platform CAD / GIS kedah buka GPU anu

Jalma anu aya pamaké aplikasi grafik, kami salawasna expectant yén tim boga cukup memori. Dina ieu, program CAD / GIS sok geus questioned atawa diukur dina watesan waktu nu diperlukeun nepi ka ngalakonan kagiatan sapopoé kayaning:

  • analisis spasial
  • Rectification na gambar pendaptaran
  • Deployment data masif
  • data manajemén dina geodatabase a
  • Service data

PC Tradisional teu robah teuing taun anyar, kalawan RAM hormat, hard disk, memori grafik na fitur anu ngan geus ngaronjatkeun; tapi logika operasi CPU geus dijaga design aslina (Kusabab kitu urang tetep nelepon CPU). Éta ogé geus mangrupa disadvantage yén salaku tim tumuwuh di kamampuhan, maéhan program frékuénsi ékspéktasi maranéhna keur dirancang meakeun potensi anyar.

asus-dual GPU-kartu

Salaku conto, (sarta salah sahiji conto) Lamun pamaké dua disimpen dina waktos anu sareng dina kaayaan sami pakakas jeung data, salah AutoCAD 2010 na hiji kalawan Microstation V8i, loading 14 Gambar raster, file parcelario sipat 8,000 sarta sambungan ka database spasial Oracle, urang nanyakeun sual éta:

Naon salah sahiji dua, ulah overburdening mesin?

jawaban nu teu inovasi, nyaeta ngan saukur bentuk ngembangkeun program, sabab teu jadi kalawan AutoDesk Maya, nu ngajadikeun hal craziest sarta ngalaksanakeun hadé. Kumaha mangpaatkeun PC sarua (jadi jauh dina kasus tina dua program), sarta dumasar kana ieu kami némbak program sabab deal digawekeun, pisan. Ku kituna, sababaraha komputer anu dipikawanoh salaku PCS tradisional, workstations atawa server; moal sabab tina warna sejen, tapi ku cara nu mayar program jalan konsumsi tinggi di desain grafis, pamrosésan video, ngembangkeun aplikasi, kalungguhan server, sarta dina hal urang, operasi kalawan data spasial.

Kirang CPU, GPU langkung

Paling beredar di parobahan panganyarna anu lumangsung kana arsitéktur of PCS teh istilah dikedalkeun GPU (Prosés Unit grafik), pikeun manggihan hiji pagelaran komputer hadé, sahingga Kabiasaan hébat dina tugas simultaneous leutik, bypassing administrasi CPU (Unit Processing Tengah), anu kapasitas kerja dimaénkeun antara révolusi tina piringan, RAM, memori video teuas sarta kaasup individu (Teu loba lianna).

kartu grafis teu dijieun pikeun ngaronjatkeun mémori video, tapi keur dirina kaasup processor ngandung ratusan inti dirancang sangkan ngaéksekusi prosés paralel. Ieu aranjeunna geus sok ngalaman (leuwih atawa kurang), Tapi kauntungan ayeuna éta pabrik ieu nawiskeun sababaraha arsitéktur kabuka (ampir) ambéh pamekar software bisa mertimbangkeun ayana kartu tina kamampuhan ieu sarta mangpaatkeun poténsi maranéhanana. PC Magazine bulan ieu Januari disebutkeun pausahaan kawas Nvidia, ATI jeung nu lianna kaasup dina satru anu OpenCL

Ngartos beda antara CPU na GPU, didieu kuring hartosna simile a:

CPU, sadaya terpusatIeu kawas munisipalitas kalawan sagalana terpusat, nu boga hiji tata kota, weruh anjeunna kedah ngadalikeun pertumbuhanana tapi geus bisa nangkep atawa malah wangunan anyar nu violating aturan. Tapi tinimbang concessioning jasa ieu perusahaan swasta, insists attributed peran, jalma teu nyaho saha ngawadul ngeunaan tatangga anu keur nyokot trotoar, tur kota téh desordenándose unggal poe.

Hampura, teu nyarita jeung walikota anjeun, spoke ngan hiji simile of CPU mana Unit processing sentral (lamun Windows) kudu nyieun tim pikeun ngalakukeun prosés kayaning:

  • Program nu ngajalankeun lamun Anjeun ngamimitian Windows, kayaning Skype, Yahoo Rasul, Antipirus, Engine Java, jsb Consuming sakabeh bagian tina mémori gawé bareng prioritas low tapi unnecessarily iwal dirobah ku msconfig (anu sabagian malire).
  • Jasa nu ngajalankeun anu bagian tina Windows, program ilahar dipaké, atawa batur disambungkeun hardware anu uninstalled tapi ditinggalkeun aya ngajalankeun. Ieu biasana boga sedeng / prioritas tinggi.
  • Program dina pamakéan, spasi consuming prioritas tinggi. speed palaksanaan na urang ngarasa dina ati sabab kami kutukan lamun maranéhna teu gancang sanajan gaduh tim kinerja tinggi.

Jeung sanajan Windows teu juggling Na, lila-sakumaha geus loba program muka, install atanapi uninstall tanggung jawab, isu perlu anu pintonesJieun Sunan Gunung Djati janten kaliru pakakas malfunctioning.

