10 taun engké migrasi platform geospatial - Microstation Geographics - Oracle Ruang

Ieu tantangan umum pikeun loba proyek Cadastre na Biologi Kelautan sarta Akuatik, nu di 2000-2010 Microstation Geographics terpadu waktos sakumaha engine data spasial, tempo alesanna saperti kieu:

  • The manajemén arc-titik éta sarta terus jadi pisan praktis pikeun proyék-proyék cadastral.
  • The DGN alternatif pikaresepeun, tempo loba versi na versioned dina file anu sarua, anu teu robah dina 15 taun, sabalikna mun format sejen nu kami geus katempo sauyunan unggal tilu taun.
  • Dina 2002 software bébas éta impian jauh tina naon urang boga ayeuna.
  • standar OGC teu beuratna malah dina software proprietary.
  • file SHP anu dugi ka proyék oceangoing jeung basa spasi masih pisan katutup pikeun schemes non-standardized yén compromised kinerja server ... na pérak.
  • konektipitas jauh éta incipient dibandingkeun naon urang boga ayeuna.

Ku kituna, pikeun nerapkeun hiji GIS dumasar kana hiji skéma "CAD numbu" éta solusi giat, sanajan usability keur kaperluan presentasi pikaresepeun berkurban. The VBA API éta nyatu ka program Kabiasaan manajemén transactional dihubungkeun jeung ProjectWise ngadalikeun file fisik jeung kamampuh ngagunakeun GeoWeb pamedal pikeun analisis spasial ti server, sanajan ieu publikasi nu ngan bisa laksana pikeun ActiveX dina Internet Explorer (anu dina taun anu ka ngan browser).

masalahna teu geus ngalobaan laun tur gantina lulus Geospatial Server atanapi langkung mantap versi tina ProjectWise, wanting salamet a GIS tina file fisik, nyandak poténsi pinuh ku Oracle Ruang dilisensikeun jeung kamampuhna ka garap. Tah nu ieu tantangan urang.

1. Database: Postgres, SQL Server atanapi Oracle?

Dina sababaraha hal, anjeunna bakal geus pikaresep kahiji. Tapi lamun nu nuju nyanghareupan sistem layanan-berorientasi transactional tapi teu bisa dipake ogé, nu bagian tina logika jeung integritas téh salaku PL di Cikajang, robah ka base OpenSource teu kaayaan darurat. Taya, iwal mun aya di udagan pikeun nyieun hiji versi anyar tina sistem anu teu di istilah saharita.

Bentley peta vbaAtawa anu eta nyieun aksi Taliban ka nganggap enteng sagalana nu bau proprietary. Sangkan tetep mibanda Oracle mangrupa kaputusan wijaksana, lamun eta berpungsi, upami ukuran jeung sarat anu lega, upami dirancang ogé, ditangtayungan jeung naha média keur nyokot kauntungan. Topik keur waktu séjén.

Jadi naon ieu ditinggalkeun éta pikeun ngembangkeun kamampuan pikeun data bakal hijrah ka base ieu, jasa penerbitan sarta parabot manajemén data vector transactional.

Ngadalikeun kalungguhan jeung pamaké nu saméméhna junun ti ProjectWise, alat modular sahingga dijieun:

  • Ngatur pamaké sarta kalungguhan ti VBA BentleyMap.
  • Napelkeun ti pamaké kalawan hak administrasi, hak departemén jeung kotamadya.
  • Napelkeun katuhu kana catetan cadastral per proyék.
  • parabot katuhu aya dina subassemblies, ngedit, penerbitan, konsultan na manajemén. Ku kituna, wungkul aplikasi anyar anu dijieun jeung maranehna kaciri pamaké dumasar kana peranna atawa ngerjakeun husus.
  • panel login Ieu ogé simplifies pajeulitna tina BentleyMap proyék umum, sapertos nu ukur ngasupkeun kategori tangkal sarta atribut didefinisikeun dina Geospatial Administrator nembongan.vba Bentley peta cadastral

A panel ieu solves saeutik gangguan pamahaman sarta resiko fitur pamaké anyar kayaning Data Interoperability. Nu éta roll sejen, sabab Bentley ngédit natively di Oracle Ruang, nu ngajentul tapi ogé picilakaeun lamun teu boga kontrol transactional.

Ku kituna, contona, modul konstruksi kagungan parabot handap:

  • napelkeun Fitur
  • Asisten beungkeut geografis
  • Angkatan spasi Migrasi
  • ngahapus objék
  • édit polygons
  • Ékspor SHP / CAD
  • Impor Shp / CAD
  • migrasi Geolínea
  • migrasi geopoint
  • migrasi Georegión
  • ngadaptar peta
  • Geo-Line Patalina
  • Geo-Point Patalina
  • Link Geo-Region

parabot lawanna anu nambahkeun laun, kaasup sababaraha mun langsung ngedit Geospatial Administrator.Bentley peta vba

  • Pikeun nembongkeun fitur administrator
  • analisis Topological
  • rundingan SAFT
  • konsultasi Feature
  • Ngarobah kurva mun LineString
  • jieun Fitur
  • jieun sipat
  • konfigurasi DBConnect
  • DBConnect Konsultasi
  • Edit fitur Xfm
  • Edit Project Xfm
  • Dipiceun Pitur Xfm
  • idéntifikasi parsél
  • ngaropéa symbology
  • fitur nimpa
  • Theming pikeun kelas
  • theming
  • Thematizing ku daftar dropdown
  • Utiliti Xfm

2. Data: DGN migrasi ka base spasi: Oracle Buider atanapi Bentley Peta?

Tangtangan paling narik dina jaman ieu, hiji migrasi dikawasa ieu diperlukeun na, tempo yén file DGN sanggeus geus diropéa pikeun leuwih 10 taun bisa manggihan masalah topology-a madness leres.

