Citakan tina aspék sosial, prosés tukang teknis

Minggu ieu kuring ngawangkong sareng salah sahiji kolaborator kuring, sareng kami ngalakukeun sababaraha jujutan ngeunaan buuk hawuk anu parantos candak kami ngaliwatan prosés pamekaran ieu -langkung milik batan hiji anu ngarojong gundul-Na-.

didaktikKuring ngécéskeun kumaha évolusi selingan kuring nyababkeun kuring mutasi tina lapang artistik pikeun Téknik lajeng kana sosial; salawasna milarian kumaha milarian rusiah inovasi téhnologis. Dina salah sahiji kasimpulan manéhna ngingetkeun kuring ngeunaan frase anu dirina anu dibaca di dinya, yén buta huruf tina mangsa nu bakal datang bakal jalma anu henteu tiasa diajar sareng adaptasi kana parobihan.

Upami aya gain dina widang sosial, nya éta anjeun diajar pisan ngeunaan kumaha carana ngarti jalma. Naha urang bade dianggo dina prosés murni téknis, administrasi atanapi pamekaran; Nyaho cara dianggo damangna penting pisan. Dina hal ieu kuring rék ngarujuk ka prosés pangajaran-diajar; ku jalan kuring ditelasan karangan dina kelas anu keur kuring diajar jeung kuring nambahan hiji artikel deui dina situs dimana kuring nulis rutin.

Kumaha pentingna manajemén sosial sareng pangajaran - diajar prosés?

Ajar tradisional

Bisa waé salah sahiji alesan kunaon insinyur tiasa ngeureunkeun jadi guru anu goréng sabab ningali sababaraha conto didaktik padet anu padet. Abdi émut nyuhunkeun profésor doktor tapi sanggup menghusus ngirimkeun; contona, salah sahiji ti aranjeunna anu kasigeung lantaran anjeunna katelah anjeunna guruna.

-Unuh kuring 11 warsih kanggo nampi abdi téknik, dampal sareng gelar doktor. -hehek- soun punten henteu nurunkeun kuring kana tingkat guru.

A loba naséhat lahir ti mental ieu disababkeun ku urang mikir yén salaku insinyur kami kelas elit dina widang inovasi; ngabingungkeun peran sareng pangaweruh jeung akreditasi. Samentara kami diajar pikeun nerapkeun inpormasi anu sacara éksklusif sanésna sacara éksklusif, éta ogé unlearning dangong harga diri low disguised sareng titulitis sareng kaadigungan tiasa nyandak urang satengah hirup.

Ku kituna lamun profésor dina widang rékayasa henteu keukeuh nyadelkeun palatihan maranéhna pedagogical, maranéhna bakal nyertakeun watesan anu pas dina pangiriman pangaweruh sareng pengobatan siswa salaku peléngan palayanan. Sanaos kuring kedah netelakeun yén sababaraha di antarana aya anu dilahirkeun guru, sareng korsi-éta téh saukur pangantenna.

Tungtungna, pangajaran maranéhna téh hadé dina urusan teknis, tapi wengkuan na tetep di tingkat tradisional salami maranéhna henteu kamajuan di nyaho aspék négatip tina didactics positivist sarta model béda jeung spasi diajar dilarapkeun ka psikologi behavioral anu ningali ngajarkeun langkung salaku prosés anu produk basajan.

Kunaon urang diajar?

Tarungna kana widang pangajaran teknis mimitian nalika ngajar tangtu AutoCAD. Kuring kedah ngaku yén kasalahan leuwih ti, ampir saloba kasabaran kontraktor abdi.

Oneta hiji hal ngawangun hiji naskah metodologis tur séjén pikeun mastikeun yén ekspektasi siswa kapendak numutkeun tujuan kami. Diantarana anu pajeulitna prosésna nyaéta: disilist kalayan pelajar anu didinya ngan ku minuhan sarat pikeun neuleuman béja ti AutoCAD pikeun anu aya kana vérsi anu saencana, batur anu sanésna kusabab aranjeunna diperkirakeun ngaharepkeun diri salaku sumber panghasilan, muda ngora kaganggu ku Internét. mesin déwasa anu bieu tiasa ngawasa kabayang beurit.

