file CAD Georeferencing

Sanajan eta mangrupa masalah keur loba dasar, remen nembongan dina daptar milis jeung queries Google. Éta teu heran, desain komputer-dibantuan geus lila hiji fokus Téknik, Arsitéktur jeung Konstruksi bari isu geospatial geus kungsi manajemén darat berorientasi hubungan. Urang teu bisa malire nu saban poé duanana disiplin Aranjeunna konvergen, mun extent anu duanana AutoCAD na Microstation kaasup georeferencing fitur umum tina versi panganyarna (AutoCAD 2009 ka AutoCAD 2012 y MicroStation XM mun V8i).

sanajan hiji dwg atawa DGN georeference mungkin geus dituduhkeun di program maranéhanana, nepi ka dibuka ku aplikasi GIS lian ti produsén sarua nganggap yen file teu boga lokasi geografis. Dina file georeferencing ieu CAD tetep program mangpaat dina brand sarua, keur ayeuna. Ngayakeun program GIS bakal dianggo keajaiban lamun file nyaéta hijian asing atanapi lokasi Cartesian salah.

Hayu urang tingali lamun, naha jeung kumaha AutoCAD sanajan sami sareng sagala program CAD lianna.

Naha georeferencing CAD boga pajeulitna na

Pikeun urusan praktis, rencana gedong ulah pikir georeferencing, sarta ieu boga alesan béda:

  • Urang nyieun rencana néangan alignment kalawan layar. Bari di alam nyata wangunan ieu diputer relatif ka geografis kalér, nalika teken saeutik nu kapentingan urang, urang leuwih resep muterkeun simbol kalereun on pesawat.
  • Biasana planes dijieun pikeun tujuan konstruktif, sangkan néangan cara nyadiakeun kami kalayan kreasi bagian sarta facades, ogé nu cocog nyieun layouts consequent percetakan géométri.
  • Bari aya cara pikeun nyieun sistem rujukan particularized, teu praktis pikeun digawe sareng oriéntasi logika saeutik, sahanteuna lamun teken nepi rencana dina format tradisional jeung nalika ampir sagalana geus dirancang ortogonalitas.
  • Nalika urang kudu nyieun peta lokasi, biasana urang disebut hiji gambar, ortofoto atawa peta cadastral, muterkeun na skala tungtung jéntré tapi jarang mertimbangkeun karya sakali dina spasi éta.

peta georeferenced

"The functionalism leres arsitektur kudu reflected utamana di fungsionalitas na handapeun titik manusa of view. The functionalism teknis teu tiasa nangtukeun jembar."

Alvar Aalto

Kuring gedong desainer ngagunakeun sampel

Georeferencing naha éta kabutuhan a

Cara Palasik nyieun rencana geus robah, bubuka modeling ngajadikeun laun adaptasi fungsi program nu motong 3D obyék atawa facades aya hasilna berpungsi.

Bari ieu téh trend dina mayoritas kaayaan eta terus jadi datar tina tutuwuhan 2D. Tapi kami henteu kudu mopohokeun éta ieu teu bisa balik, kudu nyieun analisis animasi variabel spasial sarta pendekatan BIM beuki hammered di aplikasi CAD, Salaku ditémbongkeun dina Revit atawa ArchiCAD.

peta georeferenced

Nu ngalibatkeun georeferencing.

Pikeun georeferencing sahanteuna opat aspék kedah diperhatoskeun:

1. Atur unit pikeun méter. peta georeferenced Mun urang keur ngirim hiji projected salaku sistem UTM ngabutuhkeun yén unit téh méter. Dina loba kasus, nu gambar bisa jadi digambar make salaku unit inci milimeter atawa malah Sistim Inggris.

Hal ieu dilakukeun ku paréntah unit. Tur aya urang ngarobah tipe deployment unit decimal arsitéktur sarta inci nepi méter. Ku nyieun robah teh noticed dina palang status na robah formulir tampilan tapi kalayan ieu kami geus moal robah skala gambar, jeung lamun urang ngukur hiji panto kedah ngukur 2.30 némbongan salaku 92 ngalambangkeun inci ngalambangkeun 7 '- 7 ".

Jadi gambar nu kedah nanjak faktor dina hal ieu sarua jeung ngarobah inci nepi méter, bakal jadi 0.0254.

  • sorana geus dieksekusi skala, A titik rujukan anu dipilih, faktor tipe skala lajeng asup.

