arsip pikeun

egeomates kuring

Curiosities panalungtikan sarta inovasi

Geofumadas - dina tren dina momen digital ieu

Kumaha Bade Digital Tiasa Mundur Tantangan Téknik anjeun Lingkungan data anu nyambung teu ngan ukur nyarioskeun perkawis éta, aranjeunna ogé turun di jalan dina proyek pangwangunan anjeun. Ampir kabéh ahli rékayasa, arsitéktur sareng konstruksi (AEC) ahli fokus kana milarian cara énggal pikeun ningkatkeun margin sareng ngirangan tanggungan ...

Ngartikeun ulang Konsép Geo-Teknik

Urang hirup dina waktos anu khusus dina pasamoan disiplin anu parantos mangtaun-taun diageungkeun. Survei, desain arsitéktur, gambar garis, desain struktural, perencanaan, konstruksi, pamasaran. Pikeun masihan conto naon anu sacara tradisional ngalir; linier pikeun proyék-proyék saderhana, iteratif sareng sesah dikontrol gumantung kana ukuran proyékna. Dinten ayeuna, héran ...

Kades anu leres, gumantung kana tujuan - trend, sinergi, téhnik, atanapi omong kosong?

Deui dina 2009 kuring ngajelaskeun sistematisasi épolusi Cadastre hiji kotamadya, anu dina logika alami na nyarankeun kamajuan antara alesan kunaon éta aslina ngadopsi kadés pikeun tujuan pajeg, sareng kumaha éta kedah sacara bertahap ngahijikeun data, palaku sareng téknologi dilaksanakeun ku integrasi kontekstual. Kanggo 2014 ...

… Sareng geobloggers kumpul di dieu ...

Sasaurang kedah ngawujudkeun pamanggih linggih dina rohangan anu sami, sakelompok jalma anu bénten pisan béda-béda dina kapribadian, pamikiran sareng kontéks budaya, tapi nambihan kana rupa-rupa janten panyatur Spanyol, aranjeunna sumanget pisan sumanget kana naon anu kajantenan dina kontéks geospasial. Ieu mangrupikeun "I National Geobloggers Rapat", dipromosikeun dina ...

Nasional System of Management Harta SINAP

SINAP
Sistem Administrasi Properti Nasional (SINAP) mangrupikeun platform téknologi anu ngahijikeun sadaya inpormasi anu aya hubunganana sareng sumberdaya fisik sareng pangaturan bangsa, dimana palaku publik sareng swasta anu béda sareng individu nyatet sadayana transaksi anu aya hubunganana sareng aset properti. harta, diperyogikeun pikeun konstitusi sareng revitalisasi pasar ...

Nalika ngalaksanakeun saran LADM

Dina sababaraha proyék anu kuring ilubiung, kuring parantos nyaksian yén kabingungan anu disababkeun ku LADM henteu merta pakait sareng pamahamanana salaku standar ISO, tapi dina ngasingkeun ruang lingkup konsép na tina skénario mékanisasi téknologi na. Kalayan kecap séjén, kumaha nerapkeunana. Pasti jelas yén LADM henteu ...

BIM - Dunya anu kuring pikahoyong 20 taun ka pengker

20 taun ka hareup, kuring ngan ukur tiasa ngaitkeun BIM salaku épolusi anu diwakilanna dina waktos éta pikeun nyéépkeun papan gambar sareng ngambah kertas pikeun file CAD. Éta mangrupikeun épolusi anu mengesankan, nunjukkeun yén anjeunna asalna ti janten seniman sketsa sareng kalkulator buku catetan + kalkulator + Lotus 123. Sigana kuring pikaresepeun pikeun yakin ...

BIM - trend CAD anu teu tiasa dibalikkeun

Dina kontéks Geo-Engineering kami, istilah BIM (Bangunan Informasi Pemodelan) henteu deui novél, anu ngamungkinkeun objék kahirupan nyata béda dimodelkeun, henteu ngan ukur dina ngagambarkeun grafisna tapi ogé dina tahap siklus kahirupanna anu béda. . Éta hartosna jalan, jembatan, klep, saluran, wangunan, ...

Georeferénsi intrinsik

Nalika urang maca téori anu béda-béda anu ngadukung komunikasi anu dibutuhkeun ku kartografi, duanana salaku élmu pikeun ngagambarkeun fénoména géografis sareng salaku seni pikeun masihan inpormasi ieu éstétika anu diperyogikeun, urang sadar yén momen hirup urang kaasup sababaraha tindakan dina kahirupan urang sadidinten. dimana kami nganggo georeferénsi salaku tindakan ...