Employability berorientasi GIS. Fiksi versus kanyataanana

Sanggeus maca hiji artikel anu dimimitian ku nanyakeun naon anu déwa milarian anu GIS, abdi kedah manéh kalentaran ieu extrapolate ka nagara kami asal anu realitas meureun sarupa atanapi béda (sugan pisan béda) ti Hormat.

'Bahan baku' anu digunakeun pikeun panulisan éta kabéh panawaran proyék dina GIS dimuat dina rupa média aksés umum. Tawaran kéngingan ku 'sirah hunters' teu dilebetkeun kana seueur lingkup nyebarana.

Kecap konci parantos dianggo pikeun ngarekam pamilarian damelan dina tilu situs wéb anu pang populerna di Selandia Anyar. "GIS, Géografi, Lokasi, Spasi, Géografi" éta kecap digunakeun pikeun tujuan ieu.

Sakali béja didaptarkeun, data anu dikumpulkeun dikaring, ngaleungitkeun duplikat sareng 'positip palsu'. Salajengna, anu ciri dipénta pikeun posisi anu diperlukeun sasari tina unggal bewara. Atribut nu sasari teras dikamat éta:

  • Judul tawaran proyék
  • Iklan dijieun ku parusahaan ngalamar
  • Industri utama industri ngalamar
  • GIS salaku sarat primér atanapi sekundér pikeun hasil damel
  • Kaahlian teknis nu diperlukeun di tingkat software
  • Lokasi posisi na,
  • Gaji

Urang nganggap hal anu penting pikeun eureun di dieu sareng nyorot sababaraha masalah saencan nampilkeun conclusions tina pangajaran. Hayu urang tingali:

  1. The 'GIS industry' sareng denomination sareng konsep matak ngabingungkeun

"Salah sahiji alesan kunaon atuh ulikan ieu kusabab kuring hayang gaduh metodeu émpiris nangtukeun struktur industri GIS di Selandia Anyar. "nyerat Nathan Heazlewood, panulis ieu publikasi naon urang bahas Sareng bari dina artikel kami "Loba kemungkinan"Urang cobian ngécéskeun konsépna, sadayana sigana nunjukkeun yén istilah éta ayeuna Ieu masih ngahasilkeun seueur mamang.

Terus émut yén dua artikel anu kuring bakal nampi salaku rujukan anu pangarang nu sami sareng taun ieu, dina 2017. Kuring teras bakal nganggap, ku idin anjeun, anu nyirikeun "émisi" kanggo analisis kusabab, anjeun bakal ngurangan tina bacaan, todo éta pakait.

"Industri GIS matak ngabingungkeun. Complexta kompleks "nyaéta frasa anu parantos ningalkeun ku Heazlewood"Kaom hébat industri GIS" Sareng anjeunna terus, "kabingungan henteu pernah saé." Titik mimiti. Urang ngagaduhan kajelasan? Sareng lamun henteu, anu dipikaresep pisan, kumaha urang tiasa mendakan istilah sareng anu kami nganggo ngaranan ieu bener ngidinan urang sadaya ngarti naon urang hartina ku éta?

The Nathan alus nranskripsi istilah anu biasana urang pidamel: 'GIS Industri', 'Spasi', 'Geomatics', 'Geospatial', 'Location Science', 'Husus Cabang Géografi' sarta tungtungna 'sababaraha istilah sanésna' ( Apocalypse nu!). Mana di antarana pas leuwih hade?

Ieu sanés sawala minor anjeun tiasa pikir. Kusabab 'bingung' mimitina ieu bakal mecenghul mamang hébat anu langsung mangaruhan tilu variabel gawé anu digunakeun: judul 'pagawéan anu parantos peryogi, dina sabaraha gelar GIS nyaéta sarat primér atanapi sekundér dina damel sareng, naon sektor utama pausahaan? nu ngalamar Hayu urang

  1. Pesona amis tina judul

Kacepatnya néwak bagian leutik béréndélan nu béda nu dipaké pikeun nunjuk "profésional daerah éta" dina pangajaran Heazlewood pikeun nyadar kumaha parangkat éta 'leuweung judul sareng pecahan' nyaeta:

