BAB 9: osnap

Bari urang geus geus reviewed sababaraha téhnik for jeung gambar objék béda akurat dina praktekna, sabab gambar kami acquires pajeulitna, objék anyar nu biasana dijieun jeung salawasna ditempatkeun dina hubungan naon geus kungsi digambar. Hartina, aya dina gambar kami elemen geometric masihan kami rujukan pikeun objék anyar. Mindeng pisan urang tiasa neangan, contona, garis handap emerges ti puseur bunderan, vertex tangtu polygon hiji atawa midpoint tina garis nu sejen. Éta, Autocad nawarkeun alat kuat keur tanda aya pisan gampang titik ieu mangsa dijalankeunnana Paréntah gambar disebut Snaps.

Rujukan ka objék anu sahingga metoda konci mangpaatkeun atribut geometric objék geus digambar pikeun pangwangunan objék anyar, saprak éta fungsi pikeun ngaidentipikasi tur nganggo titik salaku midpoint, simpang garis 2 atawa tangent diantarana. Éta ogé kudu nyebutkeun yén rujukan pikeun objék mangrupakeun tipe paréntah transparan, nyaéta bisa jadi invoked salila dijalankeunnana paréntah gambar.

Hiji cara gancang ngamangpaatkeun rupa rujukan sadia pikeun objék anu ngagunakeun tombol dina status bar, nu ngidinan Anjeun pikeun ngaktipkeun rujukan husus, sarta keukeuh, sanajan urang geus dimimitian paréntah gambar. Hayu urang nyandak hiji tampilan awal.

Mertimbangkeun conto. Ngagambar garis lempeng anu tungtung hareup coincides jeung sudut sagi opat hiji jeung sejenna ku kuadran salapan puluh darajat bunderan. Dina dua kasus ngaktipkeun rujukan obyék diperlukeun pikeun dijalankeunnana paréntah gambar.

OSnap diwenangkeun garis wangunan kalayan akurasi sarta tanpa sabenerna pikahariwangeun ngeunaan koordinat, sudut atawa panjang obyék. Ayeuna anggap urang hoyong tambahkeun hiji bunderan anu puseur coincides sapotong ieu jeung bunderan nu aya (ieu téh konektor logam dina pintonan samping). Deui, salah sahiji tombol Snaps ngawenangkeun kami pikeun ménta puseur ieu tanpa resorting kana parameter lianna kayaning mutlak Cartesian koordinat.

Rujukan ka objék nu bisa diaktipkeun kalawan tombol sarta penampilan bisa ditempo katuhu jauh.

Salian di luhur, urang gaduh sababaraha rujukan séjénna pikeun objék dina menu konteks lamun, salila paréntah teken, pencét "shift" konci lajeng tombol mouse katuhu.

A fitur aneh tina sababaraha rujukan dina menu ieu bisa nedunan tingal atribut geometric objék, tapi ekstensi atanapi derivations tujuanana. Hartina, ditambahan parabot ieu ngaidentipikasi titik nu aya ukur dina asumsi tangtu. Contona, dina rujukan "penyuluh", dibahas dina video saméméhna nembongkeun persis vektor ngarah arah anu bakal boga garis atawa busur lamun leuwih luas. Rujukan "simpang katempo" anjeun bisa nangtukeun hiji titik nu teu bener aya dina spasi tilu dimensi saperti ditempo dina video.

conto sejen teh rujukan "Tengah antara 2 titik", anu, sakumaha ngaranna nunjukkeun, boga fungsi pikeun ngadegkeun midpoint nu diasupkeun wae dua titik, tapi titik nu teu milik obyék nanaon.

Hiji hal katilu anu hade dina arah anu sarua, nyaéta pikeun ngadegkeun titik diturunkeun tina géométri objék tapi ulah milik aranjeunna tepat, teh rujukan "Ti" nu ngidinan Anjeun pikeun nangtukeun titik hiji sababaraha jarak ti base titik sejen. Salaku ieu "obyek rujukan" bisa ogé dipaké dina kombinasi kalayan rujukan séjénna, kayaning "tungtungna titik".

Dina versi sateuacanna tina AutoCAD, ieu pisan umum pikeun ngaktipkeun toolbar dina "Objék snap" na buka ku mencét rujukan dipikahoyong di tengah paréntah teken. prakték ieu masih bisa dipigawé, sanajan panémbong antarbeungeut pita nuju mupus wewengkon gambar jeung ngurangan pamakean tulbar. Gantina, ayeuna tiasa nganggo tombol turun-handap dina bar status, sakumaha kami geus gambar luhur. Sanajan kitu, AutoCAD ogé nyadiakeun metoda pikeun otomatis ngaktipkeun salah sahiji atawa leuwih rujukan pikeun dipaké sacara permanen nalika teken. Jang ngalampahkeun ieu kami kudu ngonpigurasikeun paripolah tina "Snaps" jeung dialog halis pakait "teken Setélan".

Lamun dialog kieu diaktipkeun, contona, rujukan "titik" na "Center" lajeng eta rujukan otomatis bakal ningali nalika urang mimitian paréntah atawa ngédit teken. Lamun hayang ngagunakeun rujukan sejen dina wayah éta, urang masih tiasa avail Sunan Gunung Djati ti tombol dina status bar atanapi menu konteks. Bédana téh nu menu konteks diaktipkeun ukur rujukan ka objék nu dipikahoyong samentara, bari dialog atawa tombol di bar status ninggalkeun aranjeunna aktif keur Paréntah teken handap. Najan kitu, urang teu kudu tobat sagala rujukan pikeun objék dina dialog, komo kirang upami gambar anjeun ngandung loba elemen salaku jumlah titik diangkat tiasa jadi pinunjul éta éféktivitas sahiji rujukan bisa leungit. Sanajan sakuduna ogé dicatet yén lamun aya loba titik tina rujukan pikeun objék aktip, urang tiasa nempatkeun kursor di posisi di hiji titik dina layar tur teras pencet kenop "tab" konci. Ieu bakal maksakeun Autocad bade ningalikeun rujukan deukeut kursor wanoh. Sabalikna, meureun aya kali nalika urang rék mareuman otomatis kabeh rujukan pikeun objék, contona, boga kabebasan lengkep jeung kursor dina layar. Pikeun maranéhanana kasus, urang tiasa nganggo "Euweuh" pilihan tina menu konteks nu nembongan jeung "Shift" konci na tombol mouse katuhu.

Leuwih ti éta, éta jelas yén Autocad nunjukkeun hiji titik tungtung, contona, béda jeung sakumaha nunjuk midpoint a na di péngkolan jelas dibédakeung jeung bal. Unggal titik rujukan ngabogaan kamajuan husus. Wherein ceuk spidol muncul atawa henteu, kitu ogé kursor ieu "katarik" pikeun titik ieu, ditangtukeun ku konfigurasi AutoSnap, nu aya sia aya leuwih ti bantuan visual sahiji "obyek rujukan". Pikeun nyetel AutoSnap, make tab "teken" tina "Options" dialog nu nembongan jeung mimiti menu Autocad.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.