masalah 1: Acer Aspire Hiji: audio nu dikonci

Beenta parantos waktos tos dianggo netbook, Ku perjalanan konstan mah kuring geus mutuskeun pikeun nyobaan HP Pavillion sareng ngalakukeun pagawéan anu kuat dina mesin kantor. Deui kuring menikmati, panon mah henteu waé.

acer aspire salah

Urangsunda:

Pikeun GB RAM eta gaduh, for ayeuna mah cukup sareng aplikasi lampu, kuring henteu install kumaha abdi henteu ningkat tapi kabutuhan abdi sareng langkung sadayana tanpa hacking:

  • Pikeun Kantor: Kantor 2007 perusahaan
  • Pikeun CAD: Kuring dipasang Microstation Geographics V8
  • Pikeun GIS: Kuring dipasang Manifold GIS 7x
  • Pikeun Internét: Chrome, Yahoo Messenger sareng Google Earth
  • Pikeun blog: Windows Live Writer, luar biasa
  • Pikeun kaamanan: Avira versi gratis
  • Salian bakal nyababkeun asesoris Windows dasar.

Ista héran mesin sakedik upami tos dibereskeun tampa tetep mangrupa parabot beurat anu badé dianjurkeun ka abdi, tapi jujur, jalan ogé anu hadé pikeun latihan, perjalanan sareng blogging ...

dugi ka dinten ...

Tétéla yén peryogi nyambungkeun stasiun total pikeun ngundeur data, saatos ngeralan nyeri sirah Prolink I disarankeun alat pisan praktis katelah Sokkia IO Utiliti sareng saprak kuring palabuhan palabuhan mah réngsé nyiksa teu naon bencana.

masalahna

Aplikasi ngangkat ampir 100% tina beban tina CPU, sareng dina pandangan yen hard disk ieu henteu janten kagunaan anu luhur janten satengah laun, abdi tiasa mariksa deui dina panel tugas. Kuring perhatikeun krisis basa kuring mimiti ngadengekeun musik, sareng audio na nyangkut saolah-olah Alex Ubago gaduh hayam anu nyangkut dina tikoro.

mungkin solusi

Alatan sambungan internét éta hiji kagagalan kuring diatur pikeun ngadamel sawatara usaha, kaasup ngarobih mémori paging, nutupan jasa teu perlu, ngarobih tugas ngamimitian di msconfig. Sia aya, anu pitulung Windows nyebatkeun yén aya prosés anu ngajalankeun sareng éta tiasa janten virus, anu némpélkeun mémori kanggo aplikasi tukang; Kuring dipiceun eta sabab kuring utamana percanten Avira langkung ti Nod32.

The Kaluaran

Muhun, kaluaran aya dina komunitas, kuring méakkeun 15 menit dina nyambungkeun ka internét sareng 15 detik dina manggihkeun jawaban na. Najan kuring boga untung sabab panéangan kuring angkat ka mémori, aya rébuan tips anu ngobrol ngeunaan audio, supir, codecs sareng nu sanesna. Tapi masalahna nyaeta tina ingetan, sigana anu Windows sial ieu Goesta teu gélo dina buku netbook, nalika palabuhan anu kaganggu sareng nalika mimiti néangan panggerak anu optik, kanyataan yén maranéhanana henteu gaduh naon anu leuwih ngahesekeun.

Ata masalah di DMA (aksés langsung ka memori) anu dicirikeun dina prosésor anu ayeuna nyaéta anu bade dilakukeun pikeun ngalirkeun data tanpa ngajalankeun CPU dina beban. Justta naon waé atuh nalika ngundeur data tina stasiun total, tapi dikepung ku palabuhan dilakukeun ku maranehna cicing nyangkut na tungtungna mesin nyangkut.

