina tiiseun:

- Anu bula henteu nangis, nya éta kudu dibantalkeun dina kawat.

Harepan jauhna yén Paman Nuh tiasa nampilkeun waktos salamina ditempatkeun nalika anjeunna mutuskeun ngarubah sapatu kenca-Na, balik deui ku cumang ku dua puluh dua gun, lampu hunter sarta kotak amunisi.
Anjeunna turun ka panto ku bang, henteu ngagentos lampu pikeun bangun seuneu na, nyandak jalan anu saé Don Catarino; ngan ragrag ka La Cachirula.
Anjeunna ngadangukeun jempé chaste eunuch sawaktu lagu séjén dikembangkeun tapi tina sami chorus:

- Ah! Catocho, sakali deui ngajantenkeun anjeun peuting di Garéja.

Anjeunna diturunkeun sacara saksama, nginget slips anu heubeul sareng rasa anu nyium purtive, napasan ocote sareng badarat anu disada tina rurusuhan poténsial mitoha hukum. Moal lami deui anjeunna masih nyebrang walungan, anjeunna dipareuman lampion sanggup pikeun diaku pusat anu dikenalna, nalika anjeunna ngulang deui dina ati.

- Anjeun émut hadé copante jeung kajelasan tina busa jeung noise tina batu.

Sawaktos Anjeun ngahontal panggung bula ieu, sababaraha méter ti trapiche, Anjeunna diusahakeun alesan persamaan; sasatoan lumpat di sabudeureun hiji jangkep sareng unggal katilu elips diingkeun kasurupanna bahayana. Maco, dina poék, pas na nuju, siap pikeun terang lampu-lampu anu geus parantos disimpen di dahi-Na. Bedil di leungeun, diusahakeun pikeun ngajawab turunan sato, anu sanggeus satengah jam ti nabisan jukut sarta sempet nyirian jalur hiji.

Upami ngan anjeunna parantos ngangkat katingali, anjeunna bakal ningali jangjangan nu misterius, saha di luhur ngawawuh bula ku narkotika bau anu diturunkeun kawas ibun sareng ngembus irung kana wirahma kakawasaan éncér tina bueuk di tabanco.
.Ta nu Sacalenguas, yén dina usaha salah-na pikeun rupa-rupa rupa jinah milih bula tahan ka dogma; sapi bakal saré di menit, lajeng léngkah laun bakal turun, parantos dilebetkeun beuheung ku loop ganda sareng serpentine jafa, mencét nepi ka létah kaluar dina ukuran anu seueur. Abdi secukupnya sareng nganggur rasa goréng Rumia ku tuang susu na lembut salaku dessert.

The menit ti naga feathered réngsé prématur; Maco cahayana lampu, sedengkeun anjeunna nunjuk kana bula anu, tanpa pilihan, diréaksikeun ku ngaleupaskeun tangent nuju tani. Mamang Noah. Sabot manéhna muka panto bar anjeunna ngajerit sareng salah saurang lolos nalika anjeunna luncat, sanaos sahiji cabang pegatna manéhna henteu eureun dina jarak anu saé bari nyebrang tiwu, aya ku tangkal remover. Nalika Maco, belaték ngaluarkeun panon-Na panéangan pikeun terang reptil jangjangan, énggalna. Ngan ibunnya anu turun na anjeunna bieu pisan tiasa nyalametkeun bulu anu keluang mangrupa warna abu anu, lantaran ambekna pestilentna, kabetot sacara pasti ka sacalenguas.

Maco dipulangkeun salaku pamuter, nimukeun keuneung nini-lempeng bari garis kesang anu katingali di tukang deui anu aya deui. Anjeunna sumping di imah, salasian tina bedil, sapatu sareng lampu lampu heula, impotent kana teka-pusat sapertos anu sare saré sareng ngimpi yén anjeunna mandi di kolam renang The Little Mermaid, sareng langit digantikeun ku sasatoan tina film Avatar, tapi dina 2D.

Poé saterusna sapi coklat paéh dina tegalan Don Jesus Orellana, tanpa disusud, tanpa getih, tanpa basa anu.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.