Tangtu GIS Manifold di 2 poé

Mun ngawulang diperlukeun hiji Manifold Tangtu di ngan dua dinten, ieu bakal janten rarancang tangtu. Widang ditandaan kudu jadi leungeun praktis dina gawe, maké step by step latihan.

poe kahiji

1. prinsip GIS

  • Naon GIS
  • Bedana antara véktor sarta data raster
  • projections peta
  • sumberdaya bébas

2. Operasi dasar Manifold (Praktis)

  • importing data
  • assigning proyéksi
  • Deployment na navigasi gambar na tabel
  • Nyieun peta anyar
  • Gawe sareng lapisan dina peta
  • Milih, nyieun, ngédit objék dina gambar na tabel
  • Ngagunakeun alat info
  • Nyimpen hiji proyék anyar

3. komunikasi cartographic

  • konsep visualisasi Cartographic katampa
  • format Theming
  • Kelir jeung simbul
  • Bedana antara depliegue sarta percetakan

4. format tematik sahiji gambar anu (Praktis)

  • dina deployment tematik
  • format gambar
  • Format netepkeun polygon, titik jeung garis
  • Netepkeun komponén Peta
  • nyieun labél
  • pemetaan tematik
  • Jejer pikeun theming
  • nambahkeun Kujang

5. Nyieun Peta a (Praktis)

  • prinsip pemetaan mertimbangkeun
  • watesan perenah
  • elemen perenah (téks, gambar, captions, scala bar, panah kalér)
  • exporting layouts
  • Nyitak Peta a

poe kadua

6. Bubuka keur basis data

  • Nu mangrupa RDBMS
  • Desain database (diasupkeun kana indéks, kenop, sarta nomralización integritas)
  • Nyimpen data géografis dina RDBMS
  • prinsip basa SQL

7. Ngaksés basis data (Praktis)

  • importing data
  • Linkando hiji daptar hiji RDBMS éksternal
  • gambar linkados
  • data tabular linking gambar
  • tabél Diene
  • Seleksi bar
  • Pamundut bar

8. data processing maké SQL (Praktis)

  • queries SQL
  • Peta SQL query
  • parameter pamundut
  • queries SQL spasial

9. Analisis spasial (Praktis)

  • Prinsip analisis spasial
  • Pilihan spasial maké operator béda
  • Overlay Spacial
  • Nyieun wewengkon pangaruh (buffers) jeung centroid
  • Path shortest
  • kapadetan titik

Dumasar téma set keur Tangtu ngajar di Universitas College London (UCL) dina kursus anjeun bakal diajar 12 na 13 2009 Pébruari

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.