GIS Manifold; Konstruksi sarta na rohangan ngédit parabot

Ngahaturanan pos ieu ningali parabot pikeun ngawangun jeung ngédit data kalayan Manifold dina widang ieu leyuran GIS pisan lemah, bari ngawatesan éta "infinitesimal" precision CAD parabot saprak lamun disimpen dina database hiji merlukeun yén ngawatesan "precision" anjeun ka sababaraha tempat decimal. Ieu jelas yén pikeun kaperluan praktis dua tenths anu cukup ... na sababaraha hal, tilu.

Tapi maneh bakal nyangka ti alat nu solusi minimum keur nyieun na ngaropéa geometries. Hayu urang tingali naon gaduh:

1. parabot nyiptakeun

Ieu anu otomatis diaktipkeun sawaktos Anjeun milih hiji komponén, sarta nyaéta kieu:

gambaran

Hal ieu dumasar kana kreasi tilu jenis objék: wewengkon (polygon), garis na titik-titik; variasi sareng hormat ka ESRI komponén bisa mawa tipena béda objék sakumaha saluareun unggal kelas fitur Jerona bisa waé aya salah sahiji jenis tilu objék ieu.

Lajeng aya varian kreasi anu dina urutan ieu:

  • Selapkeun aréa (dumasar titik), sarimbag wates wangun AutoCad atanapi Microstation
  • Selapkeun aréa bébas (freeform)
  • Selapkeun Free Online
  • Selapkeun garis (dumasar titik)
  • garis Selapkeun teu dikelompokkeun, sarua jeung AutoCAD garis tur Microstation smartline tanpa pilihan tina golongan
  • titik sisipan
  • méja sisipan
  • Nyelapkeun gambar dumasar kana puseur a
  • bunderan sisipan
  • Selapkeun bunderan dumasar kana puseur a
  • ngalebetkeun elips
  • Ngalebetkeun elips dumasar kana puseur a
  • Selapkeun Circle dumasar kana data (puseur, radius). GIS Ieu panganyarna cukup merenah sakumaha biasa digunakeun keur ngukurna ti vertex atanapi triangulation ... sanajan tumiba pondok lantaran euweuh alternatif di snaps simpang.

Salian panel ieu input via keyboard nu némbongkeun dina pos saméméhna nu diaktipkeun ngagunakeun "nyelapkeun" keyboard.

2. parabot snap.

Ieu ampir cukup, sarta diantawis pangalusna dipibanda téh pilihan pikeun milih sababaraha sakaligus ... aspék diwatesan di Microstation. Pikeun ngaktipkeun atawa nganonaktipkeun nu saheulaanan (snap) tombol anu dipaké "spasi bar"Kibor.

gambaran

  • Snap mun Grid (lintang na bujur), naha reticle nu diaktipkeun, candak intersections titik sakumaha saheulaanan tina grid a.
  • Snap mun Grid (XY), sarupa jeung di luhur.
  • Snap mun polygons
  • Snap ka garis
  • titik snap
  • Snap obyék, ieu téh sarua jeung "pangcaketna" AutoCAD, iraha wae titik di tepi a polygon atanapi garis anu direbut.
  • Snap Pilihan, ieu téh salah sahiji Paréntah pangalusna, sahingga umbar ukur dina objék dipilih, sahingga kombinasi tujuanana.

Jelas, eta geus loba diperlukeun alternatif "simpang", "midpoint" jeung "centerpoint" tangent henteu sigana kitu diperlukeun dina GIS, atawa "kuadran"

3. parabot na rohangan ngédit

gambaran

  • tambahkeun vertex
  • Tambahkeun vertex on jalur
  • ngahapus vertex
  • Dipiceun vertex teu gabung tungtung
  • bagian cut
  • ngahapus bagian
  • manjangkeun
  • Motong kaleuwihan (motong)
  • segmenting objék

Kudu loba parabot, kayaning pindah persis sajajar (offset) ...

4. Topological Control

gambaran

Ieu alat a Kuring spoke of saméméhnaNu ngidinan lingkungan objék pakait kriteria; sapertos nu ku modifying a tatanggana wates nampung robah ieu.

Ieu salah sahiji watesan utama versi sateuacanna tina ArcView 3x; ArcGIS 9x na integrates ieu tapi kuring mikir yén ngan lamun kelas fitur Ieu dina hiji geodatabasejeung Bentley Peta sarta Bentley Cadastre.

Aya ogé leyuran disebut "topology pabrik" anu ngamungkinkeun éksténsif beberesih topological interline ditinggalkeun leuwih, tindih objék, geometries leupas jeung ngajawab pilihan sacara manual atawa otomatis. Nagara ieu aya di "gambar / topolgy pabrik"

Dina kacindekan, bari Manifold ulah nambahkeun sababaraha parabot tambahan, éta bakal leuwih hade ngaluarkeun alat CAD, sarta ngabalukarkeun ngan bentukna GIS atanapi titik mun ngawangun dinya. Dina ieu pilihan pohara alus GvSIG nyoba niru pangpentingna parabot gedong AutoCAD tinimbang asumsina nu nyandak pamaké.

Hiji Balesan to "GIS Manifold; Konstruksi sarta na rohangan ngédit parabot "

  1. Hello, BLOG pohara alus, upami anjeun hoyong, diasupkeun kana myweb, A ka mairan. salam
    Database OF Chili AND Argéntina

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.