Jadi empiricism ngajurung kuring pikeun nuliskeun constructivist didactic, diajar paréntah 32 sareng nu ku anjeun tiasa ngembangkeun rencana imah; nyésakeun aspék anu pajeulit terakhir sapertos ruang kertas sareng 3D rendering. Tungtungna sanggeus ngulang sababaraha kali sanésna diajar nganggo AutoCAD sarta kuring henteu diajar kumaha urang diajar, sareng kumaha carana anu diajar naha urang diajar.

Sawatara ieu ngalibatkeun bacaan pisan, pareum podju sareng nampi yén muridna anu gaduh kayaan pangaweruh anu di mana ngawangun pangaweruh anyar. Dumasar kana inohong anu parantosan muridna, dipandu supaya mahasiswa tiasa ngawangun pangaweruh anu anyar sareng signifikan, sababnana éta palaku utama palajaran diajar sacara,sanajan nyarios éta cukup gampang-.

Tapi kitu téh; Jalma diajar sabab manggihan produktivitas sareng kamajuan dina naon anu aranjeunna nampi. Aranjeunna diajar sabab sadar yen inpormasi nu anyar boga Rancah anu dipasang. Aranjeunna diajar kusabab tanpa anu ngajar Pribadi, kapentingan individu ngalir.

didactic 2Kumaha mekar prosés pangajaran-diajar

Ngarti kana jalma mangrupa salah sahiji tren anu teu bisa malik campuran anu ayeuna kaasup umur umur. Wartawan digital tanpa henteu nyieun karir ngagaduhan langkung nonton batan tradisional, henteu sabab boga blog anu kasohor, moal sabab kalibet dina jaringan sosial, tapi kusabab pangalaman parantos ngajantenkeun jalma ngarti massa pamiarsa salaku jalma.

Dina widang pangajaran, hal-hal anu sarupa sanggupna lumangsung. Waktu baris datang ka ngajual buku tentang kumaha carana diajar AutoCAD bakal janten usaha frustrasi, sabab Internét tiasa nampilkeun inpormasi anu cukup pikeun diajar. Tantangan pedagogues bakal terang cara nyalurkeun inpormasi, dina hijrah komunitas diajar kana rohangan pikeun manajemén efisien pangaweruh; tangtangan anu undoubtedly moal jadi gampang.

Anu jalma diajar AutoCAD ngalangkungan video dina YouTube bakal nyiptakeun jurang anu teu aya dina korsi tradisional, tapi aya nanaon sanés tapi adaptasi sareng kontéks ieu. Pangetahuan demokratis gaduh résiko, tapi iraha waé éta kajadian révolusi penting parantos aya di dunya. Éta tetep ayeuna kanggo ningali naon anu bakal kajadian ka hiji anu parantos dugi ka disebut "umur inpormasi."


Dina kacindekan, hasil anu bakal nyambung ka informasi anu ayeuna mangrupakeun média digital baris janten pambahén anu transcendental anu for ayeuna urang teu nyaho. Tapi tanpa kacamata bakal aya paménta sareng peryogi ngarti kana jalma-jalma anu bakal mendakan pendidik pikeun milarian alat anu hadé, téknik sarta modél anu tiasa dirobah kana konteks anu beuki global.

Rekomendasi final nyaéta dasar sareng sederhana; Anjeun kedah diajar unlearn. Salami urang tiasa ngiringan kamampuan pikeun mutasi, kami tiasa nampi hasil anu langkung saé mah henteu ngan sacara geun kana parobahan, tapi ogé dina ngawujudkeun tujuan urang sareng kapastian anu langkung ageung; janten salaku luhur salaku demokratisasi pangaweruh atawa dasar salaku generasi duit.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.