Total, abdi moal terang naha, tapi kuring tungtungna méréskeun deui ku ngawangun Aksara anu nyetél status status DMA sadaya panggerak, sareng saatos dibalikan deui mesin Windows deui nga-kétéksi éta deui saolah-olah mimiti. Nagara ieu aya di Forum Acerspireone.com, téks disalin dina notebook anu disebatkeun RESETDMA.VBS, nalika ngaéksekusi eta raises pesen ieu sareng saatos dibalikan deui mesin deui kadalih deui normal.

acer aspire salah audio nu geus pasted

35 Balesan pikeun "Masalah 1: Acer Aspire One: audio dikonci"

  1. Muhun, g! dicatet yén kuring nyobaan sadayana sareng masalahna nganggo ... kuring dipasang leres Realtek HD Sound Effect Manager sareng leres naskah tetep beritah. Pasang Supir Genius sareng ngapdet sadayana panggerak anu diperlukeunana sareng anu nanaon. Hard drive kuring aya dina modeu AHCI asli jadi abdi teu terang kumaha carana lulus ka DMA asumsina aya dina PIO. Ngalakukeun sababaraha panalungtikan sareng aya cara anu sacara manual sareng dipareuman supir IDE upami aya di PIO tapi henteu nunjukeun kuring upami éta aya dina PIO pq I ngulang deui dina AHCI sareng cobian uninstalling AHCI ti administrator dina modeu aman sareng Muhun, anjeun henteu badé ngaluarkeun pq sawaktos dibalikan deui, éta masih sarua. Abdi hatur nuhun waleran anjeun upami anjeun tiasa ngabantosan abdi.

  2. Anjeun henteu ngagaduhan driver audio dipasang kalayan leres. Kusabab kitu éta henteu tiasa dianggo pikeun anjeun.

  3. Saé, upami anjeun ngajalankeun buku catetan «RESETDMA.VBS» Kuring kéngingkeun «Henteu aya saluran ATA resettable sareng supir Windows kapanggih. Teu aya anu dirobih. Bisa aya anu ngawartosan naha teu aya kajadian?

  4. FRta sobat PERFEKTO !!! Hatur nuhun pisan !!! Salam!

  5. Kaala Acer Aspire 5253G sistem operasi Windows 7 sakedik ti abdi teras abdi tiasa nyarios yén anjeun masih gaduh masalah sami.
    Hatur nuhun Ricardo kanggo kontribusi anjeun masang Genius Drivers ngomean sadaya panggerak terhingga teu langkung masalah.
    Anjeun ngobrol ngeunaan 2009 sareng dinten 2012 dinten sareng sataun ninggalkeun jeung masalah anu sarua.

  6. Kuring kagungan jandéla sp3 sareng program anu kuring kudu make I robah ka xp sp2 tapi dipaké hiji pamuter cd éksternal sareng dina bios I dimimitian ku USB anu alus nalika instalasi dimimitian upami kuring mikawanoh deui tapi sawaktos abdi ngamimitian deui sareng dituluykeun lajeng instalasi. Cenah mah yén kuring henteu mendakan piringan anu hadé antara bios anu deui sareng I ngarobah ASCHI hiji hal anu saperti IDE sareng panyilidikan deui deui masang deui ayeuna instalasi kuring henteu netepkeun instalasi pas masang langkung seueur supir katut hiji hal anu disada deui ka kuring buta pisan sareng Abdi henteu tiasa ngadangu. nanaon alus Teu sangka aya sora dirver tur kuring nyimpen deui deui tina wéb ka milik tapi kuring ngaktipkeun neetbokk acer abdi aspire salah sareng tetep masalah sami usik sami sareng sababaraha mah malah scrip anu aranjeunna masihan sareng sia anu henteu aya AYUDAAAAAAA yén PUEDOOOOO HACEEEEEEEEERRRRRR osera anu acan aya Kuring kedah nganggo netbook salaku wadah cangkir? jeejeje Mugi anu tiasa ngabantosan kuring

  7. kajadian deui abdi sami abdi sami ngaéksekusi aplikasi tapi katingalina dua layar némbongan ka abdi salah sahiji tempat dimana dibales lajeng jandéla anu sanés nembongan kalayan fitur di handap ieu
    «HENTEU RESETTABLE ATA CHANNELS WHIT WINDOWS DRIVERS FOUND. CATETAN GABUNG.
    naon atuh kudu ngalakukeun sanggeus ieu bisa ngabantosan kuring
    naha ieu lumangsung?

