GIS Manifold, leuwih mibanda layouts

sababaraha waktu ka tukang Kuring spoke dina artikel kumaha presentasi anu dijieun pikeun percetakan ngagunakeun GIS manifold. Waktu éta urang teu perenah geulis dasar, dina hal ieu abdi hoyong nunjukkeun hiji leuwih kompleks. Ieu conto peta produktivitas agrological; peta utama digunakeunana sabenerna ti gambar satelit, kaka boga peta agrological kapasitas Peta Simmons sarta pamakéan potensi FAO.

Manifold peta GIS

gambar 3132 Kumaha mun IMS kalawan GIS ManifoldKahiji, hal anu penting pikeun ngarti struktur objék maké Manifold, sakumaha kuring dipedar di artikel saméméhna, Kusabab ieu objék anu sarua anu dimuat kana perenah nu nurutkeun utiliti anu.

gambar nu

Ieu lapisan vektorNu di Manifold nyaeta indistinct, tiasa ngandung wangun, garis atanapi titik dicampurkeun, saprak kabeh anu ngandung dina extension database .map. gambar ieu bisa boga salaku barudak, Répréséntasi sejenna kayaning:

  • Méja, nu tampilan tabular tina lapisan. Ieu unik dina gambar.
  • Labél anu labél widang dinamis ditémbongkeun dina theMAP. loba lapisan labél bisa dijieun sabab hayang, anu nested gambar jeung ogé bisa dipisahkeun.
  • Téma, ieu teu ngobrol méméh tapi Répréséntasi mangrupakeun lapisan tematik bisa variatif sarta ogé nested peta.

peta

Ieu formasi lapisan. Ieu angkatan kalawan tema nu beda, labél, raster. Aranjeunna tiasa gambar langsung tapi henteu dianjurkeun sabab ngarobah kana extent nu cet hiji topik béda, pikeun nu resep kana nelepon téma. Milih naon mana up, naon transparan, kelir theming, ketebalan garis, plot ... di will.

Manifold peta GIS

Ningali conto gambar saméméhna. Ieu kawas nu nuju nangtung dijieun peta nu katingali dina peta awal. Hal ieu ditémbongkeun salaku labél anu nested tabel sarta téma peta guna lahan FAO, sarta ieu anu dimuat dina tampilan jenis peta.

Manifold peta GIS

rarancang

Ieu téh mangrupa presentasi pikeun percetakan jeung nestles peta. Anjeun tiasa gaduh saloba nu diperlukeun, sarta ogé bisa jadi bebas.

Keur di perenah nu ningali tombol konteks-sénsitip handap, sarupa jeung naon anu dipigawé ku ArcMap, urut nu keur alignment na panempatan buleud téks némbongan. Lajeng aya pilihan pikeun horizontal, garis nangtung, kotak, kotak ti titik, téks, legenda, simbol kalér sarta watang skala sentral. Aranjeunna teu ditémbongkeun dina bar tapi aya ogé paréntah pikeun aligning na dikabaran. Aranjeunna dieusian ku Parabot> Atur> alignment.

Manifold peta GIS

Conto di handap ieu nunjukeun hal legenda, ieu bisa boga muatan misah atanapi dina dataframe a. Sajaba Kuring geus ditambahkeun a division horizontal tapi verticals bisa ditambahkeun ku kituna anjeun bisa nyieun lebar Kujang.

Manifold peta GIS

Ku kituna sanajan Manifold brings nanaon tapi template goréng, pakasaban pangbadagna nyaéta pikeun panangan nu peta, teras ngan ngorondang lambar na settle rasa. Dina sipat (klik ganda) bisa milih lamun rék mingpin grid dina kontur, upami urang hoyong janten koordinat geografis atanapi UTM projected. Ogé skala, symbolism jeung kalér.

Sajaba bisa unggah gambar sakumaha Kuring geus dipigawé kalawan tameng tina sudut sarta tabél Excel numbu sakumaha Kuring geus dipigawé ku kotak biru di handap.

Ku kituna dina pondok, proyek sami ngarojong loba layouts, nu angkatan ku peta, ieu ku thematizations na theming anu Répréséntasi lapisan vektor.

Sarta buleud téks bisa mibanda macros, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap, mana nami perenah, pedaran, titimangsa atawa proyék mempermudah formated.

Manifold peta GIS

Na tangtu, sakali anjeun dijieun peta bisa duplicated mun nyieun sejen ngédit éta dataframes sumber tanpa ngabogaan ngawangun ti scratch citakan.

Pikeun ngirim eta kaluar, klik katuhu dina perenah geus rengse tur milih lamun rék nyitak, simpen salaku PDF jeung lapisan atawa gambar resolusi saluhur dina format .ems. Éta ogé bisa jadi dina format Adobe Illustrator .ai.


Dina kacindekan, pisan sturdy tur pikaresepeun. Sanajan waktu nu diperlukeun bari pikeun ngarti logika na.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.