Governance Bumi: metodologi nu LGAF

Perlu dipikanyaho salaku LGAF, metodologi anu dipikawanoh Spanyol sakumaha kerangka Penilaian Pamaréntahan Bumi.

Ieu mangrupa pakakas kalawan nu diagnosis ngadegna légal nagara urang geus rengse tina segi panerapan jeung kawijakan publik patali husus keur prakték ulayat sarta guna lahan. Ieu promotes Bank Dunya sarta FAO, antara séjén; biasana aranjeunna panawaran di nagara mana eta geus disetir administrasi proyek darat modernisasi, ti presentasi ku Klaus Deininger, Harris sarta Tony Burns Selod The Pamaréntahan Land Penilaian kerangka: Ngidentipikasi sarta pangimeutan Good Praktek di Séktor Land.

Léngkah tina métodologi anu Pamaréntahan Land

Salah sahiji poténsi latihan téh nya éta ngamungkinkeun ngaliwatan analisis, panels na arrangements monitoring, ngalibetkeun ahli na technicians nangtukeun jenis panyakitna lima wewengkon dasar:

LGAF metodologi governance darat

  1. Légal jeung institusional kerangka
  2. Tata Land Paké, Land Administrasi sarta perpajakan dela
  3. Administrasi kaayaan Land
  4. Rezeki dina Public lemahna Émbaran
  5. Resolusi sengketa sarta Manajemén Konflik

Unggal wewengkon kasebut boga ciri angka, ngumpul di 21 indikator tina governance taneuh, sumebar di dimensi dasar 80 nu laun bisa nangtukeun kamajuan, bottlenecks jeung lampah diperlukeun pikeun manajemén diwengku terpadu tiasa janten foothold pikeun pangwangunan. Sajaba ti éta, dua modul langkung anu dilarapkeun, nu biasana numbu ka proyék dimana proses regularization geus ngahontal hambalan diperlukeun dina shaping kerangka légal:

  1. Badag-Skala akusisi ti Hak Land
  2. elmu ngeunaan leuweung

dokumen nu bisa diundeur ti Bank Dunya dina basa béda. Tapi ninggalkeun Scribd pikeun nu dokumén pisan mangpaat mungkas nepi dina link rusak kana waktu. Gemblengna, manual nyadiakeun hiji pituduh sistimatis pikeun koordinat sarta ngalaksanakeun metoda governance taneuh, rinci sarat pikeun ahli recruiting, nyadiakeun parentah pikeun kempelan awal data, organisasi panels ahli, sarta palaksanaan ngawawancara semi-terstruktur jeung nyadiakeun format ka ngatur hasil.

Loba latihan ieu mungkin sigana puitis jeung technicians anu disebut pikeun ngaidentipikasi kumaha maranéhna ngalakukeun hal, naha, jeung kumaha bisa jadi hadé; utamana salaku masalah administrasi / kaayaan biasana titik weakest di hiji wewengkon mana geomatics panalungtikan sarta pamekaran geus ngahontal tingkat rongkah. Tapi tungtungna, perlu nginum lamun urang hoyong tungtung titik médan direbut kawijakan publik anu ngahasilkeun kabeungharan tur ningkatkeun kaayaan hirup tina jiwa.

manajemén tanah di kawijakan publik

Kuring ngagantung didieu dokumen teh, saprak kabutuhan na aya dina kapentingan umum, bari tetep nyarankeun saran bacaan pangalusna abdi: "Naha bangsa gagal?" Alesan naha kuring ngasongkeun ulikan gabungan sareng dua alat-alat sabab sabab geomatik tembus bakal dipasihkeun dina ékonomi, sareng ieu salah sahiji anu pang disorot, di mana subjekna bakal katingali dalit. Kitab (Kunaon Bangsa gagal) nyaéta ku Daron Acemoglu sareng James Robinson, dina posisi anu didasarkeun kana conto, kumaha visi Téritori dina kaputusan pariping umum tiasa janten faktor anu penting pikeun hiji bangsa sukses atanapi gagal.

Eta kamungkinan yén luang bacaan mere ilham kami a lisong ganja alus, upami teu ours, anu pangarang ngeunaan eusi ieu. Tapi saluareun lulucon, geus dipikaresep nu cerminan ngajadikeun urang mikir yén aya dina subjék ieu pisan mun ngalakukeun tapi ti amalan hade sejenna ti reinventing naon geus diusahakeun.

  • desa benefit saeutik kasampak ku judul di leungeun-Na, upami sektor kuarternér (pamaréntah) ngalir pisan slow di modernizing karir administrasi di pajabat na.
  • Hiji studi smoked tata régional, Anjeun tiasa mungkas dina dicét dina dinding hiji peta kota, lamun teu dibarengan ku rencana ngembangkeun nunjukkeun kumaha gampang daya maranéhna ku visi ngeunaan wewengkon bisa kahontal.

LGAF_Manual Implementación_Español_Completo_2013_03_04b - copia.docx by G_Alvarez_

Kumaha diagnosis Pamaréntahan Bumi (LGAF) anu dilaksanakeun

Pikeun ayeuna mah, abdi bakal dipake di sawatara wewengkon proses pikeun ngamekarkeun di bagian ieu nu UTM Parabot 15N. Ku kituna kuring miharep ngobrol ngeunaan eta ti jaman ka jaman, sarta praktis eupan nu bisa jadi dipikaresep ku pamiarsa anu jiga democratized pangaweruh.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.