Mémang éta. Masalah utama peta di dieu:

  • Modifikasi tina plot dina file wates (sector atanapi zone) ngakibatkeun yen kedah aya modifikasi tina duanana, kaasup cocog titik dina kasus sapertos lamun sector ngarupakeun garis tunggal tapi sabudeureunana garis nu geus segmented.
  • Aya file sanggeus transaksi pangropéa 300 disimpen di DGN sajarah bisa jadi dikorupsi.
  • Aya masalah anu leuwih kompléks kabinét manageable, sakumaha lamun hiji wewengkon tumpang tindih dina tatangga sejen di file sejen, keur jumlahna nu teu bisa ngumbar dina peta sabab bisa jadi tanda pikeun pamariksaan sawah ulah mangaruhan hiji pihak katilu.
  • Malpractices, kayaning citakan tina peta di projections béda, dina hal ieu kapaksa séktor NAD27, najan standar ieu WGS84. Dina kasus ékstrim pangaluyuan antara data ti projections béda anu dijieun, nepi ka nu jahat.

Leyuran ieu jenis Wizzard alat migrasi massively, nu bisa migrasi individual peta, sababaraha atawa malah sakabéh hiji munisipalitas (kotamadya) atawa departemén.

migrasi Oracle spasi DGN

Dasarna naon alat teu nyandak Geographics data proyek jeung ngamajukeun fitur of Benltey Peta, teras damel runtuyan validations, kayaning:

  • Hiji hiji hubungan antara géométri jeung database,
  • Validasi kurangna duplikat,
  • aréa-centroid konsistensi validasi,
  • objék peta validasi ngeunaan objek teu aktif di Cikajang,
  • Validasi topology leuwih topologies nu aya dadasar spasial

Sanggeus validations, panel ngidinan Anjeun nambahkeun inpo massively, kayaning métode ukur jeung kontrol kualitas baku data éta.

Tungtungna, masangkeun Cikajang, pamustunganana generating laporan. Gampang ngomong ti Puguh aya manteng a rongkah, tapi pamustunganana disaluyukeun kana whims of Oracle Ruang euweuh sakumaha farfetched sakumaha Bentley sarta cara-Na ningali plot kompléks atawa plot loba hucu.

3. Publikasi: GeoServer atanapi MapServer? ¿OpenLayers atanapi liplet?

a panempo maké OpenLayers sarta sababaraha plugins diwangun. Pikeun kahiji kalina sanggeus taun ngembangkeun 10 ngalalaworakeun sahiji sektor spasi ieu ditingali hiji panempo ActiveX anyar nu ngaganti GeoWeb pamedal. Kode MapFish pikeun immpresión ieu dipaké pikeun ngadalikeun tangkal GeoJSON gurat ti lapisan Geoserver of OracleSpatial dilayanan dilayanan.

openlayers panempo Cadastral

Tungtungna téknologi ngagantian dijieun nurutkeun bagan di handap. Anjeun tiasa ningali, kombinasi open source, ngajaga pangkalan data jeung manajemén tanah ngagunakeun software proprietary.

software bébas proprietary

4. Konstruksi sarta na rohangan ngédit, wasa langsung ka Oracle Ruang. ¿Bentley Peta atanapi QGIS?

Ieu carita sejen. Bentley Peta édit pituin di spaceport nu, nyieun bentrok lamun teu dianggo kalayan Transactional Service Feature Web (WFS). Konflik téh:

Kumaha carana ngajawab hiji aturan moal sahingga tindih topology, upami anjeun ngédit sarta bakal masangkeun laporan yén objek-diri mangaruhan?

Ieu jalan kaluar versionando saméméh, ku langsung ngédit na validating pos anu, upami hal mana versioning salah recovers ninggalkeun urus réngsé tapi gagal kaayaan.

masalah sejen anu kungsi jadi nungkulan téh asupna data masif, tempo yén pamaké kudu eureun maké Geographics sarta miboga sababaraha proyék up darat masif.

georaphics peta Bentley

Ieu gampang lantaran ukur dijieun alat sarupa nu kungsi ngahijikeun data di Microstation Geographics, facilitating poténsi BentleyMap sarta asisten langkung dikawasa.

peta bentleey peta pendaptaran Massa

gambar nembongkeun kumaha alat ieu dimekarkeun, jeung sababaraha peculiarities, kayaning kreasi sarta pendaptaran ti hucu sarta citakan tina Puntoparcela salaku daptar fungsionalitas bisi metoda ukur sababaraha hucu moal papanggih standar kualitas tangtu.

Defintivamente aliran ieu alus, sakumaha pamaké nyaho naon parabot pangseringna dipaké. Ieu perlu ngarobah mindset maranéhanana antara petikan sababaraha ciri anu manajemén tiered, promosi kauntungan anyar pikeun poho kolot Microstation V8 2004, kayaning WMS, transparansi sarta pangakuan pituin DWG file versi panganyarna; nu henteu hartosna interoperability kalawan kml, shp na GML pikeun astral nu.

Nya kitu deui janten parabot pangropéa cadastral, ngabogaan pilihan pikeun ngédit langsung kana wangun atawa nurunkeun eta arc-titik pikeun kasus kompléks.

5. Klien pikeun kotamadya via GML. ¿QGIS na gvSIG?

QGIS. Tapi éta téh carita séjén pikeun ngabejaan engké.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.