Decidiéndonos ku MapServer

Nyokot kauntungan tina paguneman panganyarna ku hiji lembaga néangan keur pendaptaran Land pikeun nyebarkeun peta maranéhanana, di dieu kuring nyimpulkeun masalah bailouts pangpentingna balik deui ka masarakat. Sugan dina jangka waktu anjeun damel keur batur who wants to nyieun kaputusan atawa menta geofumada pitulung.

naha MapServer

panggung éta jalma anu ieu rarancang ninggalkeun pikeun GeoWeb pamedal, Bentley, éta kénéh kagungan lisénsi a kapanggihna Server, The miheulaan eta, balik di taun lebu. Alesan sejen naha maranéhanana éta kabetot dina Bentley éta pemetaan anjeun ngeunaan Microstation Geographics, kalayan aplikasi VBA pikeun konstruksi jeung perawatan tina peta cadastral.

Tadi di blog éta (Feo - Langka sakumaha sobat nu nyebutkeun) Némbongkeun Anjeun cara nyieun hiji peta web, ngagunakeun Manifold GIS, salaku béaya rendah alternatif. Kuring spoke hiji poé ngeunaan mangpaat GeoWeb pamedal Bentley salaku solusi lamun aya leuwih duit. Ieu masihan continuity ka pos heubeul nu dijieunna babandinganana antara rupa aplikasi pikeun medarkeun peta online.

Saatos paguneman urang mutuskeun pikeun balik pikeun MapServer, hiji masalah nu Mugi ngabitukeun dina poé datang. Jalan, mimiti nyobaan pikeun sesa taun platform muka sumber sejenna, tapi lingkungan web.

banner MapServer sanes a aplikasi GIS, sanajan teu pretend janten, sakumaha anjeunna nyebutkeun kaca-Na. Dilahirkeun salaku prakarsa Universitas Minnesota, ku kituna logo asalna ti confluence tina Minnesota na Mississippi walungan. Éta kiwari nyaéta patokan di layanan pisan disebarkeun, sugan kusabab peta asal web na Anglo-Saxon. Salaku aplikasi ieu, rupa-rupa -really- pisan lega, Kuring resep kesederhanaan anak, sakumaha basajan pikeun pamaké anyar; magic aya dina manajemen file .map nu bisa dihasilkeun boh tina program kawas QGis atanapi ngartos logika mangpaatkeun basa mapscript kawas PHP, Java, Perl, Python, Ruby atawa C #.

Ngeunaan aplikasi MapServer anu dimekarkeun deui "dilayanan"Salaku Ka-peta Chamaleon, Cartoweb, sarta Pmapper. Ieu anu disarankeun pikeun pamaké kalawan domain kode kirang, tapi mangrupa idéal ngartos logika primitif of MapServer.

mapserver install

Conto ditémbongkeun éta, ngan conto karya urang ayeuna ngalakonan. Kalawan idin maranéhanana jeung sadar yen jasa ieu bakal sadia pikeun publik di sababaraha minggu lajeng urang tingali berpungsi.

Aya aplikasi wéb séjén

Keur kitu, kuring moal ngagunakeun salaku patokan Yayasan OSGeoNu éta salah sahiji anu pang kreatif dina watesan kelestarian na standarisasi tina inisiatif kode area kabuka geospatial. Sanajan kuring ngaku yen aya nu leuwih lianna.

  • Mapbender, Cukup populér, dipaké salaku klien ipis jeung Mapserver dina kasus Guatemala IDE. Alesan keur banding nyaeta nu dimekarkeun pikeun PHP jeung JavaScript, dua tina kombinasi paling ilahar dipake dina web kiwari.
  • MapBuilder, Saha anjog hiji tungtung 1.5 dina versi dihijikeun kana Buka Lapisan. AJAX ... ieu kaéndahan a.
  • Buka Lapisan, Keajaiban upami Anjeun hoyong gabungkeun kontak Google atanapi Yahoo Maps atawa streamline nu cache dina tampilan raster.
  • MapGuide Opensource, Popular pikeun hubungan na sareng AutoDesk. paeh tahan dina rasa nu dipikahoyong.
  • Gelar, sacara gembleng smoked standar. Kalawan poténsi hébat di Éropa. Rojongan pikeun stabilitas di GML mangka ngusulkeun salaku alternatif nétral keur ngalaksanakeun prosés prakarsa web mere ilham.

mapserver install Séjén solusi inkubasi OSGeo téh:

  • Geoserver, poténsi pinuh maranéhanana nyaéta nu ngembangkeun nyaeta ngeunaan Java. Kalawan loba nawarkeun sakumaha Buka Data Lapisan mun ngahijikeun Google Maps, Google Earth, Yahoo Maps, kaasup ArcGIS.
  • Geomajas kaasup klien ipis, desktop na wéb.
  • MapFishKu fokus prioritas dina Pyton tapi sugan salah sahiji sahenteuna documented (online).

