Wangunan Polygonal kalawan AutoCAD jeung Excel

arah jeung jarak méjaDi paménta urut murid anu lasut kelas, abdi ngajawab pertanyaan ngeunaan pangwangunan polygons di AutoCAD.

Di dieu urang kudu gambar hiji, dina kolom kahiji boga stasiun di jarak kadua di méter sarta kolom katilu ngandung jalur.

Muhun, urang bakal ngawangun polygon, teras urang bakal pariksa kasalahan nutup sarta tungtungna ngobrol ngeunaan arah kotak.

1. Asupkeun arah jeung jarak sacara manual.

AtuoCAD tata ngaran katampa keur data igresar mangrupakeun hiji urang nyaho sakumaha koordinat polar (jarak jeung arah) dina format di handap ieu:
@ jarak <N / S darajat d menit ' detik »E / W

Nilai-nilai @, d, ', »ngan ukur tandaang anu sistemna kedah narjamahkeun data

Nilai N / S jeung E / W nyaéta pikeun milih salah sahiji unggal, sakumaha Northeast, N bakal dipilih jeung E

nilai kandel anu data numerik, kiwari dimungkinkeun tiasa nyandak nilai decimal.

Lamun nilai nu sarua jeung nol tiasa obviate

Pikeun masalah éta, bakal sequentially saperti kieu:

  • garis paréntah (garis)
  • klik titik dina layar
  • @11.21<S68d (asupkeun)
  • @160<N11d58"(Lebetkeun)
  • @81.61<N13d6"(Lebetkeun)
  • ...... digitar sésana ka stasiun panungtungan
  • @57.34<N17dE (asupkeun)

Bari tata ngaran ieu téh rada kolot, saprak aya kiwari macros sarta aplikasi husus pikeun ngimpor data, veterans resep Autocad sarta asupkeun éta ku prakna ngadegkeun; jadi kuring nanya toleransi pikeun maksa ngartos konsep awal, teras nyandak potong kompas. Sajaba ti éta, lamun maranéhna terang kumaha urang diajar ieu sateuacan web eksis 2.0 ngarti naha kuring resep tetep ka sorangan bagikeun di kalapa kenangan :).

2. arah login sarta jarak ti Excel.

Saméméhna urang sempet katempona asupkeun koordinat UTM ti Excel, ngan ukur nganggo fungsi "atoskeun", kusabab waktos ieu urang bakal nyobian nganggo fungsi anu sami, kalayan niat yén éta bakal ngawula urang ngawangun pola jarak sareng jarak.

Nu disadvantage data digitar walk dina paréntah bar AutoCAD anu salah dina nilai a, lajeng jadi verifying naha maranéhanana diasupkeun neuleu. Dina hal ieu urang bakal ningali kumaha ngagunakeun Excel nuliskeun aranjeunna lajeng nyabut eta mun AutoCAD tanpa ngagunakeun cadel atanapi macros.

Ieu mangrupa spreadsheet Excel nu data téh disambungkeun.

jarak unggul kursus

Ku kituna lamun ngalebetkeun data dina kolom ditandaan dina konéng, anu prosés simplifca ka:

  • garis paréntah (garis)
  • Klik dina Pounta layar
  • Pilih aréa ditandaan héjo Excel, salinan (Ctrl + c)
  • Klik bar paréntah, témpél (Ctrl + v)

siap, estate anjeun diwangun, lamun ditinggalkeun kabuka atanapi sabagian hal sigana aneh, ngan nu parios teh nilai diasupkeun dina tabel Excel sarta ngalakukeun prosedur deui tanpa ngetikkeun unggal nilai.arah jeung jarak

3. Pariksa misclosure nu

Dina hal ieu, keur mastikeun leres kasalahan nutup, ngalakukeun di handap:

Pendekkeun titik dimana urang ngamimitian, sareng ukur jarak buka antara titik akhir sareng titik awal. Hal ieu dilakukeun ku paréntah «dist», upami dina hal ieu 0.20 mah ngahasilkeun kuring

Ayeuna urang ngabagi perimeter (sakur jarak) antara diferensial nu. (1,017.66 / 0.20) = 5,088

Nu hartina precision hiji di 5,000, atawa kasalahan méteran per 5,000 méter. Pikeun manggihan lamun éta bisa ditarima kudu nyaho parameter ditarima di locality anjeun, biasana urban walk nepi ka 1 di 3,000 na 1 di désa di luhur 1,000.

Lamun kasalahan nutup nyaeta dina parameter, urang maksakeun di panutupanana of polygon dina salah sahiji garis, preferably nu pondok, ieu pikeun mastikeun yén kasalahan sudut kami anu nerapkeun di sisi anu kirang mangaruhan wewengkon polygon ... mangka anjeun kudu ngabenerkeun jalur kami geus disetel.

