Geobide, Transformasi jeung koordinat System ED50 ETRS89

Kauntungan pikeun ngawas potentialities of Geobide SuiteUrang bakal ningali pilihan pikeun transformasi antara Systems rujukan. Metot pikeun maranéhanana anu kedah transformasi antara béda Datum dina hal ieu urang bakal ningali kumaha atuh eta kalawan ED50 na ETRS89 sistem ampir kasus sarua di Amerika Latin antara NAD27 na WGS84.

ED50 na ETRS89 Geobide

Aya data dipindahkeun?

Ieu sanes kasus Google Earth, dimana leuwih parobahan dijieun, anu loba gambar anu lunta, nu Anjeun tiasa mariksa tumpang tindih antara nembak béda; Sanajan kitu, di loba nagara, nagara atawa komunitas otonom, lembaga publik geus disadiakeun gambar anjeun GoogleEarth georeferenced akurat, jeung disadvantage anu ngagunakeun GoogleEarth WGS84 sakumaha Datum generik, jadi ngagunakeun data kana sistem sejen merlukeun transformasi hiji. transformasi gumantung utamina dina harti sorangan tapi ogé wewengkon nu urang manggihan sorangan. Éta pisan sababna naha sistim generik teu nyadiakeun parameter husus pikeun unggal zone.

Candak contona transformasi ED50-30N (EPSG: 23030) kana ETRS89-30N (EPSG: 25830) pikeun Navarra, sarta Spanyol. Definisi umum transformasi geus varying tingkat akurasi gumantung kana legana nu eta geus dilarapkeun. Kituna, aya hiji parameter tambahan sababaraha anu teu di harti umum jeung nu Navarra sapertos di Asturias aya sababaraha tapi mungkin gaduh nilai lianna.

Lamun nempo gambar di luhur direbut Geomap, urang tingali peta kalayan (orthophoto na parcelario) dua lapisan dipindahkeun babarengan. Proyék téh hasil tina Cadastre hiber tina Navarre di ED-50N on lapisan GoogleMaps di WGS84 jeung kapindahan anu dihasilkeun pakait jeung masalah dijelaskeun dina ayat harita.

A tutorial panganyarna Geobide, ti mana artikel ieu urang ngalakonan kiwari publishes sahenteuna 4 metoda pikeun ngajawab hal éta ,. Kalawan Geobide éta ayeuna mungkin pikeun nandaan datum konvérsi pikeun transformasi antara koordinat sistem di opat cara:

  1. transformasi generik:ED50 na ETRS89 Geobide

pilihan ieu ngagunakeun transformasi generik tanpa parameter spasial, sarta ngarupakeun sahenteuna akurat. Pikeun Navarra contona move ti ED50 mun ETRS89 boga kasalahan tina ~ 100-200m dina x jeung y. (Recalling nu ieu teu mangaruhan koordinat sistem jeung datum sarua).

Rada sarupa nyaeta kasus NAD27 kalawan WGS84 leumpang na 202 méter kalér sarta 6 méter wétan dina parobahan aréa Tengah anjeun ngarobah lintang, sanajan éta ngan signifikan dina lintang eta asalna tina Ékuador bari panjangna teh ngan asalna tina ieu palsu.

  1. Transformasi Maké grid a NTv2:

pilihan ieu ngagunakeun grid kalayan nilai nu bener keur konversi ku interpolasi linier. pilihan Ieu leuwih akurat tinimbang metoda kahiji geus diadopsi ku nandatangan. Akurat, tangtu, lamun urang boga grid pikeun aréa kerja urang.

aplikasi Geobide ayeuna maranéhna nawiskeun dua grids nu disadiakeun ku nandatangan pikeun wewengkon Spanyol, ngawengku Samenanjung jeung Kapuloan Balearic, nu dikaluarkeun dina 2003 na 2009. pamaké éta bisa kalayan gampang milih grid nu ngagunakeun.

ED50 na ETRS89 Geobide

Di Internet bisa manggihan loba grids, sanajan global, tapi ukuranana teu sadia otomatis ngundeur aplikasi Geobide.

