Egeomates, nasihat on muriang konéng

Sateuacan batur drive jauh jeung judulna, abdi hoyong netelakeun yen ieu NOT pos disponsoranHehe.

minat nya ulah masalah serius anu lumangsung Gijon hiji sobat anu ngumbara ka Ékuador minggu kamari jeung ayeuna kedah quarantined pikeun sababaraha poé.

1. Naon muriang konéng.

gambaran Ieu mangrupakeun muriang hemorrhagic viral (VHF) ngahasilkeun gambar variabel severity bisa dibasajankeun inféksi basajan kalawan sababaraha gejala dugi karuksakan ati-ginjal sarta shock lethality tinggi.

Eta hartina eta bisa maéhan. 20 50% tina% hepatorenal pasien panyakit maot dina 7 atanapi 10 poé ti awal inféksi.

muriang konéng téh malah leuwih deadly ti virus Ebola, pikeun alesan ieu téh kasakit deklarasi internasional. metoda transmisi anu ngaliwatan éta ngeunaan kacamatan di hiji reungit Aedes (reungit), kayaning DBD. Jeung sanajan reminds kami panyakit ieu taun nalika maranéhanana ngawangun Panama Terusan atawa lalampahan éksplorasi ka Afrika, lately geus dianggap serius keur sabab pemanasan global geus kapanggih inféksi di wewengkon mana eta teu dipercaya dipikaresep alatan kondisi cuaca.

2. Anu di résiko

Kuring némbongkeun peta handap nu datang kuring taun kamari, wewengkon ditandaan beureum nu dimana anjeun risiko. wewengkon-resiko tinggi anu Amérika Kidul, Karibia, Afrika sarta sabagian kapuloan Pasipik dimana aya gaduh geus kasus tapi mangrupakeun susceptible kanggo kondisi tropis.

peta muriang konéng

3. kumaha dicegah

Input, vaksin muriang konéng nyaéta sadia dina ampir unggal nagara, jadi hirup di Amérika Kidul kulon Hindia kudu kawajiban moral. Ieu bisa dipigawé iraha wae scepter tina kaséhatan publik ku WHO, anu nyiar World Health Organization kalawan ieu keur mencegah belah virus pikeun wewengkon séjén kaayaan tropis sarupa, sakumaha anu Amérika Tengah, kidul Mexico .

Tapi vaksin nyiar pikeun nyegah "ngadat GPS" kitu mun nu nuju iinditan ka salah sahiji nagara ieu, anjeun bakal merlukeun vaksin sahenteuna 10 dinten tadi ngetik Bandung sabab is the time waktu nu diperlukeun keur vaksin mawa pangaruh jeung lajeng 3 mun 6 aya naon nu diperlukeun poé inkubasi. Aranjeunna masihan anjeun kartu sarupa ka paspor nu geus sah pikeun 10 taun, ieu disebutna kartu vaksinasi International atanapi kartu konéng (teu keur maén bal tapi keur muriang).

4. Naon teu ngalakukeun

Teu sasaena malire peringatan lantaran nagara anjeun bakal ninggalkeun titimangsa tapi lamun rék balik, keur urusan eta, dina hiji bandara di Kolombia sistem moal ngantep anjeun balik.

Ieu ngakibatkeun yen cacah poé maké punten divaksinasi, beuki waktu nu diperlukeun nepi ka Hatch, teras jieun anjeun hiji ujian na lamun teu boga gejala ninggalkeun anjeun kaluar. Ieu bisa jadi nepi ka 16 poé, moal nempatkeun maneh dina kandang jeung hayam quarantined tapi anjeun kudu mayar hotel jeung kadaharan kalawan dana teu litter.

moral: Pínchate hadé ... nanaon geus leungit.

Inget yén anjeun teu bisa salawasna panawaran, contona anjeun ngalamun jeung anjeun keur reuneuh. Aya ogé kali nu depleted di rumah sakit umum jeung kudu ngalakukeun kitu dina klinik swasta pikeun fee leutik $ 150.

Ku kituna meunang divaksinasi, sapertos nu budak bébas GIS banten tungtungna mutuskeun iraha jeung dimana ko * atanapi bakal acara jeung diondang kabéh expenses dibayar ... 🙂

4 balesan pikeun "egeomates, nasihat on muriang konéng"

  1. Abdi hoyong terang upami orok abdi boga 3 taun bisa divaksinasi ngalawan muriang konéng

  2. Abdi hoyong terang dimana nembak geus di Buenos Aires panawaran
    rumah sakit umum

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.