Sareng hiji lengkah kanggo ngalangkungan, damah, kami nginget artikel "Nu suku hébat ...". Dina ieu, Heazlewood rehearses tesis tés anu pohara kapaké sareng éta, dina pamadegan urang, mantuan dina cara anu positif pikeun nerangkeun panorama nebulous ieu.Kadua titik. Yakin, sareng kartu bisnis éta kedah ngasongkeun pamasaran pribadi anu saé sareng, di kabagjaan anu sapertos pikeun nampilkeun diri ka dunya kalawan cara anu paling éé, maranéhanana dimimitian pikeun ngabédakeun anu béda anu paling beredar: 'sarjana', anu 'junior' sarta tangtu waé 'senior'. Bisa batur ngajelaskeun ka urang jelas ruang lingkup sareng wates tiap hiji tina judul ditémbongkeun? Naha anjeun terang?tumpang tindih'fungsi diantara sawatara di antarana? Patarosan anu parantos! Abdi nyarankeun cek tabel lengkep diterbitkeun ku pangarang ogé méja beuki kuat dijieun ku anjeunna dumasar henteu ukur kana hasil panalungtikan dilakukeun tapi ogé, di luhur, dina keterampilan éksténsif na di daérah.

"Naon anu kuring tiasa disimpulkeun nyaeta di industri GIS aya opat seueur 'suku' ':

(1) The '... Gists'

(2) The '... Graphers'

(3) The 'Ukuran'

(4) The 'Techies' "

Ngaliwatan grafik, anu ngabantosan ngabantosan kami ngartos ide anjeun:

Lalajo ayeuna sareng 'pedaran konseptual' anjeun:

"(1) The '... Gists' dasarna sababaraha analis utama sareng pamaké data GIS anu difokuskeun analisa ilmiah (ku kituna loba judul proyekna aya dina '... GIST'). Includesta ogé ngawengku (atanapi tiasa dilebetkeun) tipe séjén analis.

(2) The '... Graphers' nyaéta jalma anu museur kana tampilan atanapi pawakilan data geografis, sapertos cartographers sareng 'baraya' maranéhanana.

(3) The 'Measurers' nyaéta jalma-jalma anu ngumpulkeun data géografis migunakeun alat pangukuran sareng gambar.

(4) The 'Techies' anu kalakuan seueur antarbeungeut antara industri GIS sareng téknologi. Nujul dieu ka pamekar GIS sareng kolega anu patali maranéhanana. "

Saatos katerangan ieu alus teuing (pikeun urang ngarti), visi umum urang janten jelas, sanés? Hayu urang balik ka analisis urang.

  1. Titik katilu. Faktor anu ogé dipikaresep pikeun analisis

En kahiji, Kumaha cara, ngaliwatan hiji pengumuman basajan, mungkin pikeun nangtukeun saatos GIS henteu atanapi henteu séktor penjajahan primér tina perusahaan ngalamar?

Ieu sigana henteu janten leres pisan saé pikeun nangtukeun a apriori, ngécéskeun Heazlewood, lajeng rinci:

  • Aya organisasi anu badé nampilkeun diri sacara umum ngaliwatan gambar komersial anu fokus kana daérah spésifik, aranjeunna sabenerna méré layanan pikeun langkung ti hiji industri. Sapertosna perkara pausahaan rékayasa sipil anu tiasa masihan jasa ka industri anu aya di wewengkon komunikasi, jasa sareng konstruksi.
  • Aya organisasi anu tiasa 'nyocogkeun' kana sababaraha kategori, sapertos tiasa kasus Kamenterian Angkutan nu tiasa diklasifikasikeun dikandangan Pamaréntah Pusat Umum, tapi ogé bisa diklasifikasikeun ogé dina industri angkutan.

Dina dua kasus eta nyaéta kriteria analis, dumasar kana pangalaman anjeun, Tah anu bakal mikeun kaputusan yén éta dianggap merenah.

En tempat kadua sareng perhatian pisan, kumaha atanapi naon kaahlian teknis nu diperlukeun dina tingkat software disebutkeun dina bewara pagawean GIS? Di dieu, panulisna ngalegaan sakedik:

  • Hal ieu dihindari mertimbangkeun 'kulawarga produk' sareng sapertos jalma dibangkitkeun produk software kulawarga anu diperyogikeun, upamana AutoCAD, lain ngan ukur CAD.
  • Di sisi anu sanésna, 'parabot anu aya hubunganana' anu dikéngkolkeun ku analisis, sapertos SQL atanapi HTML. Ieu gaduh seueur logika. Sareng éta ngabantosan urang gaduh pendekatan langkung hadé tina naon tungtutan pasar kami.
  • Hal ieu ngarti yén sababaraha perhatikeun nganggo langkung ti hiji jenis software. Meureun ku kahayang nyaring sarta bagean masarakat dipikaresep. Di dieu urang nyandak conto ditranskripsi ku panulis, tapi kedah langkung wawuh dina konteks maranéhanana. A uji pangaweruh, di dieu urang balik:

