9.1 .X titik sarta saringan .And

Rujukan ka objék sapertos "Ti", "Midpoint antara titik 2" sareng "Extension" ngawenangkeun kami ngartos kumaha Autocad tiasa nunjukkeun titik-titik anu teu cocog kana geometri objék anu aya tapi éta tiasa diturunkeun ti éta, gagasan yén programer gaduh dipaké pikeun ngararancang alat gambar anu sanés dingaranan "Filter titik-titik" anu tiasa ditunjukkeun langsung.

Anggap urang mibanda hiji garis na dua bunderan dina layar tur Kami rek ngagambar sagi opat anu munggaran vertex dina sumbu Y coincides jeung puseur bunderan panggedena dina x sumbu na titik tungtungna ditinggalkeun tina jalur. Nu hartina titik mimiti sagi opat anu mungkin gaduh titik rujukan tina duanana objék, tapi teu noel nanaon.

Pikeun ngamangpaatkeun rujukan kana obyék salaku rujukan tina nilai kanggo sumbu X jeung Y bebas, kami nganggo "Point filters". Kalayan saringan ieu, atribut geometri hiji obyék - puseur bunderan, contona - tiasa dianggo pikeun nangtukeun nilai X atanapi Y tina titik sanés.

Hayu urang balik deui ka sagi opat, garis sareng bunderan dina layar. Kami nyarios yén sudut mimiti di sagi opat anu parangkat jandéla nanyakeun kami pikeun nyaritakeun koordinat X na parantos tinggaleun garis, ku kituna dina jandela paréntah kami bakal nyerat ".X" pikeun nunjukkeun yén kami bakal nganggo rujukan ka objék tapi ngan pikeun nuduhkeun nilai koordinat éta. Sakumaha dipedar, nilai koordinat Y cocog sareng puseur bunderan anu leuwih gede. Pikeun nganggo filter titik ieu dina kombinasi sareng rujukan ka obyék, pencét ".Y" dina jandéla paréntah. Sudut sabalikna ti sagi opat anu terbuka sareng dina sumbu X-tungtung na tungtung-garis sejenna, tapi sumbu Y nyaéta pusat bunderan leutik, sahingga kami nganggo prosedur anu sami sareng titik saringan.

Dina loba kasus, sugan we ngan ngagunakeun filter sarta titik rujukan pikeun objék ukur keur X koordinat na Y koordinat masihan hiji mutlak atawa mutlak nilai X sarta rujukan filter Y. bisi wae, pamakéan digabungkeun mamah jeung rujukan obyék ngamungkinkeun urang pikeun ngungkit lokasi objék aya sanajan teu pinuh cocog atawa motong di titik kalayan objék séjén.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.