Lamun kasalahan panutupanana téh luar parameter, pariksa yen diasupkeun data ogé, teras parios lambar na tungtungna ... ngirimkeun deui ka juru ukur tanah

4. Ngawangun arah kotak sarta jarak

kotak arah jeung jarak autocadMuhun topik ieu bakal dibahas dina pos sejen lamun urang ngalakukeun kalawan Civilcad, saprak dina hal ieu urang dipake Excel nuliskeun titik, jadi mun ngahesekeun, ngan salin tabél ka katuhu arsip, Mana anu data pikeun ukur disambungkeun kana nyalin + témpél.

Éta leuwih hade migunakeun gluing husus, pikeun milih antara entitas of AutoCAD, obyek Ole, gambar atawa blok.

Salam tur dugi waktos salajengna.

Ayeuna datang ti bagian atikan ti Web 2.0, atawa aplikasi nu ngagunakeun macros kana asupkeun méja kawas kieu?

69 balesan pikeun "Bangun polygon kalawan AutoCAD jeung Excel"

  1. Kirim surélék file redaktur Excel (di) geofumadas.com cara analisa citakan.
    Dina tiori kudu gampang, kalayan paréntah concatenate.

  2. Kirim surélék file redaktur Excel (di) geofumadas.com cara analisa citakan.
    Dina tiori kudu gampang, kalayan paréntah concatenate.

  3. Kuring ngagaduhan struktur geologis dina tabel Excel

    koordinat xyz judul sareng teuleum data sareng struktur panjangna

    Kumaha carana kuring ngagali garis dina autocad.

    Gagasan pikeun ngajadikeun otomatis prosés ieu sareng henteu kedah ngagambar unggal struktur.

  4. Hai, kuring gaduh data struktur geologis dina spreadsheet xyz Excel, panjangna kursus sareng bz anu kuring kéngingkeun ka AutoCAD sareng kuring henteu terang kumaha ngalakukeun éta.
    Abdi gaduh garis dina AutoCAD

  5. kumaha kotak konstruksi pindah ti AutoCAD
    2015 Exel,

  6. kumaha kotak konstruksi pindah ti AutoCAD
    2015 Exel,

  7. Hai Monica.
    Kami henteu acan kabéréskeun ku kurva. Perlu dibuktikeun kumaha gampangna ngetik paréntah arc tina data-data anu tangtu.

  8. Sugan aya nu apal kumaha carana ngagambar polygon kalawan ngagambarkeun kurva, nyandak ngan kursus inpormasi? Kuring cacah dina kurva panjangna, Radio, tali tur Delta. Beforehand, hatur nuhun!

  9. Dina tulisan kami netelakeun yén éta pikeun ngagambar tujuan di AutoCAD, tanpa nganggo koréksi pikeun unggal sisi. Salami éta aya dina kasabaran anu ditampi.

  10. Hello, abdi dipikaharti q lamun kasalahan nutup nyaeta dina parameter, urang maksakeun di panutupanana of polygon teu di garis tapi sakabeh jalma ngabentuk lahan atanapi permukaan acuk.

  11. Bagian ieu kedah diperlakukeun sacara individu. Bahkan dina kerangka kursus aranjeunna dicirian sacara misah, kalayan nami kurva, radius sareng tali.

  12. sieria sual kuring kajadian nalika polygon geus melengkung garis anjeun ngagambar kurva kalawan data radio ST. LC ,, RUMBO tali tali AND deflection

  13. Hai Hector,
    Anjeun nyarios arah Selatan-Selatan?

  14. Hai Abdi peryogi mantuan, Kuring geus autocad 2012 teu ngantep abdi sisipan koordinat ogé, diastancia @ 35.57 narima denda tapi lamun kuring balik ka dieu: <s78d47 urang kasalahan batur bisa masihan kuring leungeun urang butuh kuring urging kuring damel, Hatur nuhun
    Hector.
    MSN; codepjuniors_2@hotmail.com

  15. Kuring resep kabetot diajarkeun tandingan sareng jarak dina Excel pikeun ngagambar polygon dina autocad

  16. artikel pisan mangpaat, ngabantuan kami ka expedite karya.

  17. Fran, anjeun concatenate sél pikeun boga format x, y.
    Lajeng ngaktipkeun garis paréntah paste sél disambungkeun.

    Manuel.
    May anu ngajalankeun tapi henteu ragrag kana workspace Anjeun.

    Coba a dipikawanoh koordinat dina spasi Anjeun.

  18. koordinat geografis Converti mun UTM, jeung datum masing-masing ngagunakeun hiji spreadsheet Excel, nyalin tina Excel paste UTM koordinat maké paréntah AutoCAD _pline sanes polygonal kuring nembongan. yen abdi tiasa janten lepat?

