kompeténsi Insinyur sipil nu kedah acquire pembina master

Lamun analisa cara nungkulan ngembangkeun subjék ieu, kuring langsung sumping ka kapikiran minggu hareup kuring salaku insinyur sipil; sanggeus upacara wisuda kuring megatkeun pikeun balik sarta didatangan nini kuring jeung pamanggih ngarasakeun sababaraha poé ti sepi. Kabeneran éta yén dina hiji poé, kuring narima palajaran sanggeus sababaraha taun, masih can poho.

akina mah a tukang tembok jeung master pembina loba taun pangalaman, poé sanggeus kadatangan kuring anjeunna diondang kuring mun marengan manehna ka pagawean anu dimimitian jeung ngadawuh:

"Ulah ngomong anjeun insinyur, anjeun tiasa menta nanaon rék terang"

ari kitu mah diajar ngeunaan isu di ruang kelas tina universitas henteu ngajarkeun abdi, contona saperti patali jeung tanaga dianggo (insinyur-guruna work- tukang batu jeung buruh hubungan), organisasi dinten gawe, panarimaan jeung kontrol bahan jeung parabot, diantara loba batur. Kuring ogé diajar facets sahiji karya tina juru ukur jeung karya Mason, abdi kabuka diwaler sagala patarosan kuring nanya. Sakabéh ajaran ieu bisa meunang ngaliwatan éta sangka manéhna murid jeung kitu enthused ka mantuan kuring.

Dina pondok, abdi terang yen unggal dintenna spent dina karya, éta bakal janten dinten pembelajaran, disadiakeun aranjeunna ngeureunkeun kumisan teh kaadigungan sahiji gelar rékayasa abdi tur terang earn nu hormat tur babarengan ti pembina master.

Delving sarta langsung dina masalah tina kakuatan yén Insinyur Sipil kudu acquire karya master kami mimitina kudu netelakeun kumaha urang hartosna ku "Kompeténsi" nu euweuh tapi "maranéhanana kanyaho sarta keterampilan anu jalma anu boga papanggih dibéré tugas éfisién, sarta fitur nu dilatih dina widang nu tangtu. "

Simkuring oge kudu nyaho yén master pembina "tanggung jawab overseeing karya dipigawé ku pagawé lianna salila palaksanaan konstruksi, ti masonry kana pagawean karya" na fungsi utama na bisa marios aranjeunna di link di handap ieu: http://www.arcus-global.com/wp/funciones-de-un-maestro-de-obra-en-la-construccion.

Lajeng urang ningali kakuatan utama insinyur sipil tur utamana maranéhanana mana pangalaman praktis nu pembina master, kaala kana waktu, ngabantu urang keur ngokolakeun, ningkatkeun jeung nguatkeun eta di ngembangkeun urang salaku dedicated profésional pikeun konstruksi.

pangaweruh dasar: mangrupa aspék utama yén insinyur sipil kudu nyaho saméméh exercising karirna sarta kaala salila latihan maranéhanana. Urang kedah netelakeun yen sababaraha aranjeunna ngaronjatkeun kalayan pangalaman.

  • Pangaweruh ngeunaan bahan anu digunakeun dina konstruksi: lamun éta leres yen di kelas urang ngajarkeun dina subjék ieu, aya loba aspék éta mandor nu weruh hadé, kawas hal basajan pisan, kualitas hiji blok beton kalayan ngan manehna jeung toél eta.
  • Pangaweruh ngeunaan jenis taneuh: asuransi sanggeus katempo loba excavations ngamungkinkeun mandor teh, contona, nyaho ti kualitas pangalaman taneuh minangka dasar pikeun yayasan.
  • Pangaweruh dina cara ngaoptimalkeun pamakéan bahan: didieu pangalaman guru bakal nulungan mah ukur aya di sabaraha ngaoptimalkeun, tapi ogé salaku toko, naon anu qualities béda jeung qualities tina bahan nu datangna pikeun digawe, naon eta anu paling dianjurkeun pikeun digawé tangtu , jsb
  • Pangaweruh ngeunaan mesin dipaké dina proyék konstruksi: asuransi dieu insinyur nu neuleuman éta lingo dipaké ku pagawé pikeun ngaidentipikasi parabot béda maranéhanana sarta alat-alat, tapi ogé nyaho kumaha carana miara jeung alat-alat perbaikan dipaké dina konstruksi. Guinche, retro, jumbo, pick, sekop, bor, jeung sajabana, bakal ngaran teu wawuh jeung sababaraha moal, sabab ngarobah gumantung kana nagara jeung propinsi nu karya ieu dibales.

kaahlian: insinyur sipil kudu mibanda kaahlian nu ngidinan ka epektip ngalaksanakeun pagawean, sarta teu saperti kaahlian ieu téh kaala ukur di gaw nu.

