Bentley Systems ngajadikeun nawar kuat pikeun acquiring GIS Agency9

Ti dinya ku 2004, nalika Bentley dilebetkeun XFM kana perkembangan V8i anyarna, Bentley parantos ngahijikeun fitur spasial anu indit ti warisan Géografi ka Bentley Cadastre, PowerMap sareng BentleyMap. Sanajan kitu, eta parantos sok janten téknologi rékayasa, nu ogé sakaligus geo mibanda tingkat CAD precision anu diperlukeun ku insinyur, saenduru sareng arsiték.

Pikeun pamadegan urang anu milu BentleyMap ti saprak panyaluan dina Geospatial Administrator, kami salawasna ningali maju kana nalika lengkah salajengna tiasa ditingali. Sareng kapuasan hébat, béja anu Bentley Systems parantos ngahapus perusahaan kreatif ngeunaan CityPlanner sareng 3DMaps ukur mendemonstrasikan potensi akumulasi inisiatif ieu lahir di 2003 di Swédia, ti versi primitif visualisasi data spasial ka deployment web sareng solusi integrasi. kolaborasi kompetisi tinggi nepi ka poé ieu; ngan hiji waktu nalika poténsi geospasial parantos nyingkahanana boh dina widang OpenSource sareng swasta.

Kiwari éta urang bagéan tina Bentley, urang yakin ngiluan potensi global pikeun inovasi Agency9. - Håkan Engman, CEO Agency9.

Agency9 ditandatanganan palaksanaan penting di kota Nordik, hiji daérah tempat jalur Microstation ditarima ogé; Kuring masih boga hiji BeAward of 2004 di Orlando seger, nalika Helsinki Cadastre dijadikeun galas na dina kompetisi kategori Manajemén Lingkungan. Alsota ogé berharga pikeun anu parantosan dengekeun pamaké parantos dipangaruhan Bentley pikeun difokuskeun solusi ieu anu diimplementasikeun dina sajumlah kota di Swédia, sareng kamampuan ngahijikeun data photogrammetric tina Bentley ContextCapture.

Sabaraha produk anu Agency9 gaduh?

Ngawangkong ngeunaan produk parantos kawates, nandakeun yén ieu henteu salawasna mendakan potensi anu konsép aya dina konsép téknologis, sagigireun éta Agency9 dilayanan aranjeunna kapisah, sanaos babarengan aranjeunna nampilkeun kumpulan anu sarua yén kiwari kami nganggap Bentley bakal ngahijikeun sacara transversal kana Digital Twin line Jasa. Pikeun masihan sampel ieu, Agency9 mibanda sahanteuna opat solusi sareng sakumna poténsi:

CityPlanner

Dumasar kana awan, leyuran ieu museur kana tata kolaborasi. Hal ieu ngamungkinkeun ngingetan data 2D, 3D sareng GIS dina lingkungan tilu diménsi. Sakumaha wéb, eta mah mengénggalkeun panyungsi anu damel pikeun ngagem, sanajan saur dina jalan.

Haseup CityPlanner boga inti stream anu kaleuleuwihan, sabab panyebaran 3D pisan caket pisan lamun éta nyaéta data masif. Lantaran kitu, kanggo masalah sapertos ngawaké diwérésér, pangabutuh potensial, sabab lapisan geometri anu kompléks bisa ditingali dina tingkat nasional / régional, sareng lapisan plot urban sareng harti tilu-dimensi.

Dina sababaraha publikasi kuring tina Rekening Twitter Abdi ngémbarkeun salaku Vitamin Earth Google.

Anu pangsaéna, kapasitas édisi, sanggup ngamuat modél CAD, BIM, 3D, raster atanapi nyertakeun jasa web. Sababaraha fungsionalitas ngingetkeun urang tina tindakan kontekstual pangropéa wéb OpenStreet Map, kalawan loba anu tangtu sarta praktisitas berharga ampir -tapi teu jadi loba atawa ngayakeun- Salaku lamun kami maén CityVille. Anjeun tiasa dianggo kolaborasi, supados dumasar kana tim rancangan berpungsi dina aliran dikawasa.

3D Maps

Ieu sakumpulan mangpaat kalayan SDKna, kanggo pangwangunan model 3D, sareng fasilitas modél populér photogrammetry anu kasar: DSM, Smart3DCapture, StreetFactory, PhotoScan, 360, gambar serong sareng gambar-standar anu aya sareng OGC.

Versi runtime teu ngalakukeun minimum, tapi ku sdk anjeun tiasa ngawangun karesep 3D-GIS anyar, kalobaannana ku JavaScript.

