A proyéksi pigura basis moal

pa215124.JPG
Sababaraha taun ka pengker, dina kongres taunan «Sourveying na Mapping»Ti Amérika Serikat émut kuring nyaksian haseup jalma anu ngantunkeun anjeun kalayan muka kabuka, sareng henteu ngan kusabab urang Inggris akademik henteu adaptasi sareng gringo caliche. Éta mangrupikeun paméran Kevin Sahr, Jon Kimerling sareng Denis White dina pameran na «A Geodesic Diskrit Systems Grid Global«, Anu mana dina basa Latin urang hartosna:

A proyéksi moal pigura basis.

Pagawean pembina geodesy nyaéta nyaluyukeun permukaan hemispherical ka produk ujung segiempat, ampir sadaya ramé geodétik didasarkeun kana prinsip aslina anu didamelna, sareng éta "pikeun nyitak peta", naha éta anu ampir sadayana ngadeukeutan ellipsoid ieu, sacara lokal janten sagi opat sareng anu utami alesan lima belas taun ka pengker nyaéta tiasa nyitak dua peta dina skala anu sami sareng tiasa nyebrétkeun di sisi aranjeunna.

Usul-usul tuan-tuan ieu dumasar kana dalil, yén dina tahap téknologi ieu, percetakan henteu ukur hiji-hijina alesan yén urang ngamimitian kuasi géométri bumi, tapi pikeun tujuan géolokasi; Mangpaatkeun yén alat visualisasi GIS / CAD sareng aplikasi mobile diadaptasi pikeun panggunaan téknis, kurang kabutuhan pikeun itungan geolocation rumit. Analisis ieu nyiptakeun komitmen pikeun nganggap unit minimum idéntitas géodétik dina segitiga sareng sisi melengkung, anu mangrupikeun adjustment yén segitiga anu bakal kénging ku kurva bumi, ku kituna henteu ngan ukur tina segmen permukaan. tepi disaluyukeun kana kurva bumi sareng pusatna anu pakait sareng pusat imajinasi bumi, atanapi garis kutub gélér.

A haseup alus nu ngancam naon eta ngarugikeun urang ngartos prinsip Mercator Traverso di kelas Geodesy hehe.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.