2. Mindahkeun file ka koordinat UTM.

Pikeun ieu dipikawanoh koordinat geografis anu diperlukeun, boh tiasa didapet sareng GPS, ti orthophotos georeferenced, peta cadastral nu geus digambar wangunan atawa pamustunganana Google Earth jeung akurasi resiko. Dina hal ieu, pikeun tujuan tina conto Kuring keur maké Google Earth:

peta georeferenced

titik 1

X = 3,273,358.77

Y = 4,691,471.10

titik 2

X = 3,274,451.59

Y = 4,691,510.47

titik ieu digambar kalawan sorana titik.

  • sorana geus diketik titikéta asup, Koordinat ieu ditulis dina formulir 3273358.77,4691471.10 lajeng janten asup.

Nya kitu ka titik lianna. Kabéh drawing'll mindahkeun lajeng pilih:

  • parentah pindah, Klik dina titik awal pakait kana sudut gambar nu tanpa gerak, sarta tuluy nulis 1 koordinat; mun teu nulis deui nganggo panah kursor up na cageur kumaha geus digitamos dina hambalan saméméhna.

mun ngalakukeun asup, Teken kami ngalih ka wewengkon suku ditémbongkeun saperti dina gambar. Ieu gé kudu make paréntah extent zum ningali eta. O tina keyboard teh z, asupkeun, sarta, asupkeun.

peta georeferenced

Mun anjeun teu kasampak titik alus, anjeun bisa ngarobah format nu maké paréntah DDPTYPE.

3. Muterkeun gambar nu

Ayeuna naon tetep nyaeta nyieun rotasi sahiji gambar ti titik kénca kami nyaho nya katuhu.

  • sagalana bisa diputer dipilih, paréntah Rotasikeun, The sumbu tina rotasi ku ngaklik titik kénca (magénta titik) anu ditandaan, pilihan nu dipilih rujukan, Anjeun klik dina dua titik watesan véktor rotasi, anu magénta titik mimiti lajeng dina titik beureum.

peta georeferenced

Peta ieu sarupa jeung ngagunakeun tilu-titik puteran paréntah Microstation, tapi di dieu eta dicokot salaku basa horizontal.

Naon lain ngalibatkeun georeferencing

Kalayan ieu, file henteu georeferenced. Naon kami geus rengse geus nempatkeun eta dina koordinat Sistim projected, nu kalér coincides jeung lokasi geografi kalér jeung koordinat UTM.

Salawasna nelepon hiji aplikasi GIS, sistem bakal menta data sarua ngalibetkeun proyéksi na Datum. Lamun urang mutuskeun pikeun ngalakukeun ieu program GIS ku rutin koreksi urang kudu inget yén urang ngan dipigawé dina modeléta rarancang bakal leungit sarta sipat XML dxf ulang diékspor.

AutoCAD hadir kalawan alat disebutna GeographicLocationYén urang baris ningali lain beurang, kitu ogé pilihan tina georeferencing na reprojection of Microstation.

4. rujukan éksternal

Lakukeun proses ieu bisa jadi ukur keur kaperluan samentara nyieun hiji animasi 3D, nu bakal jadi cukup pikeun ngirim tutuwuhan konstruksi. Lamun urang rék ngalakukeun aksi saperti definitif pikeun ngalengkepan proyék nu aya, mertimbangkeun rujukan éksternal -kami nganggo nyalametkeun karya kalawan file anu kacida gedéna atawa ngahijikeun pamaké béda- Tapi anu ngalibatkeun separation of cocog file di workspace a. Mun urang ngalakukeun ieu jeung file anu, urang ogé kedah ngalereskeun maranéhanana.

Ogé kanyataan yén kadang file nu sami disalin jeroeun sami modelPikeun percetakan tujuan ... teu eureun pamikiran ngeunaan leungitna layouts.

"Someday mana, mana anjeun inevitably manggihan diri, sarta yén, ngan éta, Anjeun bisa happiest atawa paling pait tina jam Anjeun."

Pablo Neruda

Kuring nyaho, bagian tina pos mangrupa can, tungtungna nganggur pondok tina infuriating; tapi sooner atanapi engké eta geus ngalakonan deui lamun nasabah hiji hayang ningali hal ditembongkeun keur urang bandung:

peta georeferenced

19 balesan pikeun "Georeference file CAD"

  1. Mangpaat sareng sederhana. Éta henteu pantes kirang ti 10

  2. artikel nu pisan alus.
    Éta masalah sareng urang sadayana nyobian ngarengsekeun éta.
    Mindeng tanpa sukses.

