Naon bisa jadi balik pengunduran diri ti Pope Benedict

Kiwari, dunya pangubaran parantos ngontos nyambung sawala éta ngan nunjukkeun urang partisipasi Garéja Katolik dina kontéks global.

Dinten ayeuna bakal biasa Senén 11 Pébruari sareng ephemeris anu teu nganggep di luar désa anu patronna urang Virgin Lourdes, panas panas beurang ayeuna dimimitian, kalayan asakan lokal di champas ngadeukeutan kuadrat, rodeo on Kemis , jawara maén bal di soré pengunjung sareng anu datang ti kota anu sanés samentat kanggo mésang sababaraha mata uang asing sareng anu milari katresna sadih hésé di taman.

Tapi pikeun masihan conto, dina kontéks Venezuelan Twitter, 6 tina hashtags 10 revolve sabudeureun acara ieu:

Janten, parantos aya média pikeun kaget dina subuh di benua Amérika; ti perhatikeun-konservatif pang konspirasi ekstrim, diharepkeun saprak ahirna di internét éta Internét henteu kasohor. Film kawas Angels sareng Demons aduk rarasaan anu euweuh kajadian dina kahirupan ieu tanpa hal anu disumputkeun di tukangeun.

Pope Benedict mundur

Ieu, sareng rineh anu ngahasilkeun acara pelantikan sahiji anak kuring kuring dipaksa pikeun investasi kecap 755 dina subjék anu urang bakal nempatan dina poé 45.7 saterusna, sanajan ayeuna pertanyaan ngan sakadar hiji sakadar judul hiji judul, nu mana kaluar tina pendekatan téhnologis urang, tapi henteu kontéks budaya urang.

Hal ieu diharepkeun, kusabab umur na

Ieu respon anu paling konservatif. Hiji jalma taun 85 taun seueur keterbatasan fisik pikeun agénga anu butuh jauh perjalanan, rapat panjang, sareng kawilang rancana itinerari anu batan ngarengsekeun masalah kalebet nangtukeun kawijakan ngeunaan halangan iman anu taun ka tukang miluan HMX miluan dibaptis; euweuh kurang ti hiji 1,196% tina populasi sadunya.

Naon anu nyokot tina respon munggaran ieu téh nyaéta kejutan tina warta; tanpa pamuka, tanpa aya perhatosan sateuacanna, sareng nganggo dintenna 18 sateuacanna; Ninggalkeun posisi anu pas dina waktos anu paling sihir di taun. Sana aya 3 mundur, baheula kajadian 600 sababaraha taun ka pengker sareng di tengah konflik pangakuan atanapi henteu konflik, antipopes sareng kasusah sanésna anu nganun-taun sanggeus 40 réngsé ku munduran-Na.

The tekenan jaman ayeuna.

Urang hirup dina waktos nalika sosial, moral jeung etika tekenan anu kuat pisan ngabahas posisi ka mana Benedict kungsi pisan radikal; Sanajan tesis kahijina nyerat di San Buenaventura dipulangkeun ka anjeunna dina 1954 ku kritikna parna ti Professor Michael Schmaus; kalawan sikep nu mimiti megatkeun skéma tradisional.

Aborsi, perkawinan homoseks, kontrol lahir, étanasia, manipulasi genetik, tutulung organ, nyebut sababaraha masalah anu gaduh jumplukan kuat anu ngagantikeun dunya. Sareng ieu anu aspék nu bakal hésé satuju. Di luhur-hal, lamun urang mikirkeun posisi individu waé ngalawan posisi koléktif tiasa janten tina pendekatan dogmatis.

Bisa jadi yén urang nyalira percanten yén dahar téh kalawan cara anu pangalusna pikeun nyegah panandungan ... tapi mun yakin yén aya anu saé kanggo dua barudak kuring, sareng nganggap yén cara ngabéréskeun masalah kakandungan diantara rumaja sareng ibu tunggal di nagara abdi ... jarak hébat.

Posisi-Na dibuktikeun dina Surat anu anjeunna ditujukan pikeun Cardinal Theodore McCarrick, pendeta Washington DC

Bisa jadi aya keragaman saimbang dina sagala pendapat diantara Katolik tentang miluan perang sareng nerapkeun hukuman pati, tapi sanes seueur aborsi na euthanasia.

Ku kituna, najan tekanan tina waktos ieu moal janten waktos pikeun pangunduran diri; Dina sagala kasalametan, tekenan bakal aya dina jalma anu suksés anjeunna.

Patarosan salajengna leuwih kompleks

Waktu minggu ieu média bakal dipilampah saenggeusna hal ieu, kahareupna bakal balik saatos kadua

Saha anu paus anyar?

Éta moal anéh lamun skénario Amérika Latin janten pikaresepeun dina hal ieu. Aya bédana gedé antara sumanget anu ngagambarkeun iman ieu di Amérika sareng tingkat tradisionalis anu Éropa parantos saatos implikasi sajarah na sareng ngagem sareng luh anu generasi ngahasilkeun dimana intelektualitas sareng pangembangan ninggalkeun aspék spiritual dina sudut pandang "khusus". Salian ti janten sikep anu ngahormat pikeun kontéks muncul dina aspék kaagamaan, éta ogé bakal pikaresepeun mertahankeun kabijakan tantangan anu ngahijikeun usaha ka arah pangembangan sosial, anu unggul inohong di Argentina, Brazil, Honduras sareng Mexico.

Ku kituna teu bakal anéh, nu calon tina buana ieu disebatkeun ... anu ku jalan aya momen transisi di seueur aspék, di antarana sosialisme anu badé ngantepkeun populism guha ka proposal pikaresepeun sateuacan tangtangan hak anu ditétah.

Atoh, urang sadayana miharep yén saha wae bakal datang, bakal nganggap halangan ditunjukkeun ku denominasi agama nu mibanda perséntase luhur populasi dunya ... harepanana dina perulitan anu nyangking kaayaan hirup anu langkung seueur dina mangsa akhirat ... sakaligus nyiapkeun pikeun saluareun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.