DBConnect

Ieu sacara praktis 3D panempo data spasial, tiasa sanggup nyambung dina mode édisi kana lingkungan pakotaan virtual lokal atanapi dina awan, individual atanapi dina bets, sareng format sapertos Geometry CityGML, KMZ, Collada atanapi SQL. Ilaharna hadir ku 3DCityDatabase sakumaha standar.

Interestingta metot yén éta epektip ngamungkinkeun ngokolakeun géométri kompléks nu mibanda tékstur, sareng versiing sajarah. Idéal, pikeun ngawangun kota virtual.

DataManager

Ieu mangrupikeun pangatur data, anu ngamungkinkeun administrasi sumber sumberna atanapi format anu béda. Diantara ieu, nyaéta:

  • Model beungeut DSM / DTM: file GeoTiff, ASCII
  • Gambar orthorectified atanapi georeferenced: Geo-Tiff / JPG / PNG
  • Surfasi sareng tékstur gambar (PhotoMesh): ContextCapture, PhotoScan, SURE, StreetFactory, Rapid3D
  • Awan titik: Las
  • Topologi geometri: poligon, jalur, titik sakumaha tapak suku, tatangkalan, jati jalan, jeung sajabana

Ngeunaan jasa, éta ngarojong:

  • Sinyalna dina standar kontéks OGC WCS
  • Wap, Peta and Services Wijang, TMS, WMTS, Slippy
  • ESRI Gambar Service
  • Sareng anu paling kentét, Gambar DigitalGlobe ImageService
  • Bing
  • Google

Kalayan ngiringan ieu, Bentley meunang potensi ngaberetkeun pikeun nyembalkeun Digital Twins na di tingkat perkotaan, ku potensi CAD sareng BIM anu trend nuju desain tipe SmartCity anu holistik merlukeun.

Ngeunaan mangrupakeun akusisi ti Agency9

Bentley geus nyieun pengumuman di akusisi ieu, di Konférénsi Infrastruktur taunan, dimana bareng jeung Topcon, Siemens sareng Microsoft nampilkeun tren ti Pavillion Alliance sareng ganjaran proyék pangalusna anu parantos inovasi dina widang Geo-rékayasa.
Integrasi saharita na bakal Bentley ContextCapture, salaku kontéks digital pikeun visualize aset infrastruktur urban didadarkeun dina data GIS, model rupa bumi sareng BIM, terstruktur dina jasa awan iTwin ™ anyar, disajikan dina konférénsi. Aturan menarik, dina hiji waktu nalika dua raksasa ESRI sareng AutoDesk baris baris jajar sakumaha pesaing anu séjén anu lakukeun dina lingkungan maya, ku pendekatan sahiji halangan GIS-CAD, dina évolusi BIM.

Ieu bakal penting yén BentleySystems ngajadikeun adaptasi integral henteu ukur tina panganteur, tapi oge ka i-model, sabab parantos dilakukeun dina cara luyu sareng solusi anu sanés anu parantos kaaku. Ieu bakal janten tantangan anu kuat, khususna ku tren kami katingali; dimana competing solusi GIS geus nyokot bacaan bener tina trend web, najan sanggeus mendakan dina suksés pakakas beyé desktop, kaayaan sunting sumber] anu tinggal kasaimbangan teu matak gampang, sareng pamaké pilari teuing ngalegaan kala anu Butuh ka hijrah sareng nyederhanakeun sadaya kana kontéks wéb anyar.

Atas nama Bentley, Phil Christensen, Wapres senior ngadawuh:

Pamaké kami di seueur kota dituhunkeun kamampuhan anu diperyogikeun naon anu parantos dilaksanakeun diXXXXXX di sakuliah Swedia, pikeun ngamangpaatkeun program modeling kanyataanana. Padahal, nalika urang ngagabungkeun kamampuan fotoogrammetrik tina Bentley ContextCapture -nu ngawengku gambar hibrid diala ku unit otonom- téknologi Lingkungan Data Nyambung (CDE) urang pikeun integrasi geospatial pikeun BIM, aranjeunna ngadamel kembar Digital-level city-service service awan anu efisien.

Kanyataanana sareng 'virtuality', tina CityPlanner nawiskeun solusi wéb anu sampurna pikeun matuhkeun inpormasi anu mutasi na lestari ku cara dikawasa sareng anu pas.

Gening pikeun pamaké tina Microstation, anu tiasa ngaharepkeun fungsi geospatial terpadu kana industri vertikal AECO anu ayeuna beroperasi dina ProjectWise sareng AssetWise.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.