GIS Manifold, anu langkung seueur sareng tata perenah

sababaraha waktu ka tukang Kuring spoke dina artikel kumaha presentasi anu dijieun pikeun percetakan ngagunakeun GIS manifold. Dina waktos éta kami ngadamel tata ruang anu cukup dasar, dina hal ieu kuring hoyong nunjukkeun anu langkung rumit. Ieu conto peta produktivitas agrologis; sabab peta utama nyaéta panggunaan ayeuna tina gambar satelit, di handapeunana ngagaduhan peta kapasitas agrologis tina Simmons Map sareng kamungkinan panggunaan FAO.

Manifold peta GIS

gambar 3132 Kumaha mun IMS kalawan GIS ManifoldKahiji, hal anu penting pikeun ngarti struktur objék maké Manifold, sakumaha kuring dipedar di artikel saméméhna, Kusabab ieu objék anu sarua anu dimuat kana perenah nu nurutkeun utiliti anu.

gambar nu

Ieu lapisan vektor, anu dina Manifold henteu jelas, tiasa ngandung bentuk campuran, garis atanapi titik, sabab sadayana aya dina basis data anu nganggo extension .map. Gambar ieu tiasa ngagaduhan budak, ngagambarkeun anu sanés sapertos:

  • Tabel, anu mangrupikeun tampilan tabél tina lapisan. Ieu unik ku ngagambar.
  • Labél, anu mangrupikeun labél anu dinamis tina kolom anu ditampilkeun dina peta. Anjeun tiasa nyiptakeun saloba lapisan labél anu dipikahoyong, éta disarangsel dina gambar sareng tiasa ogé ngaitkeun.
  • Téma, kuring henteu nyarioskeun hal-hal ieu sateuacanna, tapi éta mangrupikeun gambaran tematik tina lapisan, éta tiasa sababaraha sareng aranjeunna ogé bersarang dina peta.

peta

Ieu formasi lapisan. Ieu angkatan sareng téma anu béda, labél, raster. Éta tiasa gambar langsung tapi henteu disarankeun sabab éta bakal robih sabab dicét kalayan téma anu béda, kusabab éta langkung disukai nelepon téma. Anjeun milih naon anu di luhur, naon anu transparan, naon warna pikeun téma, garis, kandel, pakan ... sesuai ka resep urang.

Manifold peta GIS

Tingali conto dina gambar sateuacanna. Ieu kumaha peta suku anu anjeun tingali dina peta awal didamel. Éta nunjukkeun kumaha labél, tabel sareng téma peta panggunaan FAO dijantenkeun susun, sareng ieu dimuat dina tampilan jinis peta.

Manifold peta GIS

rarancang

Éta mangrupikeun presentasi kanggo nyetak sareng bersarang dina peta. Anjeun tiasa gaduh saloba sarat, sareng anjeun ogé tiasa mandiri.

Janten dina tampilan perenah, tombol kontékstual ieu dipasihkeun, sami sareng anu dilakukeun sareng Arcmap, anu pangpayunna nyaéta pikeun ngajajar sareng nempatkeun kotak téks. Teras aya pilihan kanggo ngadamel garis horizontal, garis vertikal, kotak, kotak tina titik tengah, téks, legenda, simbol kalér, sareng batang skala. Éta henteu ditampilkeun dina palang tapi aya ogé paréntah pikeun ngajajarkeun sareng ngadistribusikaeun. Anu dieusian ku Alat-alat> ngarobih> alignment.

Manifold peta GIS

Conto ieu nunjukkeun kasus legenda, éta tiasa dimuat nyalira atanapi dina pigura data. Salaku tambahan, kuring parantos nambihan garis divisi horisontal tapi garis nangtung ogé tiasa ditambihkeun supados legenda tiasa didamel ngalangkungan lébarna.

Manifold peta GIS

Janten sanaos Manifold henteu nyangking langkung ti témplat anu goréng, padamelan anu paling ageung nyaéta dina ngahijikeun peta, maka aranjeunna ngan nyeret nyalira kana lambaran sareng nyaluyukeun sareng raos. Dina pasipatan (ku dua kali klik) anjeun tiasa milih upami urang hoyong éta kisi dina kontur, upami urang hoyong koordinat geografis atanapi UTM diproyeksikeun. Ogé skala, simbol sareng kalér.

Sajaba bisa unggah gambar sakumaha Kuring geus dipigawé kalawan tameng tina sudut sarta tabél Excel numbu sakumaha Kuring geus dipigawé ku kotak biru di handap.

Ku kituna dina pondok, proyek sami ngarojong loba layouts, nu angkatan ku peta, ieu ku thematizations na theming anu Répréséntasi lapisan vektor.

Sarta buleud téks bisa mibanda macros, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap, mana nami perenah, pedaran, titimangsa atawa proyék mempermudah formated.

Manifold peta GIS

Na tangtu, sakali anjeun dijieun peta bisa duplicated mun nyieun sejen ngédit éta dataframes sumber tanpa ngabogaan ngawangun ti scratch citakan.

Pikeun ngirimkeunana, pencét katuhu dina perenah sareng pilih naha pikeun nyetak, simpen salaku pdf layered atanapi salaku gambar resolusi luhur dina format .ems. Éta ogé tiasa dina format .ai pikeun Adobe Illustrator.


Kasimpulanana, mantap pisan sareng pikaresepeun. Sanaos peryogi lami pikeun ngartos logika na.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.