Mere ilham kamajuan di Éropa

Versi panganyarna tina Geoinformatics nyimpulkeun kasimpulan anu berharga ngeunaan hal anu bade di Europeropa dina kerangka prakarsa INSPIRE, nu diayakeun Juni dina konferensi taunan di Edinburgh. Sakabéh laporan dumasar nagara-nagara aya aya dina sataun, tapi artikel ieu mangrupikeun perkiraan anu metot kana wengkuan 2010 taun, maca eta ngidinan anjeun ningali pandang global naon anu tiasa dilakukeun dina widang Infrastruktur Data Spatial ku sudut pandang régional. .

mere ilham Janten berharga sababaraha grafik komparatif tina artikel, dimana Spanyol ngangkat sababaraha pangakuan; sanajan disparitas kontéksna sareng nagara-nagara séjén kirang "pajeulit" dina ukuranana, panerapan sareng budaya institusional.

Direksi Ajén (INfraestructure pikeun SPatial InfoRmation di Europa) mangrupa haseup astral, anu butuh sababaraha taun tapi dimimitian dina palaksanaan 2007 dina diréktif 2007 / 2 / EC. Aspirasina na nyaéta pikeun taun 2019 pikeun nyatujuan panerapan, panerapan, sareng infrastruktur diaksés kana data spasial pikeun optimalna pamakéan dina ngembangkeun kawijakan pikeun wilayah Europeanropa. Mimitina ditujulkeun ka nagara anggota-anggota 27, tanpa ngahulag paniluan anu diharepkeun, sabab ayeuna aya sahenteuna nagara 7 (Calon Uni toropa jeung EFTA) anu ogé ngalaksanakeun prosesna malah milu pisan sacara aktip dina jumlah totalna tina 34.

Jinis ieu parantos katingal di daérah sadunya, diantarana di Amérika. Najan kitu, pikeun nempo naon anu parantos diharepkeun, nganggap pajeulitna proyék-proyék ieu, éta nunjukeun yen aya pagawéan anu henteu dipigawé.

Analisis Geoinformatika ngawengku marios ka genep:

  • Para ahli teknis (Data, metadata sareng Services) sareng anu sanés teknis (organisasi, urusan hukum, sareng pembiayaan).

Sanajan tiap laporan dumasar kana matriks komparatif dihijikeun anu ngawengku aspék 9:

mere ilham operopa

Kerangka hukum sarta pembiayaan

Data tina papiliun INSPIRE

Métadata

Ladénan jaringan

Data tematik lingkungan

National Geoportal

Standar

Koordinasi jeung organisasi

Nganggo sareng efisiensi tina NSDI

Grafik némbongan dina mimiti laporan, nyirian héjo héjo aspék anu parantos parantos dirobih kana wujud pangdawaran anu terakhir sareng anu aya ka aspék nu dilebetkeun samemehna.
Shouldta henteu janten tugas basajan, nganggap yén nagara-nagara éta kedah nyandak éta pedoman pikeun ngokolakeun kawijakan, teras janten saatos anu kedah janten langkung ti anu kanon anu ditarima sababaraha taun ka pengker dina masalah geospatial. Dina hal ieu, peran agénsi pemetaan nasional, sapertos kasus Geographic Institutes, parantos diadaptasi ka tren anyar-mana éta dokumén Cadastro 2014 geus ngadawuh- ngeunaan tumbu publik-pribadi. Hayu urang teu nyarios parobahan dina panerapan tina wewengkon-wewengkon anu ngarasa otonomina anu kajerak atanapi sigana hirup henteu kedah ngimpol.

Kasus Spanyol disebatkeun positif ku usaha anu disambungkeun ku pamaréntahan satempat. Perancis sareng Perancis ogé parantos disebatkeun sanajan istighfar mana anu asup ka Dénmark, numana, konteks kontértik budaya partikel nu tangtu; nu 90% kotamadya na pisan terpadu kana prosés. Sareng kuring nyebut kontéks sabab ngan boga 98 kotamadya, sapertos di 1% tina jalma di Spanyol.

Saluareun artikel Geoinformatika, aya langkung seueur kanggo diajar tina laporan anu beda ti unggal nagara, anu sanajan kanyataan yén format sateuacanna didasarkeun kana matriks seragam, unggal nagara boga pelajaran anu tiasa nyumbangkeun. Pikeun hal ieu, laporan Belgian, anu ngawengku kasabaran présisi pikeun peta dina skala béda, anu keuna, sapertos model béda Interagency, anu dina sababaraha kasus di antarana diagram sapertos kasus Siprus jeung Norwégia.

Aspék séjén anu nyebatkeun Spanyol nyaéta dina kasadiaan jasa. Najan Geoportal teu wajib, laporan ngalaporkeun yén sahenteuna nagara 18 boga portal protokol IDEE. Di dieu Lituania sareng Perancis nangtung, tur tekenan ditempatkeun dina kasus Spanyol dimana dimana waé aya aub ti ministries 7, wilayah 16, kotamadya 400, jasa 833 WMS, 205 WFS sareng 9 CSW.

mere ilham operopa

Kacindekan, INSPIRE mangrupakeun conto jelas ngeunaan usaha régional pikeun interoperability. nyitakNajan keterbatasan sababaraha kontéks anu henteu ningali hasil anu pesat kalayan kenyang dubang, kangisuan antara nagara-prosés dina prosés législatif anu tangguh (pajabat atanapi politisi anu teu ngarti mata pelajaran), ngawatesan infrastruktur fisik, pikeun niley karya sistematis.

Prosés sapertos ieu mangrupikeun kasempetan berharga pikeun kelestarian model bisnis dina widang geospatial. Duanana pausahaan anu mroduksi software anu nganggap wewengkon ieu salah sahiji pasar anu paling saé, sareng panyadia ladenan anu condong balik, sareng model OpenSource anu tumiba ku mangtaun rohangan di pasar jeung yén di dieu anjeun ngagaduhan hal anu ngomong dina hal peunteun anu dunat atanapi patahanan standar.

Mun kuring cicing di munisipalitas kalayan isolasi teritorial sareng konektipitas dahsyat, abdi moal mendakan rasa dina inspirasi ieu. Najan kitu, urang kedah maca antara garis, sabab kami nuju nyarioskeun ngeunaan hiji kontéks nu dimana waé anu teu tiasa dibalikeun; Ngartos modél kieu ngamungkinkeun urang pikeun satuju sareng strategi-lahan inventive geospatial (saperti Bentley hypermodels, ArcGIS pikeun mere ilham sareng CityGML, méré tilu conto).

Di dieu anjeun tiasa ningali sadaya laporan INSPIRE

Di dieu anjeun tiasa ningali carita Geoinformatika

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.