Decidiéndonos ku MapServer

Ngamangpaatkeun paguneman anu anyar sareng lembaga Cadastre anu milari cara pikeun nyebarkeun peta na, didieu kuring nyimpulkeun hal-hal anu paling penting pikeun balikkeun nyalametkeun subjek ka masarakat. Sugan dina waktos éta bakal ngabantosan saha waé anu hoyong nyandak kaputusan atanapi nyungkeun bantosan geofumado.

naha MapServer

panggung éta jalma anu ieu rarancang ninggalkeun pikeun GeoWeb pamedal, Bentley, éta kénéh kagungan lisénsi a kapanggihna Server, The miheulaan eta, balik di taun lebu.  Alesan sejen naha maranéhanana éta kabetot dina Bentley éta pemetaan anjeun ngeunaan Microstation Geographics, kalayan aplikasi VBA pikeun konstruksi jeung perawatan tina peta cadastral.

Tadi di blog éta (Feo - Langka sakumaha sobat nu nyebutkeun) Némbongkeun Anjeun cara nyieun hiji peta web, ngagunakeun Manifold GIS, salaku alternatif béaya rendah. Kuring ogé nyarios hiji dinten ngeunaan manpaatna GeoWeb pamedal ti Bentley salaku solusi nalika aya deui pérak. Ieu pikeun masihan kontinuitas kana pos anu lami di mana dijieunna babandinganana antara rupa aplikasi pikeun medarkeun peta online.

Saatos paguneman kami mutuskeun angkat ka MapServer, hiji topik anu kuring ngarepkeun garapan dina sababaraha dinten ka payun. Ku jalan kitu, mimitian nguji platform sumber kabuka anu sanés salami sataun, tapi dina lingkungan wéb.

banner MapServer sanés aplikasi GIS, bahkan henteu pura-pura, sakumaha halamanna. Lahir salaku inisiatif Universitas Minnesota, maka logo na asalna tina patempatan walungan Minnesota sareng Mississippi. Ayeuna mangrupikeun patokan dina layanan peta wéb anu disebarkeun seueur, panginten kusabab asal Anglo-Sachon na. Salaku aplikasi ieu aya rupa-rupa -really- pisan lega, Kuring resep kesederhanaan anak, sakumaha basajan pikeun pamaké anyar; magic aya dina manajemen file .map nu bisa dihasilkeun boh tina program kawas QGis atanapi ngartos logika mangpaatkeun basa mapscript kawas PHP, Java, Perl, Python, Ruby atawa C #.

Ngeunaan aplikasi MapServer anu dimekarkeun deui "dilayanan”Sapertos Chamaleon, Cartoweb, Ka-map sareng Pmapper. Ieu disarankeun pikeun pangguna anu kirang kekecapan kode, sanaos ngartos kana logika primitip MapServer anu saé.

mapserver install

Conto anu ditingalikeun nyaéta, ngan ukur conto tina padamelan anu urang lakukeun ayeuna. Kalayan idin sareng sadar yén jasa ieu bakal sayogi pikeun umum dina sababaraha minggu teras aranjeunna tiasa ningali éta jalan.

Aya aplikasi wéb séjén

Keur kitu, kuring moal ngagunakeun salaku patokan Yayasan OSGeo, anu mangrupikeun salah sahiji inisiatif anu paling kreatif dina hal kelestarian sareng standarisasi sumber terbuka dina bidang geospasial. Sanaos kuring ngaku aya batur.

  • Mapbender, lumayan dipopulerkeun, dianggo salaku klien ipis sareng Mapserver dina kasus IDE Guatemala. Alesan banding na nyaéta yén éta dikembangkeun pikeun PHP sareng JavaScript, dua tina kombinasi anu paling seueur dianggo dina wéb ayeuna.
  • MapBuilder, Saha anjog hiji tungtung dina vérsi 1.5 sareng ngahiji kana Open Layers. Hal AJAX ... éta kaéndahan.
  • Buka Lapisan, Keajaiban upami Anjeun hoyong gabungkeun kontak Google atanapi Yahoo Maps atawa streamline nu cache dina tampilan raster.
  • MapGuide Opensource, populér pisan pikeun hubunganana sareng AutoDesk. Mantap paéh, dina rasa naon waé anu anjeun pikahoyong.
  • Gelar, cukup haseup dina standar. Kalayan seueur poténsial di Éropa. Kusabab stabilitasna dina pangrojong GML, disarankeun salaku alternatip nétral pikeun palaksanaan prosés wéb dina inisiatif éta. mere ilham.

mapserver install Séjén solusi inkubasi OSGeo téh:

  • Geoserver, poténsi pinuh maranéhanana nyaéta nu ngembangkeun nyaeta ngeunaan Java. Kalawan loba nawarkeun sakumaha Buka Data Lapisan mun ngahijikeun Google Maps, Google Earth, Yahoo Maps, kaasup ArcGIS.
  • Geomajas kaasup klien ipis, desktop na wéb.
  • MapFishKu fokus prioritas dina Pyton tapi sugan salah sahiji sahenteuna documented (online).