  19. Kuring dipasang dina Civilcad alus dina mesin mah abdi hoyong narik polygon hiji liwat dijieun dina lambaran excell, tapi lamun datang ka salin kana Cadno dibangkitkeun nu teken kuring tapi nempel kuring sél excell bisa nulungan kuring teu ngalakukeun nuhun

  20. Anjeun kudu ngarobah éta pikeun UTMKu kituna aya program beda jeung témplat Excel anu ngarobih koordinat geografis ka UTM. Anjeun peryogi peryogi Datum rujukan.

  21. hatur nuhun pisan lamun mantuan kuring kalayan jawaban
    Abdi ngahargaan pisan

  22. halo lamun anjeun tiasa ngabantosan kuring ngagaduhan data dina derajat upami anjeun tiasa ngabantosan kuring nalika kuring nuju ka autocad kuring ngagaduhan unggal titik ogé ieu contona: Latitude 0 ° 13΄28.95˝S sareng bujur 78 ° 19΄33.17˝O

  23. pantun handap data ti total stasiun ka pc mah autocad tapi sacara rinci pisan agglomerates sarta ngaran anu badag di ukuranana jeung teu nyaho kumaha carana ngalakukeun jeung hiji atawa rinci sakumaha I do.

  24. hayu urang tingali, step by step:

    1 eusian data anu ditandaan dina kolom sateuacan kolom «O»
    2 Anjeun milih data dina kolom «O»
    3 Anjeun parantos nyalin (ctrl + C)
    4 Dina autoCAD anjeun aktipkeun garis paréntah
    5 Anjeun klik dina layar pikeun nunjukkeun titik awal
    6 Anjeun parantos témpél (ctrl + v)
    7 Anjeun ngalakukeun esc pikeun paréntah pikeun

    Anu sakuduna ngawangun estate Anjeun upami anjeun teu tingali, anjeun ngazum gede extent

  25. Kuring greatly ngahargaan eta sarta Kami ti Honduras keur presenting mangrupa tuluyan tina proyék ieu dina Senén

  26. apology fijate yen kuring gaduh tabel sakumaha ogé mibanda anjeun tapi teu sakumaha dilarapkeun dina excell nu.
    Tingali muka gambar nu
    Nulis garis paréntah
    Klik dina layar
    Tapi éta teu naon gé kuring milih atanapi kumaha atuh eta

  27. Hai, kuring jujur ​​teu terang kumaha atuhna. Éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun nyerat kecap azimuth sareng diving dina gambar Google sareng aya anjeun bakal mendakan sababaraha jinis padamelan anu bakal nyandak anjeun ka sababaraha halaman.

  28. halo sakedik katukang kuring naros kumaha anjeun ngadamel polygon di autocad, kuring ngirim anjeun data data exel tapi anjeun teu tiasa ngabantosan kuring sabab anjeun angkat ... tingali ayeuna kuring gaduh dasar poligonal babaturan arsiték anu ngabantosan kuring tapi aya dua data yén urang henteu terang kumaha mendakan azimuth tina lapisan 'scuba diving na lapisan' scuba diving, anjeunna terang kumaha ngatur program sareng ngadamel polygon tanpa data ieu tapi kumaha kami ngalebetkeun data ieu
    kasampak di tabel data nu masihan kuring
    ti: tope1
    ka: 2
    Jarak: 20
    Inclination: 4
    Azimuth: 240
    arah AZ: 340
    AZ dip lapisan: 70
    dipping lapisan: 42
    sarta ogé pikeun data sejenna

  29. Nya, kuring nyangka anjeun tiasa milarian naon metodeu survey anu aranjeunna dianggo, sigana sapertos kombinasi theodolite kalayan tinggal atanapi survey strata geologis. Naha anjeun ngagaduhan file Excel atanapi ngan dina buku catetan?

    Upami Anjeun gaduh éta, ngirim surat jeung glanced.

    redaktur (di) geofumadas.com

  30. kasampak di tabel data nu masihan kuring
    ti: tope1
    ka: 2
    Jarak: 20
    Inclination: 4
    Azimuth: 240
    arah AZ: 340
    AZ dip lapisan: 70
    dipping lapisan: 42
    sareng data sejenna sangkan kuring boga pamanggih kumaha Plawangan sakumaha kuring mimiti

  31. Hai abdi kudu ngadamel polygon jeung informasi di handap teu sakumaha dipidamel
    -Poligonal jeung profil dina jpg atanapi pdf (kalawan skala) jeung aslina file gambar (AutoCAD, Corel atanapi kanvas)
    tina kajauhan jarak jauh az tina kursus az buzami
    tina lapisan tempatna tina lapisan lapisan

    sareng masihan kuring nu kolom pinuh saméméhna

  32. Muhun Kami anyar pikeun forum
    ieu pamundut abdi
    Atuh a survey situs hiji cara tapi dijieun polygonal a sateuacan, aya kasalahan tapi masih allowable pikeun ngimbangan anjeunna ayeuna sakumaha polygonal geus staking nu kudu katembong keur jadi semén sarta beusi nuhun