  8. Masalah aranjeunna gaduh henteu direngsekeun ku naskah, kusabab AOA sok gagal deui, kuring ogé ngagaduhan masalah ieu kusabab kuring gaduh AOA150, sareng kasalahan ieu asalna nalika ngadangukeun musik atanapi maén video kalayan volume anu luhur sareng. Sakali HDD ngalaksanakeun operasi maca / nyerat, ieu nyababkeun modeu transfer jadi PIO, nalika biasana aya dina modeu DMA ultra 5, kusabab geter anu diproduksi ku spiker anu maca / nyerat sirah tina HDD hits kana disk disk anu nyababkeun séktor anu ruksak, nyaéta AOA kirang dirancang sabab spiker anu pas pisan kana HDD. Kuring nyarios ieu kusabab kuring ayeuna dina diskusi sareng ACER LatinoAmerica sareng toko anu dijual kuring Netbook pikeun kéngingkeun artos uih kuring, kusabab kuring parantos maot sareng 3 HDD's for gagal ieu, anu dibere ku pangguna sanés anu gaduh produk ieu.

    Abdi ngajak anjeun di handap:
    1-. buka kadali polumeu - kadali maju, sareng nganonaktipkeun pilihan kaluaran terbatas (dinonaktipkeun sacara standar).
    2-. nempatkeun polumeu ka maksimum dina.
    3-. Puter pidéo ieu di handap ieu: (Kalayan video ieu kuring perhatikeun kalepatan éta, 2 anu munggaran kuring gagal HDD sabab kuring ngupingkeun musik bari ngunduh file tina Internét)
    4-. tingal kumaha lampu anu HDD tetep dina léngkah terus lajeng 1: 30 atanapi 2 menit sareng pidéo ieu bakal ditingalikeun layar biru tina Windows XP, tuluy sawaktos aranjeunna ngabalikan deui mode transfer bakal aya di PIO.
    5-. Pariksa HDD SMART (program ieu nembongkeun anjeun status tina HDD:.
    6-. Lakukeun deui, tapi sareng volume low sareng anjeun bakal nempo bédana

    Pikeun kuring AOA150 nyaéta mesin awon anu kuring tos kaala na hiji awon.

  9. Halo sadayana, sumur abdi nyobian léngkah di luhur sareng léngkah Ricardo, sarta tungtungna, nalika kuring dipasang supir chipset, abdi nyiptakeun masalah sareng éta moal ngantep kuring asupkeun kana hard drive, kuring sanggup nalika anjeun tos sambungan hard drive, kuring ngomong, ogé énjing kuring masang winXP SP3, sareng kanggo hirup kuring henteu mendakan deui, tapi gaganti kuring manggihan édisi winXP colossus 2, sarta kuring ngomong, ogé kuring masang k pas ieu sareng abdi ngulang sadaya léngkah , Kasus nyaéta k sanggeus masangana kuring mimiti nalika kuring ngirim kasalahan sareng kuring indit ka bios sareng ngarobah jinis data, tina idé pikeun ACHT (Jigana k ditulis sapertos kitu) kasus k k lamun maranehna ngarobah éta sarta masang colossus nyokot aranjeunna ogé, upami aranjeunna ninggalkeun eta dina IDE deui nyiptakeun konflik sarta aranjeunna henteu dipasang, ogé masang cara sejen aranjeunna henteu kedah ngalakukeun léngkah di luhur, ngan masang jandela colossus sareng panggerak tina CD tina net net maranéhanana , sareng voila, masalah direngsekeun, abdi teu percanten sareng urang diusahakeun eta sababaraha kali, dina kanyataanana urang tinggaleun bisi bisi Saturasi sareng digodéng sareng sia aya, janten k upami anjeun moal tiasa nganggo léngkah di luhur tiasa nyobian pilihan sanés ieu.

    PS: Abdi nyarankeun masang panggerak, sanés CD tapi abdi pc, dina sipat, hardware, manajer manager, langkung aman sareng teu nyiptakeun konflik.

  10. Hai, Abdi hoyong nyaritakeun yén yén masalah tina audio audio aspire abdi direngsekeun nalika masang Definition High Audio Codecs anu ku anjeun undeur ti kaca Realtek. Sora ningkat

  11. HEY KITA SII AKU Gawé. TAPI KAPUNG SIEUN DI ASII AKU DENGAN PROSEDUR SAME

  12. JEKK anjeun ngahontal pangaturan masalah audio tina ACER ASPIRE ONED250

  13. Kuring gaduh masalah anu sami sareng ACER ASPIRE ONE d250- Sigana anu notebook tur boga tiis nalika kuring ngadéngé musik bacaan henteu ngaganggu
    nempo wéb éta kuring manggihan hiji anu henteu nganggo deui nganggo resihan basa DMA.
    Kuring ninggalkeun link

    tur ngundeur naskah abdi nyobian saé upami abdi ngajawab masalah ACER abdi,

  14. Sigana anu ti waktos ka waktos forum anu tumiba kodena, didieu anu ditiron.

    "" Mimitian kode ""
    'Program Visual Basic Script ngareset status DMA sadaya drive ATA

    'Copyright © 2006 Hans-Georg Michna

    'Vérsi 2007-04-04

    'Karya di Windows XP, ogé ogé di Windows 2000 sareng NT.
    'Teu ngarugikeun lamun versi Windows henteu sauyunan.

