Hubungan Universitas kalawan Cartographer kuring

Cartographer Metropolitan Technological UniversitasTempo évolusi pangaweruh ilmiah sarta téhnologis, kamajuan, tur konfigurasi anyar aplikasi teknologi study dina dunya beuki globalized éta penting pikeun maju latihan akademik ngeunaan jalma bisa ngabales rupa sarat diwengku, ti a pandang cartographic kalawan dangong etika, prosés wijaksana, kreatif sarta inovatif dina newak, pangiriman, analisis, manajemén sarta ngagambarkeun informasi karakter spasial; naon dinten nyaritakeun cartographer nu.

Ieu kasus teh Metropolitan Technological universitas Nagara Chili, éta geura-giru bakal ngarujuk kana Cartographer-Geomatics, formulir profésional ti sataun 2014

tukang sajarah

Dina naungan Universitas Chili, lembaga atikan luhur nasional, umum jeung karakter pangkolotna nagara urang (diadegkeun dina 1842) éta tempat dimimitian jadi dibuktikeun butuh professional dina widang Geografi . Ieu tempat kreasi tina karir Cartographic handapeun Jurusan Geografi ti imah studi timbul.

Saha ieu pamikiran yén dina 1960 mimiti, Chili merlukeun profésional mumpuni pikeun ngagambarkeun ditangtoskeun jeung transmisi aya di elemen Téritori nu ogé éta hiji rukun penting pikeun disiplin séjén nu merlukeun ngagambarkeun cartographic fenomena tangtu jeung / atawa prosés élmuwan alam atanapi sosial (ekonom, ahli botani, geolog, planners urban, médis diantarana); nyarita Cartographer.

Engké dina mimiti 1980, sanggeus reformasi di Atikan Tinggi diayakeun di Chili Profesional Institute of Santiago (IPS) anu dijieun. Karir Mapping ti Universitas Chili geus napel lembaga anyar ieu bari nyokot kana tinimbangan modern aspék ilmiah sarta téhnologis waktu. Sakola Mapping, teras, salaku Unit akademik anu disusun pikeun ngalaksanakeun pangajaran, panalungtikan, extension sarta bantuan teknis dina tungtunan ngandung di Misi sakola.

Cartographer Metropolitan Technological UniversitasDina sataun teh 1993 nu Metropolitan Technological universitas Nagara Chili ieu dijieun (UTEM) Institusi nu keur tanggal geus di panerusna na pewaris kana warisan ti Karir Mapping; Agénsi ogé geus dipikawanoh kartografer ngabentuk cara integral kaunggulan, sareng hiji tekenan kana sains, teknologi jeung di eling sosial tina acara anu lumangsung di nagara éta.

Biologi Kelautan sarta Akuatik, sakumaha Élmu di Chili, geus disadiakeun ngan dina lembaga UTEM Atikan Tinggi Nagara Chili jeung nyanghareup tantangan titik anyar pikeun évolusi warisan akademik na tina Profesional Institute of Santiago jeung Universidad de Chile

Metropolitan Technological universitas Nagara Chili, Biologi Kelautan sarta Akuatik jeung engke.

Kiwari, sakumaha kartografer, urang terang yen urang kedah narajang sakaligus tur berinteraksi sareng professional séjén Ilmu Bumi (Geographers, Geodesy, Geomensores, Geomatics diantarana), anu babarengan aub dina prosés kempelan jeung analisis data pikeun maksud nu béda, tapi saprak tujuan disiplin maranéhanana saluareun generasi produk cartographic; tugas nu sumber ekslusif of Biologi Kelautan sarta Akuatik.

Dumasar di luhur éta yén ti titik téhnologis of ilmiah na jeung kali merlukeun profésional sanggup rencana, ngatur, evaluate sarta ngamekarkeun proyék nu nyumbang kana pangaweruh ngeunaan Téritori jeung solusi pikeun manajemén sarta kelestarian ngaliwatan kualitas data sarta efektivitas ngagambarkeun na.