"Urang téh hiji pausahaan anu damel sareng ... (palabreo, palabreo, ayeuna-hal anu metot) html5, css3 jeung pangalaman dina basa sisi-server, B) Ngarti kana konsép handap perlu: cors, cdn, xss, nampi lulugu, ddd, cqrs, tdd, sésana, kajadian acara, pub sub, microservices, soa, mvc, mvvm, IoC, padet, garing y YAGNI. "Nangtung, jumeneng, urang dituluykeun:" Kami nganggo coffeescript, svg, d3, crossfilter, velocityjs, liplet, momentjs, bootstrap, kirang nodejs, gulp, redis, rabbitmq, expressjs, handlebars, oauth2, passportjs and docker... " Ayeuna titik ahir (leuwih saéna bakal dimimitian di dieu) "c) Sababaraha pangaweruh ngeunaan frameworks pemetaan wéb y Téknologi GIS".

Catet yén nyebutkeun "sababaraha kanyaho di GIS"Naha henteu aranjeunna hoyong ahli? Sigana yén 'kaahlian'Ieu henteu ngalibetkeun GIS laér ... Urang saé langkung seueur.

  • 31% tina iklan henteu ngabutuhkeun perangkat lunak khusus (aranjeunna nyarioskeun hal sapertos "aranjeunna kedah kompeten dina GIS".) Ieu sigana anu sisi anu sanés skala. Sareng sadaya kapribadian anu nyeratna henteu janten pantang: "Hal éta henteu kaci dipikanyaho sacara pasti lamun aya bewara ieu kusabab sabab pangusaha nganggap yén upami anjeun terang GIS, anjeun terang sakabéh aranjeunna, atanapi upami dunungan tacan terang katerampilan anu aranjeunna hoyong. Hiji patarosan anu metot pisan, ka katuhu? Kumaha carana nyaho?

Grafik anu mintonkeun téknologi software dikelompokeun dumasar kana jumlah-kali anu langkung ageung ngaranna dina unggal pengumuman 140 tina sampel marengan analisis ieu:

Sarta alatan dina pentingna, urang ngidinan kami pikeun némbongkeun dina méja, sapuluh (10) ngaranna parabot pangluhurna:

alat No tina nyebutkeun
Esri 49
SQL 25
Python 19
SAP 16
.NET 12
HTML 12
JavaScript 12
FME 10
visual Basic 8
AutoCAD 7

En tempat katilu, gaji. Ngelingan yen pangajian dijieun pikeun Selandia Anyar. Mata uang na, dollar Selandia Anyar (NZD), sarua jeung 1 NZD = 0.72 USD (Dolar Amérika). Ieu kudu nambihkeun yén, kabeneran béda dina unggal nagara, urang ngan ukur tiasa sapertos jejer data rujukan. Dina kotak anu dipidangkeun, 'k' écés nganyatakeun 'rébuan':

  1. Kaopat Titik. Kanyataanana versus Fiksi. Awas anu dicatet

Sigana atra yén sadaya panalungtikan anu disajikan sacara umum ogé (sareng meureun kalayan prioritas) nyimpulkeun yén anjeun tiasa gaduh leres anu kedah dicuktikeun rigor ilmiah tur kabuktian jujur. Heazlewood nganyatakeun takwa ngeunaan ieu sareng ngingetkeun:

  • Tetep ati-ati lamun anjeun nampi 'pendapat' sareng 'fakta anu béda'. Urang kedah tiasa mikawanoh jalma-ahli 'ahli' anu teu di-prédiksi ieu dibuktikeun serius rada, aranjeunna berorientasi pikeun ngembarkeun subliminally pausahaan anu aranjeunna ngalambangkeun.
  • Tetep waspada pikeun 'polling pendapat'. Pamanggihan anu dilakukeun dina 'basis sukarela' mindeng henteu mengusulkeun sampel wawakil industri tina industri, anu tiasa ngaléngkah.