Mangka kajadian éta nalika urang walked prosés disebutkeun di awal, processor bangkrut kalapa néangan méré prioritas ieu leuwih program séjén dina pamakéan. Disebut sababaraha pilihan ngaoptimalkeun RAM, memori video (anu mindeng dibagikeun), lamun aya kartu grafik pikeun meunangkeun hiji hal, gumantung kana tipeu teuas drive na trifles sejen, nu whimper plaintive bisa jadi handap.

GPU, prosés paralel, Ieu kumaha munisipalitas nu megatkeun decentralize, konsési atanapi privatize eta hal anu kaluar ti jangkauan najan prosés utama anu dikirimkeun dina tugas leutik. Ku kituna, dumasar kana aturan ayeuna ka pausahaan swasta geus dibéré peran palanggaran ngawaskeun dihukum husus. Hasilna (Sakadar conto), Warga bisa minuhan éta pelesir nikmat tina sangkan iga ka tatangga anu nyokot anjing cagarse on trotoar anjeun, ngawangun trotoar nyokot bagian tina témbok, mobilna diparkir improperly, jsb Pausahaan ngajawab keur nélépon, buka loka, prosés Peta nyokot anjeun pangadilan, ngalir rupa, satengah mana anu ka munisipalitas, lain mangrupakeun bisnis nguntungkeun.

Ku kituna karya GPU, program bisa dirancang teu ngirim prosés masif conventionally, tapi ngajalankeun sajajar Kabiasaan disaring sakumaha leutik. Oh! éndah!

Sajauh, teu loba program anu nyieun aplikasi maranéhanana jeung fitur ieu. Paling sholeh aspire ngahontal 64 bit pikeun ngajawab masalah maranéhna lalaunan, sanajan urang kabeh nyaho yen Don Bill Gates bakal salawasna leumpang di jelema Kamampuh ngecas hal teu perlu dina versi saterusna Windows. Strategi Windows ngawengku ngungkit nu GPU via API dirancang pikeun berpungsi dina DirectX 11, pasti eta bakal jadi alternatif nu sagala (atawa paling) nampa alatan maranéhna resep salaku baku tinimbang ngalakonan hal gélo keur unggal brand kaluar tina OpenCL.

GFLOPS

inohong nembongkeun conto dimana ditémbongkeun salaku antara 2003 na processor 2008 Nvidia via GPU geus kamampuhan revolutionizing dibandingkeun prosesor CPU Intel. oge katerangan smoked tina bédana.

Tapi potensi GPU anu geus aya, sarta mudahan program CAD / GIS bakal perlu nyandak kaluar jus. Eta geus kungsi ngadéngé, sanajan hal paling beredar nyaeta d nu
sarta GIS Manifold, kalawan CUDA, kartu Nvidia nu prosés generating modél rupa bumi digital nu ngawasa leuwih ti 6 menit 11 junun ngajalankeun dina ngan detik nyokot kauntungan tina ayana kartu CUDA. Fumada anu dilakukeun ku maranehna meunang Geotech 2008.

Dina kacindekan: Kami di GPU anu, pasti ningali loba di dua taun ka hareup.

Balesan keur 5 "The platform CAD / GIS kudu indit ka GPU"

  1. Hai Vincent, abdi ningali nu sigana jadi lalaki dipaké pikeun Windows 7.

    Aya nanaon sono XP?
    Aya alesan pikeun teu volveríasi mun XP?

  2. Windows 7 di 64bits ngidinan Anjeun pikeun install aplikasi kawas 32bits ... Jeung saterusna tebih euweuh aplikasi kuring dieureunkeun GIS berpungsi.

  3. «Ku jalan kitu, anjeun tiasa nyobian Manifold dina bit 64?»

    Nup .... Bari PC hina kuring boga saeutik AMD 64, 64 teu hayang masang Windows salaku tumpukan aplikasi sareng pembalap tangtu bakal kaluar pamakéan. Jigana hambalan bakal boga PC dedicated na buka sagala di 64bits masang ..

    Kuring boga mamang nu Manifold jadi salah sahiji jalma aplikasi anu bakal ngajalankeun handapeun 64 maranéhanana bit bédana, tur moal aya adapatación mere tapi anjeunna bakal dipiceun jus (sakumaha maranehna jeung téhnologi CUDA GPU).

  4. Hatur nuhun kanggo inpormasi Gerardo. Ku jalan kitu, anjeun tiasa nyobian Manifold dina bit 64?

  5. Alus catetan.
    Lamun hayang ningali démo video tina Manifold nu laju processing pangperangan tina lempengan jeung téhnologi CUDA Sigana - eta oge bisa dipasangkeun sababaraha paralel sahingga nambahkeun suspotencias, iraha aya liang sadia - buka URL ieu YouTube :
    http://www.youtube.com/watch?v=1h-jKbCFpnA

    poroto sejen pikeun sajarah Manifold: 1er GIS pituin program 64 bit. Tur ayeuna, 1er make téhnologi GIS CUDA ..

    Wasalam

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.