  33. Kami artis. 2000 nganggo autocad pikeun ngawangun polygons di planes cartografía.Me indit gélo lamun ieu Poligono complicado..Con geulis kieu I mean maké koordinat polar asup jarak pajeulit jeung sudut, nepika cahayana kuring nightlight; Kuring mutuskeun mun ukur ngasupkeun titik dina formulir koordinat, sakumaha garis tina polygon dibentuk ku 2 titik dina spasi (ngahampura ka atra),. titik sakali ayana, sagala geus maneh mun geus ngahiji sareng polyline tur siap!. Kuring miharep éta mantuan ..
    ngan bisi kuring ninggalkeun mail ka tukeur gaya teken:
    markos_elgriego@hotmail.com

  34. Percetakan mangrupakeun salah sahiji isu nu pajeulit dina AutoCAD, prinsipna mah kuring nyarankeun Anjeun coba mun meunang akrab jeung percetakan tina model teu ti perenah ti.

    Gambarna diwangun ku skala 1: 1, anggap unit salah sahiji méter. Skala nyaéta dina ukuran kertas.

    Ngawangun lambaran ukuran kertas kana 1: 100, anu nunjukkeun yén hiji sentimeter bakal sami sareng 100 sentimeter. Jantenna upami lambaran anjeun 8.5 ″ x 11 ″ dirobihkeun kana séntiméter, éta bakal nunjukkeun yén pigura anjeun kedah ukur 21 meter ku 28 meter, maka hapus kira dua dina unggal sisi ku margin printer sareng anjeun bakal ngagaduhan lambaran anu diwangun 1: 100 .

    Lajeng lamun gambar anjeun dina lambaran ieu teu cocog, skala eta faktor, sakumaha lumaku, contona dua kali ukuran anu bakal jadi 1: 200 na 1 satengah ukuran bakal: 50

    Lajeng cobaan pikeun nyitak jeung familiarize anjeun jeung trik anu merlukeun pamahaman skala print.

    Mun tungtungna maneh, mangka anjeun bisa megatkeun sirah anjeun kalawan tata perenah, nu merlukeun skala kriteria lianna.

  35. Hello, abdi ngadamel pamundut handap, tapi teu lamun ieu forum bisa nulungan kuring ngeunaan eta.
    Éta ngeunaan kumaha carana timbangan kana gambar keur percetakan. duanana tina model, sarta ti perenah (kalawan viewports).
    Méméh kuring nganyatakeun sababaraha mamang atanapi pendapat dina subjék ieu.

    1. Kuring geus dilongok sababaraha situs, panglawungan, kaca, jeung sajabana rundingan on masalah ieu sarta disarengan beragam jeung variatif geus di guaran sarta waleran Kuring geus kapanggih dina éta; ti solusi gampang tur rada kaharti, malah well-crafted na step by réspon hambalan na jawaban nu bingung tinimbang nulungan langkung, jsb
    Atoh rupa jawaban tapi kasimpulan ngajelaskeun leuwih atawa kirang sami: prosedur pikeun masihan timbangan.
    Mun rék méré 1 skala: 100 lumangsungna saperti kieu:

    1 / 100xp lamun unit ukuran tina gambar éta téh mm.
    100 / 100xp lamun di cm
    1000 / 100xp lamun aya di MT.
    Hal ieu diserat kawas kieu, atawa gagal yén data hasilna tina division pikeun tiap hal na skala sual ieu diketik.
    Éta katuhu cara kieu?
    prosés sarua ieu dituturkeun pikeun sagala skala séjén nu Anjeun hoyong pake: 1: 25,1: 200,1: 75, jsb

    2. Kuring teu ngarti nu keur percetakan kaluar teken dina skala atawa skala (lamun sababaraha gambar), kami geus ditangtukeun; sakabeh pesawat kudu digambar keur skala 1: 1 (dina model), ie urang kudu nangtukeun méméh nyieun gambar nu unit bakal dianggo boh mm, cm atawa méter. Ieu ngandung harti yén unit ukuran yén urang nangtukeun digawekeun kedah ngawakilan di teken ukur sabenerna obyék bisa digambar. misalna. Mun urang boga méja kalayan wewengkon 1 MT. x 1 MT. teken dilakukeun gumantung kana unit ukuran dipilih kudu dipigawe saperti kieu:
    - Draw hiji pasagi 1 x 1 lamun urang damel MTs.
    - Draw hiji pasagi 100 100 lamun urang damel x cm.
    - Draw hiji pasagi 1000 1000 lamun urang damel x mm.
    Nyaeta kieu bener?. Kuring nanya lantaran kuring nyaho mm karya Autcad sacara standar, kumaha anjeun bisa ngarobah pamadegan unit pikeun nu salah hayang make.