    Mun MsgBox ("Program ieu ayeuna bakal ngareset status DMA sadaya drive ATA sareng drivers Windows." _
    & vbNewline & "Windows baris mulang status saatos reboot salajengna, sabab éta prosedur ieu" _
    & VbNewline & "kedah bahya"., _
    vbOkCancel, "Program start message") _
    = VbOk Lajeng

    RegPath = “HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}”
    ValueName1Master = "MasterIdDataChecksum"
    ValueName1Slave = "SlaveIdDataChecksum"
    ValueName2Master = "UserMasterDeviceTimingModeAllowed"
    ValueName2Slave = "UserSlaveDeviceTimingModeAllowed"
    ValueName3 = "ResetErrorCountersOnSuccess"
    MessageText = "Saluran handap ATA geus disetél:"
    MessageTextLen0 = Len (MessageText)
    ConsecutiveMisses = 0
    Set WshShell = WScript.CreateObject ("WScript.Shell")

    Keur i = 0 ka 999
    RegSubPath = Katuhu ("000" & i, 4) & ""

    'Master

    Err.Clear
    Dina Kasalahan ngahanca Salajengna
    WshShell.RegRead RegPath & RegSubPath & ValueName1Master
    errMaster = Err.Number
    Dina Kasalahan Goto 0
    Mun errMaster = 0 Lajeng
    Dina Kasalahan ngahanca Salajengna
    WshShell.RegDelete RegPath & RegSubPath & ValueName1Master
    WshShell.RegDelete RegPath & RegSubPath & ValueName2Master
    Dina Kasalahan Goto 0
    MessageText = MessageText & vbNewLine & "Master"
    mungkas Mun

    'Budak

    Err.Clear
    Dina Kasalahan ngahanca Salajengna
    WshShell.RegRead RegPath & RegSubPath & ValueName1Slave
    errSlave = Err.Number
    Dina Kasalahan Goto 0
    Mun errSlave = 0 Lajeng
    Dina Kasalahan ngahanca Salajengna
    WshShell.RegDelete RegPath & RegSubPath & ValueName1Slave
    WshShell.RegDelete RegPath & RegSubPath & ValueName2Slave
    Dina Kasalahan Goto 0
    Mun errMaster = 0 Lajeng
    MessageText = MessageText & "sareng"
    Sejenna
    MessageText = MessageText & vbNewLine
    mungkas Mun
    MessageText = MessageText & "Budak"
    mungkas Mun

    Mun errMaster = 0 Atawa errSlave = 0 Lajeng
    Dina Kasalahan ngahanca Salajengna
    WshShell.Reg nulis salah sahiji RegPath & RegSubPath & ValueName3, 1, "REG_DWORD"
    Dina Kasalahan Goto 0
    ChannelName = "channel unnamed" & Kénca (RegSubPath, 4)
    Dina Kasalahan ngahanca Salajengna
    ChannelName = WshShell.RegRead (RegPath & RegSubPath & "DriverDesc")
    Dina Kasalahan Goto 0
    MessageText = MessageText & "tina" & ChannelName & ";"
    ConsecutiveMisses = 0
    Sejenna
    ConsecutiveMisses = ConsecutiveMisses + 1
    Upami ConsecutiveMisses> = 32 Lajeng Kaluar Pikeun 'Ulah neangan panjang teu perlu.
    mungkas Mun
    Teras 'i

    Lamun Len (MessageText)

  15. Hatur nuhun !!!!!!! Abdi tetep NEW! GRACIASSSSSSS

  16. alus teuing Ricardo .. Kuring nuturkeun paréntah anjeun sakumaha anu anjeun parantos nyarios sareng anu digarap sampurna .. hatur nuhun pisan

