GIS Manifold; Alat pangwangunan sareng ngedit

Kami bakalan ngahaturanan tulisan ieu pikeun ningali pakakas pikeun ngawangun sareng ngédit data nganggo Manifold, dina bidang ieu solusi GIS lemah pisan, bari ngawatesan ketepatan "infinitesimal" pakakas CAD kumargi nalika disimpen dina basis data peryogi yén aranjeunna janten batesan "presisi" anjeun kana sababaraha tempat decimal. Jelas yén pikeun kaperluan praktis dua kasapuluh parantos cekap ... sareng dina sababaraha kasus tilu.

Tapi anjeun bakal ngarepkeun tina alat anu ngagaduhan solusi minimal pikeun nyiptakeun sareng ngarobih géométri. Hayu urang tingali naon gaduhna:

Éta dua misalna. Alat nyiptakeun

Ieu parantos diaktipkeun sacara otomatis sawaktos komponén dipilih, sareng mangrupakeun kieu:

gambaran

Hal ieu didasarkeun kana kreasi tilu jenis objék: daérah (polygon), jalur sareng titik; kalayan varian ngeunaan ESRI yén komponén tiasa ngadamel tipeu objék anu beda-beda dina duanana aya kelas fitur Jerona bisa waé aya salah sahiji jenis tilu objék ieu.

Lajeng aya ragam penciptaan anu nuturkeun dina urutan ieu:

  • Selapkeun aréa (dumasar kana titik), sarua jeung wates bentuk AutocAD atanapi Microstation
  • Asupkeun rohangan haratis (gratis bentuk)
  • Selapkeun garis haratis
  • Selapkeun garis (dumasar kana titik)
  • Selapkeun garis henteu dikelompokkeun, sarimbag jeung garis AutoCAD sareng Microstation smartline tanpa pilihan pikeun grup
  • titik sisipan
  • méja sisipan
  • Nyelapkeun gambar dumasar kana puseur a
  • Selapkeun bunderan
  • Selapkeun bunderan dumasar kana pusat
  • ngalebetkeun elips
  • Ngalebetkeun elips dumasar kana puseur a
  • Lebetkeun bunderan dumasar kana data (tengah, radius). Anu terakhirna praktis pisan dina GIS sabab sering dianggo pikeun ngukur tina vertex atanapi triangulation ... sanaos turun pondok kusabab teu aya alternatip parapatan dina snaps.

Salian ieu nyaéta panel datantri data ngaliwatan kibor anu kuring némbongkeun dina pos saméméhna anu diaktipkeun ku tombol "sisipan" dina kibor.

2. parabot snap.

Ieu ampir cukup, sareng diantara anu pangalusna aranjeunna kagungan pilihan milih sababaraha dina waktos anu sami ... aspék anu dugi dina Microstation. Pikeun ngaktipkeun atanapi nga-nonaktipkeun tombol saheulaanan (snap) "spasi bar"Ti kibor.

gambaran

  • Snap mun kisi (lintang na bujur), upami kisi diaktipkeun, eta ngamungkinkeun ngarebut salaku titik saheulaanan parapatan bolong anu.
  • Snap mun Grid (XY), sarupa jeung di luhur.
  • Snap mun polygons
  • Snap kana garis
  • titik snap
  • Snap mun objék, sapertos sarua jeung "pangcaketna" tina AutoCAD, dimana wae titik ditangkep dina ujung polygon atanapi lini.
  • Snap kana Pilihan éta, hal ieu salah sahiji paréntah anu saé, sabab kéngingkeun nginuh ngan ukur dina objék anu dipilih, anu ngamungkinkeun kombinasi kalénder anu saencana.

Obviousta atra, yén alternatif "NANGTANG", "midpoint" sareng "pusat tengah" loba diperyogikeun, tangent henteu kedah janten langkung penting pisan dina GIS, ogé "kuadran"

Éta dua misalna. Parabot ngedit

gambaran

  • Tambahkeun vertex
  • Tambahkeun vertex dina jalur
  • Pupus vertex
  • Dipiceun vertex sarta henteu gabung tungtung
  • Cut bagian
  • Pupus bagian
  • manjangkeun
  • Motong kaleuwihan (motong)
  • segmenting objék

Seueur alat anu diperyogikeun sapertos sapertos gerak kalayan akurat, paralel (offset) ...

Éta dua misalna. Kadali topological

gambaran

Ieu alat a yén abdi nyarios sateuacan, anu ngamungkinkeun objék ngahubungkeun kriteria lingkungan; sapertos anu nalika modifying wates a tatanggana diakomodir kana modifikasi éta. 

Ieu salah sahiji watesan utama versi sateuacanna tina ArcView 3x; ArcGIS 9x na integrates ieu tapi kuring mikir yén ngan lamun kelas fitur nyaeta di jero hiji geodatabase, Kitu ogé Bentley Peta sarta Bentley Cadastre.

Aya ogé solusi anu disebut "pabrik topologi" anu ngamungkinkeun pikeun beberesih topologis anu éksténsif, antara garis kaleuleuwihan, objék tindih, géométri leupas sareng pilihan méréskeun sacara manual atanapi otomatis. aya di "pabrik gambar / topolgy"

 

 

Kasimpulanana, salami Manifold henteu nambihan sababaraha pakakas tambihan, langkung pikaresep pikeun ngalakukeun éditan ku alat CAD, sareng nyandak kana GIS ngan ukur bentuk atanapi titik anu badé didamelna. Dina ieu, pilihan tina GvSIG dina nyobian niru alat pangpentingna dina konstruksi AutoCAD tinimbang nganggap yén maranéhna ngeusian pamaké.

 

Hiji Waleran ka "Manifold GIS; Alat konstruksi sareng éditan "

  1. Hello, BLOG pohara alus, upami anjeun hoyong, diasupkeun kana myweb, A ka mairan. salam
    Database OF Chili AND Argéntina

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.