Nutup cerminan ieu ku nunjukkeun yén sakabéh studi tipe ieu kedah gaduh 'data sumber' na gratis (sabab ngalakukeun) kusabab anu sanés tiasa ngalakukeun nganalisa sami sareng pariksa yén kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngahontal anu sarua.

  1. Hadirin udagan ulikan sarta saran alamiah

Panulis nunjukkeun janten pangajar jeung / atawa mentor tina lulusan sareng mahasiswa GIS. Aranjeunna koméntar yén "aranjeunna sering pisan mendakan peralatan industri sareng anu badé asupkeun, ogé teu ningali kasempetan pangénggalan anu aya deui sareng kursus / studi anu kedah dijentrekeun pikeun ningkatkeun pidanganna ngarep damelan". Nu ieu mangrupikeun alesan tambahan pikeun ngalaksanakeun hasil panalungtikan anu diajak ngobrol.

Jahiliah ieu anu nonoman nyebut janten kanyataan ayeuna dina konteks naon waé. Ku sabab kitu, urang nyorot sareng satuju sareng panulis dina pentingna pikeun digawe sareng data dipercaya anu ngamungkinkeun sumping ka conclusions obyektif jeung jujur.

Sareng salaku mentor anu komitip anu merhatikeun dina ngadegkeun sagala lulusan sareng mahasiswa maca karya anu éta Anjeun teu kedah salempang teuing ngeunaan nyaho tur sanggeus dilarapkeun sadaya pakakas anu dingaranan dina aya perhatikeun éta ditiron sareng anu didaptarkeun di luhur, anu tangtosna bakal ngahasilkeun langkung ti hiji keram anu seueur. Teras tambahkeun yén kami henteu ragu bagikeun sareng nranskripsikeun verbatim: "Upami anjeun henteu pasirkeun sadayana picilakaeun NAMED, Ulah hanjelu". Pikeun nambahan sarcastis: Kalima titik mun dicandak seueur kana rekening.

Kacindekan tina pangajaran

Jeung urang sumping! Urang nyorot dieu mung jalma anu ngidinan urang komentar umum engké:

  • Un 53% tina bewara anu diterbitkeun nyandak GIS salaku pelengkap pikeun sarat dipénta pikeun posisi éta, sedengkeun 47% museurkeun kana GIS salaku komponén dasar aplikasi anjeun.
  • Agénsi umum pamaréntah nawarkeun posisi tilu kali langkung batan agénsi pamaréntah puseur.
  • 15% damelan di GIS aya hubunganana sareng transportasi, logistik atanapi pangiriman.
  • Saban poé bewara diterbitkeun gawé di GIS di Selandia Anyar.

Koméntar ahir

Kami écés yén realitas unggal nagara mah béda. Najan kitu, kami henteu tiasa lolos nanyakeun ngeunaan lingkungan urang:

  • Sabaraha GIS anu diperlukeun salaku komponén dasar dina usulan-usaha?
  • Gumantung kana bagéan politik-geografis lingkunganana, dimana daérah séktor publik - pamarentah atanapi swasta parantosan proyék pangbadagna di GIS dihasilkeun?
  • Naon wewengkon industri anu paling dipikaresep ku profésional dina GIS?
  • Sakumaha sering tawaran proyék nembongan dina GIS dina sababaraha média?

Patarosan anu jawaban urang kedah narékahan pikeun nampi. Teras we salse topik ieu ku sual anu mudahan anu kedah janten salah sahiji titik panginten pribadi:

Naha anjeun sadar naon réalitas industri GIS sareng kemungkinan na di buana atanapi subcontinent anu anjeun atur?

Hiji Balesan pikeun "berorientasi GIS. Fiksi versus kanyataanana "

  1. Tulisan kalintang. Panaliti pisan sareng analisa hasil na kuring sapinuhna satuju sareng naon anu dinyatakeun di dieu. Kuring parantos ngirit kana nami-jabatan anu dipénta dina Internét anu lami saprak éta nyababkeun kabingungan langkung seueur tinimbang kajelasan. Konsép Analisis Spatial parantos éléh sareng digentos ku «Pamekar» atanapi «Programer». Hal ieu ditujukeun pikeun mayar uninga GIS tapi dimaksudkeun yén urang janten ahli dina pamrograman sareng manajemén jaringan. Kuring nyangka waktuna pikeun GIS dilisensikeun sareng diatur handapeun departemén Geografi sacara internasional.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.