    3-Teras patarosan kuring timbul kumargi upami kuring hoyong damel di mts. atanapi dina unit anu sanésna, ukuran pikeun ngarobih unit janten mts. atanapi tiasa dianggo sakumaha anu ditetepkeun ku program (mm); sareng dianggap yén nalika ngagambar «X» obyék ukuran anu disayogikeun bakal dijantenkeun satuan anu dipikahoyong anu gaduh gambar. (boh mt. cm, jsb)
    Dina basa sejen, nyokot salaku conto. tabel di 1 1 MT x MT
    Mun anjeunna jalan kalawan AutoCAD mm. tapi hoyong MT gambar kuring.:
    Kuring -¿Cambio unit ukuran MTs.? atawa
    -¿Lo ninggalkeun méja kuring sarta méré na teken ukuran 1 1 x nyaho yén sanajan Autocad aya dina mm. teken keur maneh bakal di méter?
    Patarosan kuring dipikaharti?, abdi miharep kitu.

    4-Sadaya di luhur ngalaan eta sabab kuring lumangsung gaduh sababaraha gambar némbongkeun kaayaan nu, muka éta file unit program dina mm. Tapi ukuran tina gambar anu di méter. jeung unit program séjénna anu dina méter. jeung ukuran anu ogé teken MTs. tapi lamun anu dibikeun skala dina tata perenah misalna 1: 50, 1: 75 I do sakumaha I dipedar di luhur (nu kumaha kuring kapanggih di tempat béda I ningali), tapi teu.
    Ukuran viewport kasebut nurutkeun ukuran lambaran na eta dianggap yén nalika gambar na mangrupa skala diperlukeun geus pas dina viewport tur tétéla atawa teuing leutik atawa kaluar jandéla.
    Naon nu bakal kajadian dina hal ieu?.

    Muhun, ieu dasarna teh patarosan kuring gaduh dina subjek, miharep kuring teu bosen, diganggu, sarta hususna punten sabab kuring ngalegaan waktos dicandak kuring teuing Jigana, rada sabalikna, abdi miharep kuring geus cukup jelas.
    Lamun bisa netelakeun ka mamang atawa nyaho ti tuturial wae, atawa situs nu bisa ngajawab, kuring bakal jadi memang infinitely bersyukur.

  36. Éta katuhu, polygon, abdi ogé pikir eta kudu boga sesa koordinat, masalahna téh yén informasi yén kuring ngabejaan atawa dimana abdi tiasa sesa data ngandung mung koordinat dua titik, sarta jarak ti bagéan. sakumaha ku kuring disebutkeun.
    Atoh hatur nuhun pisan, jawaban, sabab patarosan éta ngan naha atawa henteu anjeun bisa digambar polygon waé kalawan data éta.
    Kitu hatur nuhun pisan, sarta kuring asa teu ganggu Anjeun upami iraha wae kuring datangna ka anjeun kalawan hal sejenna.

    salam

  37. Hayu urang tingali lamun kuring dipikaharti:

    Anjeun boga polygonal a, tapi ukur boga dua stasiun koordinat (nganggap polygon ngabogaan leuwih)
    Anjeun teu boga arah tina sésana, ngan jarak.

    No, teu mungkin mun ngawangun, ngeusian atawa sakabéh koordinat atawa boga arah jeung jarak.

  38. Hello, abdi ngadamel pamundut handap, anjeun tiasa ngagambar poliginal di AutoCAD ti pasangan single tina koordinat di stasiun a boh? jeung lamun kuring bisa ngalakukeun naon prosedur nuturkeun.
    Kusabab masalah kuring ngagaduhan ieu nyaéta: Kuring kudu ngagambar poligon "x" jumlah stasiun; tapi hiji-hijina inpormasi anu kuring gaduh nyaéta gambar leutik tina polygon anu ngan ukur ngagaduhan ranté ko-"X" sareng "Y" dina dua stasiun éta, sareng jarak séwang-sésa bagian atanapi bagéan éta. Teu aya inpormasi ngeunaan arah, azimuth atanapi anu sapertos kitu. Janten pertanyaan nyaéta kumaha kuring nyebatkeun éta di mimiti lamun gambarna tiasa dilakukeun ngan ukur informasi éta.
    Teuing ngahargaan respons.