MapServer Ventajs

kasaluyuan sareng standar OGC. Bisa oge pangalusna, najan ieu aplikasi ampir kabéh kabuka sumber balik ogé, sahanteuna dina istilah WMS, WFS, WCS, GML.

  • Web Peta Service (OGC WMS) 1.0.0, 1.0.7, 1.1.0 na 1.1.1
  • Web Feature Service (OGC: WFS) 1.0.0, 1.1.0
  • Web sinyalna Service (OGC WCS) 1.0.0, 1.1.0
  • Géografi Aksara Basa (OGC GML) 2.1.2, 3.1.0 0 Propil Level
  • Web Peta Konteks Dokumén (OGC WMC) 1.0.0, 1.1.0
  • Styled Lapisan Descriptor (OGC SLD) 1.0.0
  • Filter Encoding spésifikasi (OGC: FES) 1.0.0
  • Sensor Observasi Service (OGC SOS) 1.0.0
  • Observasi jeung ukuran (OGC: Om) 1.0.0
  • SWE umum (OGC SWE) 1.0.1
  • OWS umum (OGC OWS) 1.0.0, 1.1.0

Ngalayanan data ngalangkungan pedoman Open Gis Consortium bakal ngajantenkeun program naon waé tetep tanpa halangan. Ti AutoDesk Civil3D, ArcGIS. Peta Bentley, pikeun gvSIG, QGis, jsb. Bahkan Google Earth / peta ngalangkungan wms.

Dibandingkeun sareng aplikasi I saméméhna geus digarap (GeoWeb pamedal na GIS Manifold), MapServer aranjeunna ti ngabogaan lega publicizedHasilna, halaman anjeun gaduh inpormasi anu cekap, conto anu dikembangkeun, teu kakantun komunitas pangguna. Dina kasus GWP anjeun kedah seueur damel nganggo kuku sareng naon anu aya dina Manifold dina basa Spanyol saeutik pisan -ninggalkeun kaluar Anjeun egeomates keur teu contradict-.

El pamawa data éta matak héran. Éta sanés surga tapi cukup caket:

  • Data Véktor atanapi Geodatabase: Bentuk file, GML, PostGIS sareng hiji dunya deui ngalangkungan OGR, kalebet DGN.
  • Data raster: Tif georeferénsi sareng naon waé anu urang pikahoyong ngalangkungan GDAL.
  • Kaluaran bisa dihasilkeun jpg, PNG, pdf na tangtu, standar OGC.

Lajeng aya nu rojongan multiplatform. MapServer tiasa dijalankeun di luhur IIS, anu ngajantenkeun ramah pikeun pangguna Windows / PC. Ogé kana Apache, anu tiasa dijalankeun dina Windows sareng Linux anu saé, henteu ngan ukur pikeun ngalayanan data tapi ogé pikeun nganapigasi. Dina kasus Manifol
d, penerbitan ukur Iis, lamun ngobrol Apache aranjeunna némpelkeun kamacetan, Sanajan sababaraha geus dijieun maranéhna pirouettes. Sareng dina kasus Bentley, ngan ukur Windows, bahkan tampilan wéb mangrupikeun ActiveX anu ngan ukur dijalankeun dina Internet Explorer, kecuali upami diroko. IDPR ka luhur dina cartridge spasi.

Éta mana tanpa nyebutkeun yen euweuh poéna lisénsi bayar. Lisénsi sareng Manifold Universal bakal dina urutan $ 600, éta tina Bentley GWPublisher pikeun US $ 10,000 kalayan pangguna terbatas sareng upami éta pikeun GIS Server tina US $ 15,000 ka luhur.

