Panjang Ayeuna, hiji puff of 10,000 taun

Dupi anjeun kantos kapendak dina Facebook, sareng poto tina sakola dimana anjeun ditalungtik, lengkep robah, modern atawa ragrag eta?

Sotto3 Satuluyna anjeun nyadar yén loba anu cicing di peringkat sarua aya dina Facebook, panyiri diri dina poto nu dicandak ku Kodak 110 mm. Salaku leuwih jalma némbongan anjeun manggihan yén leuwih poto panganyarna, tempat anu sarua dicandak ku urang sooner atanapi engké, aranjeunna ngarilis lawon sarua peuting 8 ti bagian nu sejen dunya. carita sarupa, anekdot, siswa anu balik jadi guru pikeun sagalana aranjeunna hated anjeunna, tapi 26 taun engké hayang balik deui ka jalma poé.

Ku kituna kami manusa, urang buang jauh sketchbook sahiji putra urang, ngan sabab teu pas dina kabinet pangajaran. The cartita Suharto of 12 taun, nu urang bakal jadi daék méré sagalana, ngan mun geus di leungeun urang, hirup di momen deui.

panjang Kiwari Ieu hiji yayasan dijieun kalawan niat nyieun gagasan enshrined dina sajarah anu sakuduna teu musna dina jangka waktu. waktos nu mana sangkan gancang, urang poho yen urang ngancurkeun kami runtah, tapi rék balik warsih saterusna cageur.

Di dieu jeung ayeuna, ngan hartosna di kamar ieu, ieu 5 menit. Kusabab isukan, dina sataun atawa 10 taun bakal sagemblengna béda. Naha teu ngomong 10,000 taun.

LongNowDiag

Panjang ayeuna datang dina gagasan éta. Jeung niat altruistic nyieun proyék pelestarian bersejarah dina jangka panjang.

  • Ayeuna, éta ukur tilu poé: kamari, ayeuna jeung isukan.
  • Nowdays nyaéta dékade ka tukang, dékade ieu sarta salajengna ... balik, sanajan teu kaasup taun nalika meneábamos kantor ka wirahma Cinderella.
  • Panjang kiwari mangrupakeun periode 20,000 taun. nutupan sapertos saprak 8,000 SM nepi ka taun 12,000.

Bari eta mangrupa dreamers pisan astral haseup jenis, nya éta sabaraha perpustakaan, museum jeung ensiklopedi anu kabentuk. Jeung bédana nu dina hal ieu speaks of a "ayeuna" Wanadri 10,000 sababaraha taun ka pengker na jumlah sarua maju; nyaéta naha gentlemen ieu teh taun geus ditambahkeun enol hiji (kami dina sataun 02011), foreseeing fenomena sarupa nalika ngalirkeun Y2K sataun 9,999. Ide nya éta nyieun hiji hal anu sajarah dina ngajalankeun salami éta kiwari Stonehenge atawa Piramida di Giza, nu ngan sababaraha 4,000 sababaraha taun ka pengker.

Jeung varian nu naon anu dipigawé bisa ditingkatkeun dina jangka waktu, sarta batur di 10,000 taun ningali naon kami lakukeun ngan kiwari, adat urang, fashions, governance, infrastruktur ... Atoh, anjeun tiasa ningali yen aya cavemen sataun 2011 di tempat kalayan ngaran absurd sapertos Mexico, Argentina, Spanyol, Peru, Honduras. Pikiran urang, urang acted, kami pajoang leuwih trifles kami tuh lukisan dina tablet iPad 2 sarta kami dipaké pikeun nyambungkeun ku matchboxes leungit sarta kami screamed disebut warta satelit grunting dina basa disebut Twitter.

Panjang kiwari dianggap sahenteuna 5 lapisan waktu, diantarana urang hoyong pikeun ngawétkeun sajarah:

Speed ​​[diropéa] ai

  • Lapisan alam, anu kedah ngawengku Gambar satelit bumi, paripolah glaciers, musibah alam, déforestasi, jeung aspék séjén anu bisa jadi mangpaat pikeun aspék lingkungan.
  • Lapisan budaya, kaasup manifestasi anthropological yén particularize wewengkon béda ti dunya, éta nu ngajadikeun kami unik sarta sangkan teu kudu ngajawab.
  • Lapisan governance, nu bentuk béda pamaréntahan sarta kamajuan pulitik jeung administrasi aya dirékam.
  • Lapisan infrastruktur, kalayan naon anu lumangsung antara kami jeung alam. Yén nu ngagaduhan angkutan kami, mun hirup tur salamet, sarta kiwari geus Isro isukan.
  • Lapisan komérsial, jeung aspék ékonomi dunya, ayeuna beuki globalized.
  • Sarta pamustunganana lapisan seni tur fashion, dimana manifestasi kreatif ngeunaan manusa ngalakukeunana.

Ieu mungkin sigana cupang, rada naif. Tapi lamun anu kungsi kajadian jeung batur ti moment kaméra dijieun, albeit hiji blok ti kotana a, eta bakal pisan berharga mun eta sempet direbut sacara sistematis. Panjang ayeuna proyék ieu dumasar kana leveraging naon urang boga ayeuna, komputer jeung média panyimpen.

frontpage_rosettaproject Keur kitu aya rupa instrumen nyobian model kumaha eta bakal jalan. kaasup proyék Rosseta jeung kolaborasi tina spesialis basa di sakuliah dunya ngawangun hiji inventory sahiji basa béda jeung dialek di dunya. sejen anu bets panjang, Mana nyiar nyieun prediksi naon bisa kajadian dina mangsa nu bakal datang. Panjang Server ngartos mangrupakeun proyék pikeun neundeun jeung panjang Viewer bakal janten jenis visor-gaya Google Earth tapi kalawan lapisan nu ngidinan parios deui carita interactively.

OrreryWithEngineeringTeam_510pxTapi proyek paling signifikan teh Long kiwari Gent Logo Puter Croco of 10,000 taun. Hiji impian akalna nu nyiar boga nonton nu lasts kana waktu, eta bisa dilestarikan, dijaga ku caveman a, dipikaharti ku generasi nu bakal datang anu salamet a punah global sarta sanggup narik kaluar hiji kesel dina sataun 12,000.

Ku kituna lamun anjeun kantos boga kahayang pikeun ngagabung hiji ngabalukarkeun seru misalna, panjang Kiwari Ieu salah. Sugan ayeuna mah sigana hayalan jeung guys anu geus asup kana kana gagasan ieu dianggap rada farfetched, mecenghul ti realities dasar manusa. Tapi maranéhna moal bisa di 50 taun 10,000 loba kurang.

Lamun aya jalma anu impian tina isu misalna dina ngajalankeun lila, éta kamungkinan yén aya dreamers impian jangka pondok teu matak dianggap.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.