  39. Kuring miharep kuring papanggih katingal di pangwangunan kotak mere ka kuring langsung nu Civilcad tapi teu bisa manggihan cara keur ngalakukeun leuwih poqueño mudahan pitulung anjeun hatur nuhun

  40. Kuring teu ngarti conto naahh Anjeun onnnnnnn nu peryogi lamun nuju bade ngalakukeun hal alus ... haslo.

  41. pitulung alus teuing, hatur nuhun, anjeun disimpen abdi, sabab Kuring teken a polygon of 38 stasion, sudut atawa hucu na teu bener nyaho salaku mahluk bisa nutup.
    Anjeunna kungsi maca sadayana ngeunaan béda prosedur misalna sudut panutupanana, nutup linier, jsb (Jeung sakabéh rumus na), tapi kumaha kuring diperlukeun éta solusi leuwih praktis. anjeun geus diberekeun kuring.
    Janten sakali deui kuring hatur nuhun pisan sareng panginten engké anjeun tiasa ngajelaskeun éta kalayan conto supados éta kadaptar, sareng kuring tiasa ngalayanan batur anu sanés gaduh anu mamang sapertos kuring.

  42. Oké, kuring ngarti yén mamang anjeun, kuring jauh dina liburan sareng kuring henteu tunggang alat beurat kuring. Kuring bakal ngajelaskeun eta ka anjeun dina hawa.

    Anjeun gaduh poligon ti titik 1 ka titik 50. Éta kajadian anu antara titik 1 sareng 50 anjeun gaduh sénter linier 30 kabuka, tapi titik 50 sareng 1 kedah sami.

    Jadi maneh nyadar yén garis shortest nyaeta antara 35 na 36 titik, jadi Anjeun nyandak sakabeh garis ti titik 35 50 kana, sarta mindahkeun.

    Sakumaha seueur anjeun mindahkeun éta? saterusna mimitian tina titik 50 ka titik 1, paréntah mindahkeun, titik asal 50, titik tujuan 50. Ku cara kieu, poligon anjeun ditutup dina tungtung, tapi dibuka dina titik 35

    Janten anjeun nyandak tungtung titik éta sareng angkat ka titik 35. Éta hartosna anjeun parantos ngarobih kursus sareng jarak bagian 35-36, tapi mastikeun yén daérah bakal mangaruhan anjeun sakedik kamungkinan kusabab éta anu paling pondok.

  43. Hai, kumaha damang? Kuring ngahargaan pisan ka anjeun pitulung berharga, sanaos kuring henteu resep kaciri; tapi kuring teu acan pinuh ngartos bagian akhir penjelasan anjeun dimana anjeun nyarios:
    1.- «anjeun mindahkeun sadaya garis garis (panginten anjeun hartosna sadayana poligon) nyandak titik ahir salaku asal usul sareng titik awal salaku tujuan».
    nurutkeun indikasi ieu anjeun nyebutkeun yen lawang nu jadi dipindahkeun ka baris bagean pondok. Tapi kuring teu ngarti kumaha ieu kajadian.
    The modificaión anjeun carioskeun pangabutuh dipigawé di Vertice, abdi nganggap maneh hartosna aya meunang arah anyar tina bagean pondok?
    Tapi éta teuing gangguan I ngahargaan eta, anjeun bisa netelakeun mamang ieu.
    Mikir nu bisa ngajelaskeun hiji conto grafis, mangga

  44. Hello hecsal
    Nalika poligonal katutup (dina 2D), tungtungna henteu nutup anjeun, aya kamungkinan mendakan dua kasalahan:

    Kasalahan sudut sareng kasalahan liniér sanés. Bagian anu antawisna antara titik awal sareng titik awal mangrupikeun hasil tina kasalahan éta. Dina prakna bakal salawasna aya kasalahan sabab sudut anu kami bawa dina lapangan sok dibunderkeun, maksudna yén sanajan kami nganggo detik, sudut éta salawasna gaduh séntimén anu tim topografi kami maksa urang buleud sareng salaku konsekuensi, dina ahirna bakal salawasna aya kasalahan

    saeutik prinsip dasar tina kelas topografi, kasalahan ieu kedah dikedalkeun antara sadaya sisi proporsi sareng gedena na kanggo ieu mangrupikeun prosedur anu aya anu sakuduna mah terang ku nyandak buku topografi. Salawasna dimimitian tina kasabaran anu katampi, nalika urang kalaksanakeun kalayan kalkulator murni, urang ngadamel seueur jadwal dugi kasalahan anu katampi sareng ayeuna pasti aya sababaraha rutin pikeun ngalakukeun éta atanapi program anu langsung ngaéksekusi.

    Kabeneran aya nu pamustunganana, sakabéh polygon dirobah dina pisan leutik ambéh kasalahan anu disebarkeun diantara sakabeh bagéan tina nilai polygon.

