Pamaké of ArcView 3x cinta GvSIG

Dinten ayeuna kuring parantos aya di lembaga produksi kartografis, jalma anu diajar saé pikeun program sareng Avenue, tujuan awal nyaéta nampilkeun alternatif kana ngaleungit resmi ArcView 3x sareng watesan pindah ka ArcGIS 9.

gambaran Éta bakal leuwih rumit upami aranjeunna parantos Geomedia pikeun saha waé babandinganna éta bakal langkung éksténsif, atanapi aranjeunna ngagaduhan pérak sareng tiasa kéngingkeun aplikasi ArcGIS atanapi biaya Manifold langkung handap. Dina sababaraha menit kakeunaan aranjeunna parantos wareg ku manpaat GvSIG; Ayeuna kuring nyimpulkeun naon anu kuring pikir parantos ngayakinkeun anjeun:

1. Sigana mah duanana ArcView na AutoCAD

Kanyataan yén GvSIG kitu pisan sareng ArcView 3x dina panganteur na dumasarkeun kana pandangan, tabel sareng tata ruang parantos ditangtoskeun. Teras tingali yén cara ngawangun data anu mirip sareng AutoCAD, kalayan paréntah éditan anu cekap parantos mangaruhan; Tangtosna, kami terang yén pangguna ArcView 3x kritis pisan kana kasusah dina ngédit data sacara akurat sareng henteuna topologi.

2. Ieu bébas, atawa ampir

Kecap anu leres bébas dianggo, kumaha cara aranjeunna nga-visualisasi nyaéta pikeun nyebarkeunana henteu kedah mésér lisénsi. Lembaga ieu ngembangkeun sababaraha fitur di Avenue, sareng aranjeunna ngémutan kamungkinan ngalih ka ArcGIS 9, anu kajadian nyaéta pikeun pangguna aplikasi na hese kéngingkeun jinis lisénsi ieu ... utamina kumargi aranjeunna kota-kota berpenghasilan rendah.

Tangtosna, kanggo ieu kuring parantos ngajukeun yén anjeun bakal masihan kursus GvSIG anu dingaranan "GvSIG pikeun pangguna ArcView" ... Jigana éta bakal pikaresepeun.

kéngingkeun ArcGIS, ArcGIS Engine, ArcObjects, Gis Server, sareng ArcSDE hargana sakitar $ 57,000. Ayeuna aranjeunna ngan bakal nanem modal $ 2,000 dina kursus Java, $ 1,000 dina kursus GvSIG sareng $ 2,000 pikeun pamekaran manual anu saé ... Éta henteu gratis tangtosna, tapi éta ngan ukur badé $ 5,000 sabab aranjeunna ngagaduhan programer anu ngatur Java sareng terang ku panon aranjeunna ditutup panggunaan ArcView.

3. Kasaluyuan multisystem

Nalika dikembangkeun di Java, éta dijalankeun dina Mac sareng Linux, éta hartosna yén aranjeunna bakal ngeureunkeun penderitaan pikeun layanan palayanan anu ngadukung sistem anu aranjeunna panginten dilaksanakeun.

Pikeun ayeuna mah, kaputusan parantos dicandak, aranjeunna ngan ukur bakal nyandak rencana damel anu ngagambarkeun tahap latihan, pamekaran sareng palaksanaan versi anyar sistemna. Pangalusna sadaya, aranjeunna ngarepkeun sistematiskeun pangalaman dina hiji pos.

 

Janten leres, pangguna ArcView sapertos GvSIG. Dua bulan ti Kuring dites hamil, ayeuna parantos ngahasilkeun hasil.

Aya kuring ngabejaan ka maneh kumaha eta mana.

4 Balesan ka "pangguna ArcView 3x resep GvSIG"

  1. gvSIG henteu haratis, tapi anjeun mayar kalawan pajeg urang ku sababaraha pamaréntah.

    Anu henteu ditampi nyaéta parangkat lunak dimana seueur artos sareng waktos parantos kapayunkeun telat ngeunaan parangkat lunak bersaing (baca qGIS atanapi mirip). Sareng sadaya kusabab Spanyol "adat" ngalaksanakeun sagala ti mimiti, tanpa ngagunakeun deui naon anu parantos dilakukeun di komunitas (sapertos GRAS sapertos).

    Ieu gampang, mawa duit publik. Sabaraha pausahaan ieu gawe dina gvSIG (baca IVER, Prodevelop jeung nu lianna), salaku hiji investasi sarta aranjeunna teu bener datangna nanaon?

  2. Pikir anu software bébas téh haratis nyaeta salah sahiji kasalahan Palasik nu bisa lumangsung di sabudeureun SL nu. Mun nu éta jadi, abdi bakal nyandak dua taun oksigén tinggal kuring ngambekan sakumaha loba komitmen gawé abdi kanggo proyék gvSIG tur écés bos kuring teu jadi philanthropic. Hartina, gvSIG tur loba proyék séjén hirup lembaga SL jeung pausahaan nu investasi di proyék ieu kalawan tempers pisan béda, sababaraha disinterested teu batur, enya salawasna halal.

    Dina proyek éta aya waé waé pikeun kolaborasi, henteu ngan ukur dina pamekaran tapi ogé dina dokuméntasi, janten upami di lembaga produksi kartografis anu pasini hoyong milu dina proyék sareng jalma “manual anu hadé”, kuring yakin yén Mitra proyék bakal ngabagéakeun anjeun nganggo leungeun anu kabuka!

    Kuring nyangka yén lamun unggal lembaga anu nganggo gvSIG nyumbang sakedik kana proyék éta kalayan manual, tutorial, ekstensi atanapi naon waé, kauntungan bakal gancang balik deui ka masarakat sareng kami bakal kéngingkeun naon anu "upami dulur maén, sadaya anu menang." Éta jelas bedana anu aya hubunganana pikeun ngadopsi téknologi propriétasi sareng yén SLAR leres "hotbed" inovasi sareng pamekaran.

    Jeung lamun anjeunna ninggalkeun kuring komentar nice I gé masangkeun eta dina blog abdi 😀

  3. Ti tim gvSIG kami ngan bisa ngahatur nuhun yén urang ngalaporkeun ka alus jeung goréng dina aplikasi anu pamaké, urang bakal salawasna mantuan ningkatkeun. Hatur nuhun!
    Sedengkeun pikeun ngedit, laun bakal ngaronjatkeun guna boga pangsaena. Sarta topology nu geus di hambalan ahir na pembangunan, ambéh Kaluaran kahareup bakal pikeun maranéhanana anu perlu éta.
    Sedengkeun pikeun kursus anu anjeun badé angkat, upami perlu, dina "klasik" wéb gvSIG (www.gvsig.gva.es) anjeun ngagaduhan bahan anu cekap dina bagian dokuméntasi; Dina situs web gvSIG komunitas (www.gvsig.org), di daérah "unduhan henteu resmi" anjeun tiasa mendakan kursus anu parantos dipasihkeun ku masarakat.

    Salam!
    Álvaro

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.