  17. Caon Orale, hatur nuhun kanggo kontribusi éta, saé pisan sareng abdi miharep éta jalan. Salam!

  18. G G OOD G G G OOD G M OOD OOD G OOD Nyai mesin AND I dianggo digawekeun alus ANK 😀

  19. kusabab kuring gaduh masalah anu sami sareng sora anu benerna ngaganggu anjeun kudu mareuman pamuter kusabab anjeun henteu ngadangu hadé kusabab anjeun gaduh aplikasi kabuka anu sanés

    Kuring voi nyobian lajeng I ngabejaan aranjeunna ngeunaan km I éta

    zalu2

  20. Skripna tiasa didamel …… .. !!!! Kuring ngagaduhan masalah éta sareng dua kali kuring uihkeun mesin ka nilai standarna tapi dina tungtungna sora anu hina, ngalaksanakeun prosedur anu ditétélakeun di luhur bahkan ayeuna langkung gancang, sora kuring langkung didenge sareng persentase panggunaan prosesorna rendah.

  21. hehe, kuring terang yén réspon vergero henteu konvensional, tapi peryogi mertimbangkeun salaku kamungkinan dina momen. Éta xder sareng ieu cita-cita hiji.

  22. hijina solusi anu meunang aspire salah dina burit éta.

  23. Henteu aya éta abdi salah ogé gaduh pro sareng sora anu anjeun hoyongkeun konci nalika kuring nyimpen muzika aora Kami tanpa muzika ngan cel abdi xD
    tapi sanés mmm sarua

    bisa anjeun ngabantosan kuring

    aki Kuring ninggalkeun abdi posfa MSN
    nulungan kuring

    pumas_8_29@hotmail.com

  24. Compadres ... kuring gaduh masalah anu sami sareng sanaos kuring disahkeun jaminan, hal anu sarua kajadian ka kuring, ayeuna kuring nyaritakeun hiji-hijina solusi anu leres anu ngajabat kuring hususna dina, lucu halna hal ieu parantos aya di blog ieu, tapi kuring nebak hal anu ngagaduhan Abdi ningali pesenan.

    Mimiti ... Balikkeun deui komputer, simpen naon waé anu diperlukeun ...
    Sakali ieu rengse, lumangsungna ngamimitian jandéla sacara normal, ngapdet ngan apdet jandéla.

    Pasang sadaya aplikasi utamana anu bade dipaké ... hartosna kuring:

    Ares. (Pikeun ngalakukeun tés)
    MS Kantor (Abdi nyarankeun 2007)
    Antipirus (Abdi nyarankeun NOD32 Smart Kaamanan)

    Sakali ieu rengse, mimitian IExplorer ...

    Tur muka lalajo video, ngalakukeun pagawean di imah anjeun ... jeung sadaya anu normal.
    -
    Ieu dimana aksi dimimitian, bakal ngamimitian lamun kasampak taliti dina LED pamakean HDD, gejala kahiji.

    Dina waktos éta, pindah ka halaman Realtek sareng apdét supir High definizzjoni sareng ngabalikan deui PC ... (saencan ngundeur hiji musik éléktronik) 😉

    Saatos dibalikan deui sistem ...

    Mimitian Ares deui teras ngadangukeun musik ... anjeun bakal nempo yén masalah bakal neruskeun, teras gaduh koropak DMA, kumaha asalna, simpen, ngajalankeun deui sareng ngabalikan deui komputer sakali deui ...

    Sawaktos Anjeun muka ares sareng ngadangukeun musik anu turun, kuring yakin anjeun masih gagal, ayeuna ngundeur versi bajak ti DriverGenius ti jaringan, ulah ngirubkeun endog nétélakeun yén anjeun teu kedah ngucoskeun ieu ngeunaan bajak laut, nalika aya parusahaan anu nipu kami sareng dijual ka kami produk anu inservibñle ...

    Muhun urang teruskeun ayeuna ayeuna sareng tina download program ieu Girang Genius, kami diungkabkeun sareng siap ...

    Analisa AcerOne anjeun, sareng ngundeur tur masang ALL drivers anu disarankeun ku program pikeun masang, saatos masang seueur panggerak, nyaeta

    Ayeuna lamun balikan deui komputer ... kedah aya masalah.