  • Kamampuhan pikeun gawé bareng jeung komunikasi pesenan epektip: kalawan ngan ningali hiji mandor alus, insinyur nu tiasa diajar kumaha carana dianggo di tim, jeung masihan parentah sakumaha ganjaran jeung / atawa reprimanding worker a.
  • Pangabisa ka utusan tugas jeung rencana gawe konstruksi: sanajan tata gawé téh fungsi jeung tanggung jawab langsung tina karya insinyur, kudu boga kecerdasan emosi cukup keur ngabahas jeung nganalisis naon nu tos rencanana kalawan mandor, sarta pasti maneh manggihan ideu anyar tina cara ngalaksanakeun kagiatan sapopoé.
  • Kamampuhan pikeun nangtukeun waktu diperlukeun pikeun tiap kagiatan: kabisa ieu henteu ngan diajar kalawan pangalaman, tapi urang ogé kudu nyaho tanaga gawé, kualifikasi maranéhanana, kinerja sarta kamampuhan; sakumaha aranjeunna aspék konci nu nunjukkeun prestasi pikeun ngajalankeun tiap proyek; kituna hal kahiji bisa consulted teh pembina master.
  • Pangabisa pikeun ngajawab masalah anu timbul dina konstruksi: di titik ieu pangalaman diitung sarta pasti hiji mandor alus kudu boga pangalaman cukup dina hal ieu, sakumaha eta kudu geus ngalaman, cicing na direngsekeun dina loba masalah anu originate dina sagala karya.

kaahlian: Maranéhanana nyaéta hasil tina pangaweruh jeung kaahlian saprak manéhna mimitian karir na junun ngumpulkeun insinyur sipil berkat pangalaman di proyek béda.

  • Anjog tim diwangun ku technicians jeung pagawe: ieu hartina ngabogaan "kapamimpinan". Insinyur hayu pamingpin pagawe gawé kasebut karya master iraha aranjeunna tiasa nguatkeun aspék ieu; Tim na kalungguhan teknis na gánense kapamimpinan sorangan kalawan dangong-Na, kaahlian jeung perlakuan hormat pikeun sakabéh staf.
  • Nangtukeun sumber diperlukeun pikeun tiap kagiatan: didieu nu pangalaman sarta konstruksi pangaweruh lengkep métode téh penting pikeun nangtukeun sabaraha bahan, tanaga jeung alat nu diperlukeun papanggih aktivitas nu tangtu. Contona dina karya anu tiasa hadé ngartos jumlah bahan, Jumlah personil na parabot kudu siram hiji lantai slab beton, jawaban nu hiji "master karya"; sanajan anu pamustunganana insinyur nu bisa nanejar precision leuwih teknis.

Undoubtedly aya kompetensi teknis nu kedah gaduh insinyur sipil, teu dituduhkeun di disebut tadi, sabab aya jalma anu keur diajar di kuliah atawa kaala ngaliwatan studi tambahan; kayaning menata program desain, atawa ngagunakeun hiji processing aplikasi harga Unit na budgets. Sadaya katerampilan ieu jeung téhnik disebutkeun ayeuna diringkeskeun dina dasar 7 nu kagabung dina propil kudu boga hiji insinyur pikeun ngahontal kasuksésan profésional, nu mangrupakeun:

  • Proactivity na timer learning pangabisa,
  • kaahlian sosial,
  • kaahlian eksekutif,
  • manajemén lingkungan,
  • Inovasi.

Éta bisa balik deeper on isu ieu dina link di handap ieu: https://mba.americaeconomia.com/articulos/reportajes/7-habilidades-que-debe-tener-un-ingeniero-para-alcanzar-el-exito-profesional

Dina kacindekan urang kudu nyebutkeun yén insinyur sipil nu mimiti karirna dina konstruksi, boh salaku nyicingan atawa Kur'an, boga kasempetan gede pikeun acquire jeung nguatkeun kompetensi inti pikeun mantuan Anjeun nyieun profil anjeun salaku profésional suksés. Pikeun eta kudu ngajaga hiji dangong humility sarta nyaho yen di universitas anu geus dilatih di wewengkon teknis, tapi maranéhanana, ogé dipaké, bakal rengse pangalaman gawé ngadidik. Ogé kudu ngakuan yén dina karya anu toiling professional lianna kalayan leuwih pangalaman jeung pangaweruh, sarta diantara aranjeunna anu master pembina anu sejenna bisa ngajarkeun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.