CAD / GIS diantawis prioritas ti Software Free

gambaran

The Free Software Foundation (FSF) Ieu dijieun di 1985 dimaksudkeun pikeun ngamajukeun pamakéan, ngembangkeun jeung perlindungan software proprietary handapeun skéma lisénsi non-komérsial. Via Gigabriones I uninga yén FSF ngumumkeun prioritas sabelas proyék nu ngawengku dua geospatial:

A ngagantian pikeun Google Earth

gambaran

Sababaraha usaha globes maya dina format proprietary, kayaning Titan ngabuburit, ArcGIS Explorer ESRI, maya Bumi tina Microsoft, Dunya Angin NASA jeung GeoShow.

Tangtu, Google Earth nya éta nu pang populerna, ku konsumsi sumberdaya anu handap dibandingkeun batur na oge sabab geus Google anu geus commissioned sangkan noise. sumebarna ieu dipigawé pikeun tumuwuh jumlah data ngandung data sahingga jalma resep eta; jadi FSF nu keur néangan gaganti dina pamakéan gratis.

Hal ieu dipikaharti yén anjeun moal bisa ngakses data ti Google tapi nu eta bisa maca payil kml, aksés ka sumber data sejenna dina standar OGC kaasup basa Buka Street Maps (OSM) jeung oge balik on kolaborasi garis marmer.

A ngagantian pikeun perpustakaan OpenDWG

Dina ieu proyék nu dimaksudkeun pikeun ngarojong pamakéan, distribusi sarta lisénsi bébas standarisasi pikeun format CAD Anjeun keur pilari. Ieu bakal nice lamun urang inget yen Buka Desain Alliance Sajaba ti inisiatif kayaning IntelliCAD nya éta disababkeun ku gagasan ieu, saeutik geus junun ngalakukeun sanggeus sataun dwg 2000 kalayan cara gélo pikeun ngarobah parameter ku AutoDesk na Bentley V7 nu teu junun lulus malah aya specs nu V8 aya.

Ku alatan éta, loba program neruskeun muka ngan maranéhanana format heubeul kalawan munasabah anu taya rojongan standarisasi najan Bentley na AutoDesk aranjeunna geus rencanana keur taun hareup.

proyék séjén nuliskeun prioritas SSK aya:

Gnash pamaén pikeun file flash

Coreboot, leyuran pikeun mios bébas

software Skype kana ngaganti

software na rohangan ngédit video bébas

Lisénsi oktaf, ngagantian Matlab

Network routers Handler

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.