    Anu ku kuring parantos nunjukkeun nyaéta cara praktis pikeun nutup poligon, ditimbang-timbang heula, yén éta mangrupikeun "rekonstruksi" poligon anu parantos disaluyukeun. Éta mangrupikeun prakték kartunis ti hiji juru lapis anu nyangking, yén upami anjeun ngabagi perimeter poligon antara kasalahan linier bakal masihan anjeun rasio precision, nyaéta, unggal sababaraha méter léter sameter kasalahan anu komitmen sareng upami éta henteu pati penting (atanapi dina jeroeun tina kasabaran) anjeun tiasa nutup éta macul.

    Presuming yen akurasi nyaeta dina parameter ditarima, naon eusina nyaeta pikeun ngaidentipikasi sisi shortest, sarta mindahkeun sakabéh garis bagean nyandak sakumaha asal titik ahir rising sarta titik tujuan awal (bagean aperture), ieu bakal nyieun kiwari lawang geus dipindahkeun garis shortest lajeng Cicing cara teuas ku modifying salah sahiji hucu sahiji bagean pondok.

  45. Abdi gaduh ragu: Upami polygon digambar tina pigura bantalan sareng jarak henteu nutup (sapertos conto anu anjeun ayeuna); Kumaha koréksi "nutup kasalahan" dilakukeun? Supados deukeut.
    Ku maréntahkeun pamundut sabab dina conto anu anjeun bagikeun, anjeun ngajelaskeun naon anu kedah dilakukeun tapi henteu kumaha pikeun ngalakukeunana. Panginten anjeun tiasa ngabantosan kuring ku cara éta, kusabab kuring ngartos ngartos naon anu kedah dilakukeun tapi henteu kumaha anu dilakukeun.
    Kuring parantos maca dina forum anu sanés (sareng ku cara teu acan jelas pisan kumaha éta dilakukeun) ngeunaan "kompensasi sudut" (diterapkeun kana sudut internal poligon) sareng "santunan liniér", pikeun ngabenerkeun kasalahan nutup. tapi kuring henteu terang upami sami sareng anu anjeun hartosna, saprak anjeun nyabit-nyabitkeun maksakeun panutupan poligon dina salah sahiji jalurna sareng ngalereskeun arah anu kapangaruhan.
    Kasimpulanana, kuring hoyong penjelasan anu cukup kahartos kumaha carana ngadamel koréksi ieu, gaduh salaku formasi kursus sareng grafik jarak.
    Kuring miharep kuring dipedar. tur mugia anjeun tiasa mantuan kuring.
    A kacida gedéna tur felictaciones salam pikeun kontribusi alus teuing sapertos.

  46. Éta ukur tiasa dilakukeun sareng Peta AutocAD atanapi Sipil 3D. Kuring pikir vérsi normal AutoCAD teu ngagaduhan fungsional dasar sapertos éta.

    Someday I dikaitkeun kana ngalakukeun nu mibanda AutoCAD 14 na 8 Softdesk katuhu aya di komentar aya cadel a.

  47. pantun,
    Patarosan abdi ieu:
    sanggeus teken polygon kalayan arah jeung jarak, abdi merlukeun ngekspor koordinat sadaya titik di AutoCad mun Excel atanapi program naon baé, jadi Anjeun tiasa ngedit tur nampilkeun salaku laporan dina méja tinimbang grafik AutoCad.

  48. Alus dinten, abdi hoyong terang upami abdi tiasa nulungan di handap:

    Bakal lulus informasi anu dikandung dina sél dina Excel (misalna. ABC) langsung ka jalur comnados AutoCad. Panon tanpa Ctrl + C jeung Ctrl + V ... ie q nyaéta pakaitna otomatis sél éta sarta AutoCAD sadar yen informasi nu mana langsung ka garis komando AutoCAD. Tanpa salajengna nuduhkeun hecer na ngantosan pitulung ajakan ti anjeunna wilujeung

    Atte. fulanito Detal

  49. Kuring ngalaksanakeun latihan ngawangun poligén tina méja anu didamel di Excel, kuring ngan ukur kedah ngarobah koma pikeun titik sareng W pikeun O ..., sareng éta kaluar sampurna, ogé latihan kalayan poin atanapi koordinat sareng nyandak unggul pikeun autocad, éta sampurna sampurna ... bersyukur pisan pikeun kontribusi anjeun.
    Salam ti Paraguay

  50. Aranjeunna Heboh .. aranjeunna spent ... .. aranjeunna geus mantuan kuring pisan
    kisses ka sadaya

  51. Mimitina nguji polygon nu aya dina conto, sarta ngawartosan lamun meunang sami

  52. Anjeun leres, henteu aya kolom héjo. Anjeun kedah nyalin eusi kolom «O» nalika anjeun parantoskeun titik komérsina, sareng napelkeun titik awal anu asal nganggo beurit.