Chili cartographer Technological UniversitasThe Metropolitan Technological universitas Nagara Chili sadar sarat kieu nganggap tantangan jeung geus komitmen ngaliwatan Sakola Biologi Kelautan sarta Akuatik mun nyumbang kana pangwangunan nasional jeung persiapan hareup Cartographer Geomatics.

Attentive naon kajadian di lingkungan éksternal, salaku Unit akademik sarta anggota Panitia redesign kurikuler Karir Mapping, urang hawana incorporation timely tina téori anyar, metodologi anyar, pangaweruh jeung ngamangpaatkeun parabot téhnologis sorangan pikeun karya maranéhanana jeung paling importantly ngamekarkeun dina mahasiswa peran panalungtikan duanana otonom sarta interdisciplinary ku nerapkeun métode ilmiah jeung téhnik patali.

Pikeun ngalaksanakeun redesign tina kurikulum ayeuna, kami geus dianggap pintonan sarta kontribusi ti konci pikeun model sarta ngawujudkeun rencana ulikan idéal dumasar kana kabutuhan pihak otoritas nagara. Akademisi, mahasiswa, pangusaha, kartografer dina latihan tina profési, Profesional geoscience, antara séjén geus nyumbang kalawan maranéhna "molehill "

Mémang marengan disebut tadi redesign kurikulum tantangan anyar ieu hadir kalawan modél pendidikan institusional anyar nu tempat siswa di puseur tina prosés pembelajaran; guideline keur dilarapkeun kana rupa Propinsi Paguron luhur di Chili di handapeun pamutahiran pangajaran na learning.

tantangan urang ogé nyaéta pikeun posisi éta cartographer profésional arus jeung ningkatkeun sarjana Cartographer Geomatics kahareup UTEM salaku hiji profésional integral sekundér profésional konci dina prosés ngolah cartographic, produksi jeung manajemén darat cartographic mahasiswa atikan primér, sarta disiplin patali .

Sadaya karya ieu kurikuler redesign, kudu reflected dina hasil di handap:

Metropolitan téhnologis universitas Nagara Chili
Fakultas: Fakultas Kamanusaan sarta Téhnologi Komunikasi Sosial
sakola: sakola Mapping
Nami kurikulum: Biologi Kelautan sarta Akuatik na Geomatics
Kelas akademik: Gelar dina Geomatics na Cartographic Élmu

Judulna profésional: cartographer Geomatics

Judulna interim: Universitas teknis di Geomatics
DIPLOMAS:
Diploma dina Geographic Émbaran PanyiaranDiploma dina Manajemén Émbaran RuangDiploma dina Biologi Kelautan sarta Akuatik pikeun Manajemén Lingkungan
Jenis rencana: biasa
dinten: Diurna
rezim: semiannual
durasi: 10 Semesters
metoda: presencial
Jenis panghasilan: PSU (Universitas Pamilihan Test, prosés admissions Chilean Paguron luhur State).
Total subjék: 58
SCT total subjék: 300 SCT (transferable System Kredit pakait jeung sebaran murid karya akademik, mode pikeun dilaksanakeun dina mangsa nu bakal datang di paguron luhur nagara urang.

Tungtungna, disebatkeun yen dina ahir Agustus 2013 kurikulum halah jadi disatujuan ku rupa awak collegial of UTEM (Fakultas Council, Déwan Akademis sarta Déwan), pas bisa kaasup dina tawaran akademik pikeun pangakuan 2014, anu bakal kampanye média kuat, kitu ogé sosialisasi di instansi pasamoan geosciences.

anggota Komite kurikuler redesign Karir Mapping, hatur nuhun kana waktos spent dina maca sketsa ieu, sarta Ujang anjeun, bisi nu peryogi informasi salajengna ngeunaan karya dimekarkeun, ngahubungan mail nu esc.cartografia@utem.cl

Atas nama Komite on kurikuler redesign Karir Mapping Hormat maca tulus dear;

Juan Navarro MUNDACA

Mapping Kelas Mahasiswa
Metropolitan Technological universitas Nagara Chili
Santiago de Chile, August 2.013

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.