  3. pantun sual abdi Abdi dianggo lolobana kalawan geolocation 3d sipil, jeung Abdi 600 koordinat titik, sarta jumlah data pikeun 3d sipil tur I georreferenciarlo, tempat lajeng gambar satelit 3d sipil geus rumeuk bakal aya paréntah pikeun jadi leuwih situs pisibilitas.

  4. Muhun, anjeun teu bakal nyaho jawaban anu, urang kedah tingali lamun anu neuleu nuliskeun titik asal atawa tujuan.

  5. Hello, abdi digawe rutin jeung teu ninggalkeun kuring, nganggap yén mun anjeun mindahkeun gambar ka mana anjeun peryogi (kalawan koordinat), pindah ka tempat anyar nu nunjuk kudu geus boga koordinat bener, sarta milik teu masihan kuring koordinat na pagunungan nu nganggur pikeun ngalakukeunana jeung q titik Abdi peryogi, sakumaha atuh?

  6. Muhun, anjeun mimitina kudu asupkeun koordinat georeferenced anjeun ka file CAD.
    Lajeng nyauran file CAD salaku rujukan, sarta mindahkeun tur muterkeun nurutkeun koordinat pasti.

  7. Hello.

    Kuring nulis menta tulung dina artikel ieu. Condice bener lila kalawan latihan Kuring coba do tapi ulah meunang, atawa teu ngarti sagala léngkah.

    1. Kuring boga file (CAD) jeung pesawat tanpa georeferencing.
    2. Kuring boga file Excel kalawan 50 UTM dicokot langsung dina pesawat taneuh.
    3. Tujuan nya éta geo-rujukan pesawat sarta asupkeun UTM salaku titik.

    titik ieu lajeng ngawula, neruskeun gawe dina gambar, anu moal geus jadi georeferenced, tapi ieu téh nyimpang ka pamundut teh.

    Hatur nuhun pikeun lengkep sapertos pikeun maranéhanana anu resep CAD, sarta nyebutkeun yén lamun batur bisa nambutkeun abdi leungeun, geus nyebutkeun yen kudu I mun ngalakukeun atawa sababaraha artikel sangkan anjeun bisa ngalakukeun sagala web hambalan.

    hatur nuhun

  8. hijina hal kuring teu ngarti ieu kumaha teu anjeun meunang dina titik X jeung Y, sabab di abdi google bumi méré kuring a sarua koordinat 25 ieu ° 43'29.97 "N - 100 ° 22'39.55" O, atawa lamun kuring bisa nyebutkeun salaku ngarobah kana titik X jeung Y, hatur nuhun ...

  9. Hatur nuhun Mario Teguh.
    Naon anu anjeun nyarioskeun kanyataan. Upami aya standar anu tiasa dilakukeun ku produsén ... sanaos pasti henteu gampang.

  10. Berkas CAD kedah gaduh file "universal", nyaéta, yén georeferencing diakui paduli produsénna mana waé. Kuring biasana kedah georeference DWG file topographic survey kalayan orthophoto, anu sababaraha kali ArcGis henteu ngémutan kuring nyarios georeference. Gening tulisanana, kuring mendakan éta praktis pisan. Salam

  11. Sabenerna, kuring teu acan ningali seueur aplikasi iPad anu ngamungkinkeun anjeun muka file kmz. Anu kajadian nyaéta kmz mangrupikeun file anu dikomprés (sapertos .zip atanapi .rar), anu ngandung hiji atanapi sababaraha kml sareng gambar georeferenced atanapi dikandung dina file kmz sami.

    Coba tingali kumaha padamelan ieu: KMZ Loader, Editor My Map, MapBox, POI Viewer, Map Editor, GPS-Trk

    Pangalusna nyaeta GIS Pro, tapi sia loba duit.

    masalah sejen nyaeta najan sababaraha ieu aplikasi komposit ngarojong KMZ nyebutkeun, sabagian ngaji sanggeus dipasang Google Earth pikeun iPad, sarta ieu teu sadia pikeun sadaya nagara, utamana di Amérika Latin.

  12. Kuring congratulate anjeun dina blog anjeun, Kuring hayang nanya ni'mat a, lamun bisa mairan atuh anjeun tiasa muka hiji pesawat anu CAD tur ngancik kana polygon (poto) kana KMZ (KML) file na Abdi teu tiasa ningali deui kana iPad abdi. Kuring geus diusahakeun sagalana teu bisa. Sigana atra, tapi teu bisa kumaha. Aya sababaraha aplikasi nu ngantep anjeun muka KMZ tapi pisan dugi (posisi wungkul), Hatur nuhun!

  13. Hatur nuhun artikel, pisan atikan !!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.