  53. hey I gawekeun autocad 2006, sarta nalika kuring nyalin jeung data némpelkeun tina méja Excel I ngabentuk polygon tapi jalur anu kaluar tina urutan, jeung nanaon q tingali q sigana polygon a, abdi gé jadi lakukeun lepat mun dimimitian ku q q naon atuh kudu nyalin jeung némpelkeun q porq teu ningali nanaon héjo di Excel.

  54. mmm, Jigana nu nuju katuhu, abdi gé teu apdet tina tabél kalawan leuwih rohangan pikeun data

  55. Eta anu jadi Tables panggedéna

  56. Eta bakal hébat, pasti kuring gé jadi peniente ....
    Gracias

  57. Taya, urang kudu diluyukeun sudut azimuth kedah kituna ukur muterkeun jarum jam dina hiji arah ti kalér.

    Meureun salah sahiji poe ieu eta nyetél keur kaperluan kitu.

  58. Salam sadayana, gambar megah ieu ogé bisa dipaké kalawan data Azimuth ?????.

    Gracias

  59. Hola

    Kami anyar dina autocad, bener anu metot cara ngagunakeun parabot ieu sakumaha waktos simplican.

    kalayan hormat ka conto Plawangan, nepi ka lulus data Exel (@ jarak

  60. Prudy Halo, anjeun ngobrol ngeunaan ieu polygonal atanapi sejen?

    aya bagean leutik anu tetep kabuka, dina hal ieu, kusabab kasalahan anu disababkeun ku bunder detik, sareng éta hartosna ku kasalahan nutup

    lamun nuju gawé bareng polygon sejen, Anjeun bisa jadi gaduh nutup kasalahan badag, atanapi tucking ieu data goréng, sarta méré Anjeun gambaran nu peryogi leungeun

  61. Nalika kuring ngawangun poliginal kuring salawasna leungit nu manteng panungtungan

    Wasalam

  62. Kuring kapanggih eta leuwih aya hiji makro aya, tapi anjeun bisa ngawangun jeung Excel ... kuring moal nyandak hiji bari for geus lebaran teh tapi Jigana bakal metot.

    Lamun budak ngamandian di kolam renang nu lajeng bobo tina capé, meureun kuring teh waktos sore.

    Wasalam

  63. Hai Diego, salam ka urang ngeunaan Kabupaten Majalengka.
    Nya, aya saloba cara sapertos cacah sapi. Dimimitian ku cacah tanduk sareng ngabagi dua, cacah sukuna sareng ngabagi kalayan opat, atanapi cacah langsung sapi.

    The panggampangna: ieu ngagunakeun AutoCAD Sipil Softdesk 3D atawa sabab ngan kudu balik pikeun pilihan nu geus datang ka eta, dimana anjeun bisa milih titik asal na otomatis nyiptakeun tabél.

    Kasus sejenna nyaeta pikeun ngalakukeun jeung kompetisi (Microstation), kalawan hiji aplikasi Visual Basic, ditémbongkeun saperti dina pos ieu.

    Bisi anjeun hoyong ngalakukeun sakumaha anjeun nempatkeun éta, hiji-hijina hal anu kuring ningali sakedik pajeulit nyaéta ngékspor data anu langkung unggul sareng pikeun ngalaksanakeun pesenan anu urang kersa. Tapi pasihankeun kuring kanggo uih deui ka bumi, sabab dinten libur Paskah dimimitian di tempat-tempat ieu sareng kuring ngagoda kuring satengahna.

  64. pelesir ka salam Don Álvarez, bari katukang ku pilarian nu kungsi datang ngahaja wanting pikeun ramatloka anjeun sarta kuring kapanggih eta pisan menarik, duanana lumpat sakumaha ku cara pikaresepeun tina komunikasi sains.
    Abdi hoyong nanya lamun nyaho sababaraha Aksara, atawa sababaraha bagian tina Excel pikeun mantuan kuring ngalakukeun di handap: Kuring geus digitized di CAD a polygon kalawan hucu titik dicirikeun jelas, sarta koordinat UTM bogana. Kuring sampurna bisa ngekspor ka txt maca dina Excel.
    Patarosan abdi: nyaho UTM data 1 ... N titik, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ménta musim data, arah jeung jarak?
    maksudna, eta ti informasi kuring nyadiakeun, titik 1 boga X ... Y ..., na nyaho yén titik 2 boga X ... Y ...; Anjeun tiasa ngawartosan jarak antara aranjeunna sarta sudut sami? guna sangkan pakait * LKS otomatis?
    hatur nuhun guru ti ayeuna!
    Pangalusna Wasalam ti Paraguay!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.