Salaku IMS do kalawan GIS Manifold

1. Aktipkeun Internet Informationmbaran Server IIS

IIS, kanggo anu lahir ti 90, nyaéta naon anu anyarna sumping deui dina Pt Pilihan Windows NT, Windows XP Professional geus ngiringan-terpadu, sanaosna ku anjeun kudu ngaktipkeunana.

jandéla Iis Jang ngalampahkeun ieu, parantos dipigawé: "ngamimitian / ngawaskeun panel / tambahkeun atanapi mupus program / tambahkeun atanapi dipiceun komponén"

Hal ieu ngamungkinkeun ngagunakeun alat-alat pikeun pangladén lokal atanapi daérah, sareng najan dipaké pikeun PHP atanapi PERL, Manifold dijieun medalkeun di ASP, anu terpadu di Windows.

Nalika kuring nanyakeun ka naha éta bisa diterbitkeun dina Apache, kuring nempo kuring salaku hipu.

2. Ngarti struktur Manifold.

Manifold manages struktur katelah Project, anu tiasa gaduh komponén ieu, abdi nyebut aranjeunna ti luhur ka handap:

Sumber data tiasa di jero (kawas dina databés geodat) atanapi tiasa dikaitkeun sacara éksternal, sapertos tabel atanapi gambar. Mangka berkas .map ngandung sadaya anu di jero sarta tiasa:

  • GIS manifoldSumber data
  • ngagambar
  • Gambar (data vektor)
  • Gambar (raster data)
  • Organisasi data
  • Polder
  • Analisis 3D
  • Lévasi
  • propil
  • surfaces
  • Model rupa bumi
  • hasil
  • labél
  • Grafik
  • Tata perenah
  • peta
  • batur
  • comments
  • Bentuk
  • Paletti
  • queries
  • Aksara
  • jejer

Organisasi anu saencana nya papanggihan kuring, henteu aya dina manual tapi cara pangatur dina sababaraha jinis komponén.

gambaran

3. Nyiapkeun peta pikeun nyebarkeun

Bisi kuring, ieu téh proyék kuring anu dikelompokeun:

Upami aranjeunna ngalereskeun, abdi nyiptakeun polder dumasar kana katégori nu aya dina komponén anu béda.

Dina hal lapisan katastal, aya dina labél (labél) sareng bisi gambar, dina gambarna tiasa kana Google gambar anu dikaitkeun atawa diimpor.

Sipat zum mnt / maks, proyéksi, datum sareng akur téh dibawa ku masing-masing komponén.

Dina bagéan handap kuring parantos lebet kana peta, anu mangrupakeun panémbongan data anu tiasa ngandung lapisan anu saé, sanajan sareng proyéksi anu beda tapi dikaranatkeun dina hiber dina proyéksi anu ditugaskeun ku peta.

Kahirupan ieu publikasi aya dina nyiapkeun peta, lapisan, transparencies, labél ... sadayana ieu bakal diakuan ku jasa IMS.

Dina hal ieu, kuring nyieun peta cadastral kalayan ciri ieu:

peta manifold 1

Kuring ngarepkeun kasabaran pas sapertos ageung sapertos ageung, tapi éta jalan anu dipedar, upami aranjeunna tetep, katastal "peta" parantos ngaktipkeun lapisan anu sagala, sareng dina pidangan anu tiasa ditingali. Dina kasus pasipatan éta kuring tos themed ku kuadran peta sareng kasang tukang kuring tinggaleun gambar Google Earth.

4. Nyieun peta IMS

peta manifold 1 Bagéan ieu mangrupikeun anu paling pajeulitna, ayeuna anjeun ngan kedah ngalakukeun "file / ékspor / kaca web"

Di dieu anjeun ngonpigurasi polder ékspor, citakan, upami anjeun hoyong nganggo pigura atanapi ASP.NET, ukuranana jandela ...

Anjeun tiasa oge ngécéskeun upami anjeun hoyong ningali legenda, palang skala, lapisan atanapi bar teang.

Ahirna, di handap, anjeun tiasa ngartikeun upami anjeun hoyong dihartikeun antarbeungeut pikeun gambar éksternal sareng panganteur pikeun layanan WMS / WFS supados batur tiasa nyambung ka layanan dina cara ieu.

Aya ogé rohangan pikeun netepkeun masing-masing sawaktos Anjeun hoyong ngarefresh parobahan anu mecenghul dina peta asli kana peta dilayanan.

Sareng éta sadayana, giliran, hasilna.

peta manifold 1

Tangtosna, upami anjeun kéngingkeun dianggo sareng ASP sareng GUI, anjeun tiasa ngadamel citakan anu langkung saé sareng ngadamel langkung seueur kadali batan anu nganggo standar. Di dieu kuring ninggalkeun anjeun link tina situs anu damel sakedik langkung lengkep ihwal AJAX sareng panganteur pribadi.

Harga?

A lisénsi pribadi tina Manifold sia $ 245

Pikeun ngalakukeun IMS hiji lisénsi profésional dijajah, tambahkeun $ 45 atanapi $ 295

Sanajan upami sanggup nempatkeunana dina server, anjeun kedah masihan ukur lisénsi runtime anu profésional anu hargana $ 100

Biaya diajar ... salaku Abdi émut, parobatan geofumed ngécéskeunana kuring dina 14 menit ... sareng nyandak 23 pikeun ngalakukeun hal ieu nyalira nalika kuring sumping ka imah kuring sanggeus nalangsara kusabab Windows Home Edition henteu berperan Iis !!!

Ah ... anjeun tiasa waé ngalakukeunana ku ArcIMS, GeoWeb Publisher atanapi MapGuide, najan bakal ngarugikeun anjeun sakedik langkung.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.