Model keur ngukur kualitas Software Free

dokumen ieu ieu diterbitkeun moal lila pisan ku Departemen prosés sarta Sistem di Universitas Simon Bolivar jeung Komisi Télékomunikasi Nasional banten CONATEL, abdi diajar ieu ngaliwatan jaringan nagara nu disebut geomatics bébas tur bener mangrupa ilham metot salaku torsi mindahkeun anjeunna kéju nanaon.

Modél kualitas software bébas

Objek dokumen ieu nampilkeun susunan ciri kualitas pikeun evaluate Free Software GIS dilarapkeun dina ISO / IEC baku 9126 sarta kualitas modél Dromey diadaptasi dina hiji skéma dijieun salaku ngapung.

Sistem ukur resensi aspék saperti operability, portability na maintainability dina opat tingkat analisis:

1. Dimension (aspék internal, prosés kontekstual, aspék internal tur kontekstual sahiji produk jeung aspék internal tur kontekstual tina sudut pandang manusa)

2. Kategori. (Ieu nu 14 pakait sareng di luhur tilu dimensi)

3. fitur

4. metrics

masalah jadi metot ogé pangalaman sorangan salaku luar folklor nu nyampak dina banten nuju komitmen pulitik ka sosialisme, aya oge hiji move metot dina masalah open source (kayaning dinamis Sigana kalawan gvSIG dina béréndélan sebaran), sarta aturan pikeun 2004 tina awak pamaréntah laun migrasi ka software bébas. trend ieu bisa geus ditempo dina sababaraha nagara di Amérika Kidul ti dina duit hartina investasi considerable jadi jauh dedicated ka software proprietary atawa palanggaran hak cipta.

Modél kualitas software bébas

Kuring nyarankeun Anjeun nyandak katingal di dokumen, sakumaha eta bisa dilaksanakeun ku nagara atawa lembaga lianna. Sajaba ti bubuka na conclusions kaasup latar konteks ngawangun, metodologi nu dituturkeun, hasilna model kualitas na bisi ulikan diusulkeun documented. Sanajan kasus pamakéan dokumen ieu dijieun ku parabot Jukut, Qgis na Thuban, prosesna bisa diadaptasi jeung alternatif séjén anu dosa teh henteu populer.

Témbongkeun dokumen umum.

Témbongkeun dokumen dilarapkeun ka GIS.

Hiji Balesan to "model pikeun ngukur kualitas Software Free"

  1. mana abdi tiasa nomeran hiji kaca nu nyarita ukur Dromey modél kualitas ??????

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.