Tungtungna, kuring ningali hiji kaunggulan gede di pangwangunan. Milarian batur anu damel MapServer sanés gampang, tapi éta langkung gampil tibatan aplikasi sanés, bahkan jarak jauh sapertos anu ayeuna urang lakukeun. Pamekar anu terang nyali tina Bentley GWPublisher henteu gampang dipilari, anjeunna kedah terang Project Wise, Geographics, Microstation VBA sareng Bentley Map pikeun ngamangpaatkeun pamekaran anu mantep dina Bentley Geospatial Server (Sanajan kuring ngaku yén aya hal éndah). Pamekar Gif Manifold, sesah pisan sanaos ngan ukur .NET, sareng salah sahiji ti GIS Server, pastina bakal ngeusi batre dumasar kana sabaraha lisénsi éta.

Saperti dina 5 install léngkah

mapserver installAya teu loba léngkah, sarta awal Genesis:

  1. download OSGEO4W di dieu
  2. Install, MapServer minimum, Apache jeung conto.
  3. Install Apache sarta nyieun jasa ka (atawa angkat diréktori via IIS).
  4. jasa angkat
  5. Ngajalankeun sampel dina browser anu

Leres, sapertos genesis, antara ayat 1 sareng 2 aya sababaraha hal anu kajantenan dina pemberontakan Setan. Umumna ngalaksanakeun jasa boh ngalangkungan http: // localhost / atanapi nempatan perang anjeun, tapi anjeun diajar.

Eta bakal di hareup anu bakal dipedar.

7 Balesan pikeun "Mutuskeun dina MapServer"

  1. Hai Eulises. Hiji dinten anjeun badé nyarios ngeunaan haseup anjeun sareng C #, tina naon anu kuring sakedik pisan katingali dina Wéb.

    Wasalam

  2. naha henteu eta kalawan c seukeut tur SQL Server 2008 atawa geus posgrest nyaéta kalayan jenis bentuk jeung penerbitan peta tur jadi maneh ulah aya sual leuwih dominan sahingga ukur néangan hiji server kalawan asp.net

  3. aya pangalaman sareng Mapguide sumber terbuka ?? Kuring parantos lami masangna, tapi nalika kuring ngamimitian master éta ngalungkeun kuring kasalahan konéksi ka sérver ... tutorial dina basa Spanyol bakal ngabantuan pisan. Salam, hatur nuhun =)

  4. Négatip, anjeun bakal kudu ngalakukeun perang jeung search engine Google.

  5. Hello, Kami pisan museurkeun mapserver, sababaraha hal mah bisa nempatkeun babarengan, ayeuna Abdi difokuskeun kana ngamekarkeun hiji aplikasi pemetaan di rel, anjeun boga pamanggih kumaha? atanapi ieu numbu sababaraha pitulung .. hatur nuhun pisan

  6. Anjeun kudu néangan hiji parusahaan nu nawarkeun hosting jeung mapscript kaasup layanan dina.

    kitu ogé http://www.hostgis.com/

    Ngawula ti tingkat intranet cukup gampang, kusabab ukur kalayan IP ei tina mesin nu geus diangkat jasa (Salaku 192.168.0.129) tiasa diakses tina komputer lianna dina jaringan nu sami atanapi workgroup.

    Upami anjeun badé ngaladénan kana Internét, jaga yén mesin anu dianggo salaku server ngagaduhan sambungan Internét anu langkung seueur atanapi kirang santun, sareng IP umum dianggo ogé (80.26.128.194). Alesanna nyaéta IP yén alat anu diperyogikeun nalika nyambung ka Internét, anu disayogikeun ku jasa Internét, sanaos umum, robih unggal waktos éta diaksés sareng éta angger, ku kituna anjeun kedah mayar.

    Mun anjeun teu hoyong ngadamel aksés ka sababaraha IP sakumaha di luhur, hiji domain na DNS layanan anu dibayar, jeung nu anjeun tiasa gaduh hiji arah gampang http://www.eldominio.com. Anjeun ogé tiasa alihan sareng subdomain atanapi jasa anu nawiskeun halaman sapertos http://www.no-ip.com

  7. Gening dina blog nu kuring nuturkeun keur rada sababaraha waktos. Sanajan Abdi biologist dipake dina isu ngeunaan GIS. Taun ka tukang kuring diajar ngagunakeun a MapServer saeutik tur pisan alus. Tapi boga sual éta kuring masih teu ngagaduhan jawaban. Naon nyimpen MapServer parusahaan hosting? hasilna naon méré nganggo komputer sorangan tur nganggo jaringan asal internét?

    Abdi hoyong ngalakukeun sababaraha proyék lianna kalayan program ieu tapi teu boga cara ngagantung eta on bersih.

    Mun saha weruh respouesta nu bakal narima kacida alusna.

    Pangalusna Wasalam,

    Martino

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.