  1. transformasi Molodensky (metoda 3-parameter)

Pamakéan nandakeun 3 offset nilai dina asal antara ellipsoids. a wizard pre sadia dina aplikasi ngonpigurasi dianjurkeun ku nandatangan pikeun Spanyol.

ED50 na ETRS89 Geobide


  1. transformasi Bursa-lancaran (metoda 7-parameter)

transformasi ieu migunakeun nilai 7 ka transformasi antara ellipsoids. Parameter diasupkeun téh: kapindahan (DX, Dy, dz), rotasi (Rx, Ry, Rz) jeung faktor skala (μ)

aplikasi Geobide 3 dianjurkeun pre ngonpigurasi asisten ditawarkeun ku nandatangan ka kulon, tengah jeung wetan semenanjung nu masing-masing.

ED50 na ETRS89 Geobide

hasil

Salaku bisa ningali hasil teu rupa-rupa loba diantara metodeu 3 panungtungan, tapi ku munggaran. Éta pisan sababna naha anjeun kudu nyaho lamun transformasi perlu ditambahan ieu pilihan maju.

Diantara ED50-xxN (EPSG: 230xx) sistem jeung ETRS89-xxN (EPSG: 258xx) di wewengkon Spanyol sorangan kudu dipake salaku Datums / ellipsoids ED50 na ETRS89 / WGS84 henteu sarua.

Contona, upami Geomap moal ieu canggih data set, data ti Navarra di ED50-30N (EPSG: 23030) reprojected dina laleur dina data ditawarkeun ku Google Maps (ellipsoid WGS84) baris dipindahkeun. Pikeun nyocogkeun leres, perlu nganggo transformasi paling tepat anu geus dipedar.

ED50 na ETRS89 Geobide

Kuring ngarasa pohara alus nu Geobide nyieun usaha signifikan teu ukur ninggalkeun kamampuhan pikeun sistem anjeun, tapi ogé pikeun dokumén mangrupa leuwih jéntré saeutik masalah ieu saprak eta tiasa greatly mangaruhan kualitas sarta akurasi gawé, lian ti ngan ngarti eta teuing mangrupa usaha sejen.

Sajauh, sadaya ieu terpadu otomatis kana mesin, tapi salaku urang commented babaturan urang Geobide, tungtutan pamaké geus ngarah aranjeunna ninggalkeun ditingali di aplikasi pikeun pamaké nu keur sadar eta komo ngarobah setélan standar, atanapi ngadamel hiji keur aréa karya Anjeun sorangan.

Transformasi ellipsoidal / jangkung geoid

Dina versi anyar eta oge geus robah anu gambar itungan bédana ellipsoidal / jangkungna geoid ambéh pamaké ayeuna tiasa milih model geoid dipaké.

ED50 na ETRS89 Geobide


file PRJ nomenclatures

ED50 na ETRS89 GeobideSarta pamustunganana, robah sejen anu sigana ogé on na usaha interoperability sareng standar OGC atawa amalan ngapopulérkeun program. Payil PRJ anu dihasilkeun Geobide OGC WKT tata ngaran, nu mangrupakeun standar dipikawanoh ku loba parabot CAD / GIS. Teu kitu pikeun aplikasi ESRI, anu PRJ, sanajan maranehna ngandung baku harti matematik sami, disebutna béda koordinat Systems.

Contona:

Dina eusi file PRJ OGC, sistem ETRS89-30N (EPSG: 25830) dihartikeun ku codename "ETRS89 / zone UTM 30N"; aplikasi ESRIGantina, maranéhna nelepon deui "ETRS_1989_UTM_Zone_30N". Mun urang gaul jeung PRJs lapisan dina dua nomenclatures di ArcGis software ieu ngalakukeun pamrosésan spasial sanajan harti matematik tina koordinat sistem identik.

Heeding ieu tozudez, Geobide geus diaktipkeun hiji pilihan anyar dina sistim rujukan pamilihan ambéh pamaké bisa nunjukkeun naha rék a koordinat System EPSG a PRJ dina gaya atanapi gaya ESRI.

http://www.geobide.es/

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.