UNFOLDED: platform anyar pikeun manajemén data spasial

Dina édisi ka 6 tina Majalah Twingeo, kami tiasa masihan rasa naon platform anyar pikeun tawaran manajemén data spasial Studio henteu kabuka. Platform inovatif ieu anu, ti saprak 1 Pébruari 2021, parantos ngajantenkeun jalma nyarioskeun perkawis poténsial anu ditawarkeun pikeun manipulasi sareng pengelolaan susunan data spatial ageung.

Éta nyarioskeun kumaha panyipta na mimitian ngembangkeun proyék ieu dugi ka terwujud dina Unfolded, dumasar kana téknologi geospatial sumber kabuka sapertos kepler.gl, deck.gl sareng H3. Platform anu tujuan utami nyaéta ngatur anu épéktip Big Data, kalayan arsitéktur tungtung-ka-ujung sareng siklus pengulangan gancang pikeun ngolah set data anu ageung. Mékanisme inti dumasar kana kamampuan kisi héksagonal H3.

Kisi-kisi H3 ieu mangrupikeun sistem pengindeksan geospatial, sareng ku ieu permukaan bumi dibagi kana sél hiérarkis tipe ubin, masing-masing sél ieu tiasa dibagi kana anu sanés sareng sajabana. Éta dikembangkeun ku Uber pikeun visualisasi sareng ngaoptimalkeun data spasial, sareng ogé pikeun ngatur pasar dinamis - suplai sareng paménta.

Dina Unfolded anjeun tiasa ngadamel peta sareng sababaraha klik, sareng tina panyungsi. Kalayan 8 fitur mendasar, Unfolded Studio ngamungkinkeun:

  • Ngadamel peta kalayan gampang
  • Tampilan Éksplorasi hébat
  • Analisis geospasial anu kuat pikeun ngabantosan pangguna mendakan wawasan
  • Panyimpenan awan pikeun data geospasial
  • Penerbitan peta hiji-klik
  • Éntri gampang tina format data geospatial
  • Otomatisasi pikeun kéngingkeun data di jero sareng di luar alat
  • Cara pikeun nyiptakeun aplikasi khusus dina peta

Pendiri anu henteu kabuka Isaac Brodsky, Ib Green, Shan He, sareng Sina Kashuk parantos ngembangkeun téknologi geospatial canggih sapertos kepler.gl, deck.gl, sareng H3 langkung ti satengah dékade ayeuna parantos ngagabung ngahijikeun deui analisis geospatial.

Tina akun Google atanapi ku nuliskeun email, propil didamel kanggo ngamimitian ngadamel peta. Nya kitu, dimungkinkeun pikeun nyambungkeun rohangan kerja atanapi alat manajemén tim sapertos "Slack". Kitu ogé, aya panel manajemén data dina awan, sadaya data anu diunggah kana platform éta swasta, dugi ka pangguna kedah ngabagi éta ngalangkungan URL, obrolan, email, screenshot atanapi jaringan sosial (twitter, LinkedIn, Facebook atanapi Reddit).

Palanggan bisnis tiasa ngaksés data dina platform Anu Henteu Teras ngalangkungan Data SDK - API REST - ngalangkungan pangotektak wéb atanapi paréntah khusus. SDK ieu ngamungkinkeun integrasi peta, data, jasa, sareng alur kerja. Éta ogé mempermudah nyiptakeun peta, interaksi atanapi gaya anu diterbitkeun sareng nyayogikeun kontrol kana data anu ditampilkeun atanapi henteu dina peta.

Nalika berinteraksi sareng platform, interface sareng fungsionalitas anu ditawarkeunna dijelaskeun, ogé bédana ti GIS desktop tradisional sapertos ArcGIS atanapi QGis contona. Éta ngagabungkeun sadaya kakuatan GIS konvensional sareng téknologi anyar sareng inovatif.

Unfolded Studio henteu dimaksudkeun pikeun kasus pamakean GIS tradisional. Éta museur kana analisis data ageung sareng ngarengsekeun masalah géospasial sesah tina sudut pandang élmuwan data sareng analis.

Fitur sapertos analisa temporal dijelaskeun, penting nalika anjeun gaduh hiji atanapi langkung susunan data sareng anjeun hoyong ngabayangkeun parobihan dina cara gancang sareng animasi. Kitu ogé, kamungkinan ngahirupkeun analisis temporal ieu ogé kalebet dina platform.

Nya kitu ogé, catetan anu tinggaleun dimana pendiri Unfolded berinteraksi sareng pangguna pikeun kéngingkeun ti aranjeunna tanggapan anu langkung saé ngeunaan fungsionalitas platform. Nya kitu, aranjeunna tetep ékspérimén dina kalebet alat-alat atanapi fitur-fitur anyar anu ngajantenkeun pangalaman langkung ngeuyeuban.

Di sisi anu sanésna, pikeun anu anyar pikeun Unfolded, aranjeunna ngagaduhan kamungkinan pikeun marios tutorial anu aya hubunganana sareng: nambihan data kana peta, éksplorasi data, union data atanapi animasi. Éta platform anu ngajangjikeun pikeun masihan kejutan ageung pikeun komunitas analis data spasial.

Henteu perlu pikeun ngundang anjeun maca édisi anyar ieu Majalah Twingeo. Kami émut yén kami kabuka pikeun nampi dokumén atanapi publikasi anu anjeun hoyong nunjukkeun dina majalah. Hubungi kami ngalangkungan email editor@geofumadas.com sareng editor@geoingenieria.com.. Majalah ieu diterbitkeun dina format digital -parios didieu- Naon anu anjeun ngantosan pikeun ngaunduh Twingeo? Tuturkeun kami di LinkedIn pikeun langkung update.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.