Tangtu GIS Manifold di 2 poé

Upami diperlukeun pikeun ngajar kursus Manifold ngan ukur dua dinten, ieu bakal janten rencana kursus. Widang anu ditandaan praktis kedah dilakukeun ku cara masrahkeun padamelan, nganggo latihan léngkah-léngkah.

poe kahiji

1. prinsip GIS

  • Naon GIS
  • Bedana antara véktor sarta data raster
  • projections peta
  • sumberdaya bébas

2. Operasi dasar Manifold (Praktis)

  • importing data
  • assigning proyéksi
  • Deployment na navigasi gambar na tabel
  • Nyieun peta anyar
  • Gawe sareng lapisan dina peta
  • Milih, nyieun, ngédit objék dina gambar na tabel
  • Ngagunakeun alat info
  • Nyimpen hiji proyék anyar

3. komunikasi cartographic

  • konsep visualisasi Cartographic katampa
  • format Theming
  • Kelir jeung simbul
  • Bedana antara depliegue sarta percetakan

4. format tematik sahiji gambar anu (Praktis)

  • dina deployment tematik
  • format gambar
  • Format netepkeun polygon, titik jeung garis
  • Netepkeun komponén Peta
  • nyieun labél
  • pemetaan tematik
  • Jejer pikeun theming
  • nambahkeun Kujang

5. Nyieun Peta a (Praktis)

  • prinsip pemetaan mertimbangkeun
  • watesan perenah
  • elemen perenah (téks, gambar, captions, scala bar, panah kalér)
  • exporting layouts
  • Nyetak Peta

poe kadua

6. Bubuka keur basis data

  • Nu mangrupa RDBMS
  • Desain database (diasupkeun kana indéks, kenop, sarta nomralización integritas)
  • Nyimpen data géografis dina RDBMS
  • prinsip basa SQL

7. Ngaksés basis data (Praktis)

  • importing data
  • Linkando hiji daptar hiji RDBMS éksternal
  • gambar linkados
  • data tabular linking gambar
  • tabél Diene
  • Seleksi bar
  • Pamundut bar

8. data processing maké SQL (Praktis)

  • queries SQL
  • Peta SQL query
  • parameter pamundut
  • queries SQL spasial

9. Analisis spasial (Praktis)

  • Prinsip analisis spasial
  • Pilihan spasial maké operator béda
  • Overlay Spacial
  • Nyieun wewengkon pangaruh (buffers) jeung centroid
  • Path shortest
  • kapadetan titik

Dumasar kana téma anu ditetepkeun pikeun kursus anu bakal diajarkeun di University College London (UCL) dina kursus anu bakal diajarkeun dina 12 sareng 13 Pébruari 2009

 

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.