    Kuring nyerat sadayana ieu kusabab kuring nyayogikeun sareng kuring damel kawas anjeun anu ngéwa waktos berharga anjeun pikeun ngalereskeun kasalahan anu dijieun Acer di tempat kahiji anu mana henteu parantos tanggung jawab ...

    Jajar alus sarta Luck

  25. IT WAJIB AAO abdi Gancang jeung sora anu sakedap nuhun nuhun kanggo kontribusi kuring méré kuring Xnumx!

  26. Éta tiasa janten virus. Anjeun kedah nyayogikeun nganggo teknisi, pariksa naha éta masih dina jangka waktu jaminan

  27. halo
    Tétéla éta Acer Aspire Hiji kuring damel normal sareng ujug-ujug pum! Éta indit, nalika kuring hoyong hurung deui, éta hurung tombol kakuatan listrik, tapi henteu masihan kuring sinyal video atanapi yén éta "hirup", naon anu tiasa kajantenan?

    hatur nuhun

  28. Kuring henteu ngaktifkeun pilihan hibernasi, sareng kuring langkung milih mareuman tibatan ngantunkeun gantung. Langkung parah upami anjeun gaduh program-program anu dijalankeun. Sigana yén hard drive teu teuing laun dina révolusi pikeun ngalakukeun rupa fungsi ieu, lumayan pisan.

  29. Kuring ngalaman masalah sora ku Aspire One. Abdi ogé dicatet yén PC nyandak sababaraha waktos pikeun muka Windows sareng program ogé nyandak lila pikeun muka dina mémori. Solusi kalayan naskah anu junun !!! Jadi kuring mikir yén masalahna sabenerna diantara aksés kana disk sareng kartu sora.
    Masalah ieu pikir anu ngabalukarkeun salah sahiji apdet jandéla, saprak éta ogé, sareng éta sora, pc henteu ngabebaskeun leres saprak éta ngagantung dina prosés. Kusabab kitu kuring percaya jalma anu mulangkeun deui OS ku Recovery ngajawab masalah, tapi ngan ngan samentawis.
    Dina momen-waktos ieu kuring antosan ningali nalika obat-da anu diajukeun.

  30. Muhun abdi Nu Uninga Ngeunaan hal eta aya, salaku pamaen jahat sanés kuring moal maca rekomendasi anu produsén anu di luhur disebutkeun anjeun

  31. The 'poltergeist' tina batré Aspire One
    Bewara pikeun panunjuk navigasi ... Di urang saméméhna dina Aspire One tos kaunut nepi ka lima koméntator anu nyaritakeun, saatos henteu nganggo netbook pikeun hiji mangsa, batréna nampik ngecas ... Muhun, lima koméntator tiasa nambihkeun kasus server sareng coauthor tina blog ieu Carlos. Hayu, nu hal kudu leres ... Untungna, nu langganan kasempetan paling murni tos dibereskeun masalahna. Sareng kitu kamari kuring tinggaleun komputer disambungkeun ka arus (sareng sareng batréna, sabalikna sareng saran produsén, tapi kuring kedah moal teuing salasahiji tetep batré anu nampik ngecas), bade teras lakukeun leres sia (peryogi pasanggiri, ieu waktos, norma hemat energi jeung ékologi, tapi saurang ogé kanggo jalan anu matak bingung) dina jam-jam anu saé (sakedik dua belas). Nalika kuring sadar, gaganti mareuman komputer salaku pamaké nu hadé, abdi ngajantenkeun, sato galak anu, ari kabel na sareng, ka kuring reuwas, henteu pegatkeun (abdi janji yén kuring migawé 'percobaan' sami dina kaayaan anu sanés sareng éta sareng otonomi batréna henteu ngahontal kadua). Sabari telat pisan jeung kuring tunduh, kuring ngan pareuman komputer, waktos ayeuna enya, salaku pamaké anu ati-ati sareng meuntas ramo kuring. Sawatara ka tukang kuring ngaktipkeun deui, tanpa nyambung ka arus sareng, mendakan reuwas, batréna badé dikecaskeun ka 100% (sareng teu aya nanaon nu disebutkeun).

    Abdi henteu terang sabaraha sabaraha ékspériménna tiasa diulik tapi, kunaon waragad anu kedah sareng resiko aub, abdi bakal ngabuktikeun éta, upami kuring kagungan hiji Acer Aspire One kalayan batréna neunggeul ...

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.