Salaku IMS do kalawan GIS Manifold

1. Aktipkeun Internet Informationmbaran Server IIS

IIS, pikeun anu dilahirkeun saatos 90, mangrupikeun anu sateuacanna aya dina Windows NT Option Pack, Windows XP Professional parantos ngaintegrasikeunana, sanaos umumna kedah diaktipkeun.

jandéla Iis Jang ngalampahkeun ieu, anjeun lakukeun: "start / control panel / nambihan atanapi ngaleungitkeun program / nambihan atanapi ngaleungitkeun komponén windows" sareng di dinya diaktipkeun, teras ieu diterapkeun sareng operasi réngsé.

Ieu ngamungkinkeun anjeun nganggo komputer salaku sérver lokal atanapi jauh, sareng sanaos dianggo pikeun PHP atanapi PERL, Manifold didamel pikeun nerbitkeun dina ASP, anu diwangun kana Windows.

Nalika kuring naroskeun patarosan naha éta tiasa diterbitkeun dina Apache aranjeunna kéngingkeun kuring ningali sakumaha lemah lembut.

2. Ngarti struktur Manifold.

Manifold manages struktur katelah Project, anu tiasa gaduh komponén ieu, abdi nyebut aranjeunna ti luhur ka handap:

Sumber data tiasa aya di jero (sapertos dina geodatabase) atanapi tiasa dikaitkeun sacara éksternal, sapertos dina tabel atanapi gambar. Janten file .map ngandung sagala rupa anu aya di jero sareng aranjeunna tiasa:

  • GIS manifoldSumber Data
  • ngagambar
  • Gambar (data vektor)
  • Gambar (raster data)
  • Organisasi data
  • Polder
  • Analisis 3D
  • Lévasi
  • propil
  • surfaces
  • Model rupa bumi
  • hasil
  • labél
  • Grafis
  • Tata perenah
  • peta
  • batur
  • comments
  • Bentuk
  • Paletti
  • queries
  • Aksara
  • jejer

Organisasi di luhur mangrupikeun papanggihan kuring, éta sanés dina manual tapi mangrupikeun cara pikeun ngatur sababaraha jinis komponén.

gambaran

3. Nyiapkeun peta pikeun nyebarkeun

Bisi kuring, ieu téh proyék kuring anu dikelompokeun:

Upami anjeun perhatoskeun, kuring parantos nyiptakeun folder dumasar kana katégori, anu dina komponénna béda-béda.

Dina kasus lapisan cadastral, di jerona dilebetkeun labél sareng dina kasus gambar, di jerona tiasa dugi ka gambar Google, naha éta dikaitkeun atanapi diimpor.

Min / max zoom, proyéksi, datum sareng pasipatanana dilakukeun ku masing-masing komponén.

Dina bagian handapna kuring parantos ngantepkeun peta, anu mangrupikeun tampilan data anu tiasa ngandung lapisan anu sanés, bahkan kalayan ramalan anu béda-béda tapi didugikeun sacara langsung dina proyéksi anu ditugaskeun kana peta.

Kahirupan publikasi nyaéta nyiapkeun peta, lapisan, transparansi, labél ... sadayana anu bakal dikenal ku jasa IMS.

Dina hal ieu, kuring parantos nyiptakeun peta cadastral kalayan ciri-ciri ieu:

peta manifold 1

Kuring miharep aranjeunna sabar yén kuring parantos nempatkeun gambar anu ageung sapertos kitu, tapi éta mangrupikeun cara ngajelaskeunana, upami anjeun ningali éta, "peta" cadastral parantos ngajantenkeun sadayana lapisan, sareng dina tampilan anjeun tiasa ningali éta. Dina hal pasipatanana, kuring parantos ditéma ku peta kuadran sareng di tukang kuring parantos ninggali gambar Google Earth.

4. Nyieun peta IMS

peta manifold 1 Di luhur mangrupikeun anu paling rumit, ayeuna anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun "file / export / webpage"

Di dieu anjeun ngonpigurasikeun folder ékspor, témplat, upami anjeun hoyong ku pigura atanapi ASP.NET, ukuran jandela ...

Éta ogé dihartikeun upami anjeun hoyong ningali legénda, skala bar, lapisan atanapi palang pencarian.

Tungtungna di handap anjeun tiasa ngahartikeun upami anjeun badé ngalebetkeun panganteur pikeun gambar éksternal sareng antarmuka pikeun jasa WMS / WFS supados anu sanés tiasa nyambung kana jasa ku cara kieu.

Aya ogé rohangan pikeun nangtoskeun nalika anjeun hoyong nyegerkeun parobihan anu muncul dina peta aslina kana peta anu disajikeun.

Sareng éta sadayana purun, ieu hasilna.

peta manifold 1

Pasti, upami anjeun tiasa damel sareng ASP sareng GUI, anjeun tiasa ngadamel témplat anu langkung saé sareng nyiptakeun langkung seueur kontrol tibatan anu standar. Kadieu kuring angkat link tina situs anu digarap sakedik langkung seueur ngeunaan Ajax sareng antarmuka khususna.

Harga?

A lisénsi pribadi tina Manifold sia $ 245

Pikeun ngalakukeun IMS anjeun peryogi lisénsi profesional, tambahkeun $ 45 atanapi $ 295

Sanajan upami sanggup nempatkeunana dina server, anjeun kedah masihan ukur lisénsi runtime anu profésional anu hargana $ 100

Biaya diajar ... sakumaha Abdi émut, babaturan geofumed ngajelaskeun ka kuring dina 14 menit ... sareng butuh kuring 23 pikeun ngalakukeun éta ngan ukur nalika kuring balik ka imah saatos sangsara sabab Windows Home Edition henteu mawa IIS !!!

Ah ... aranjeunna ogé tiasa ngalakukeun éta sareng ArcIMS, GeoWeb Publisher atanapi MapGuide, sanaos hargana sakedik deui.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.