MapServer Ventajs

kasaluyuan sareng standar OGC. Bisa oge pangalusna, najan ieu aplikasi ampir kabéh kabuka sumber balik ogé, sahanteuna dina istilah WMS, WFS, WCS, GML.

  • Web Peta Service (OGC WMS) 1.0.0, 1.0.7, 1.1.0 na 1.1.1
  • Web Feature Service (OGC: WFS) 1.0.0, 1.1.0
  • Web sinyalna Service (OGC WCS) 1.0.0, 1.1.0
  • Géografi Aksara Basa (OGC GML) 2.1.2, 3.1.0 0 Propil Level
  • Web Peta Konteks Dokumén (OGC WMC) 1.0.0, 1.1.0
  • Styled Lapisan Descriptor (OGC SLD) 1.0.0
  • Filter Encoding spésifikasi (OGC: FES) 1.0.0
  • Sensor Observasi Service (OGC SOS) 1.0.0
  • Observasi jeung ukuran (OGC: Om) 1.0.0
  • SWE umum (OGC SWE) 1.0.1
  • OWS umum (OGC OWS) 1.0.0, 1.1.0

Porsi data via tungtunan Buka Konsorsium Gis, program naon baé bakal lengket aranjeunna tanpa loba halangan. Ti AutoDesk Civil3D, ArcGIS. Bentley Peta, ka gvSIG, QGis, jsb Kaasup Google Earth / peta via WMS.

Dibandingkeun sareng aplikasi I saméméhna geus digarap (GeoWeb pamedal na GIS Manifold), MapServer aranjeunna ti ngabogaan lega publicized, A produk that page anjeun boga informasi cukup, conto maju, teu nyebut komunitas pamaké. Pikeun GWP boga gawe pisan ku kuku na naon di Manifold Spanyol pisan saeutik -ninggalkeun kaluar Anjeun egeomates keur teu contradict-.

El pamawa data Ieu alus pisan. Teu Sawarga tapi deukeut cukup:

  • Geodatabase atawa vektor data: file Wangun, GML, PostGIS sarta dunya via OGR, kaasup DGN.
  • data Raster: georeferenciado Tif na naon Kami rek via GDAL.
  • Kaluaran bisa dihasilkeun jpg, PNG, pdf na tangtu, standar OGC.

Lajeng aya nu rojongan multiplatform. MapServer bisa dijalankeun dina Iis, anu ngajadikeun eta pamaké ramah Windows / PC. Ogé kana Apache, anu bisa dijalankeun dina Windows jeung Linux Ubuntu hébat, teu ukur keur ngawula tapi pikeun nganapigasi data. pikeun Manifol
d, penerbitan ukur Iis, lamun ngobrol Apache aranjeunna némpelkeun kamacetan, Sanajan sababaraha geus dijieun maranéhna pirouettes. Tur upami Bentley, ngan Windows, kaasup deployment web mangrupa ActiveX anu ngan dijalankeun dina Internet Explorer, iwal mun haseup IDPR ka luhur dina cartridge spasi.

Éta mana tanpa nyebutkeun yen euweuh poéna lisénsi bayar. lisénsi Manifold kalawan Universal bakal di urutan tina $ 600, anu Bentley GWPublisher ku AS $ 10,000 kalawan pamaké kawates sarta lamun GIS Server AS $ 15,000 up.

Tungtungna, kuring ningali hiji kaunggulan gede di pangwangunan. Neangan batur anu gawéna MapServer henteu eta nu gampang, tapi leuwih gampang ti sareng aplikasi sejenna, kaasup jalan jauh sakumaha urang ngalakonan ayeuna. A pamekar anu weruh di nyali keur Bentley GWPublisher teu jadi gampang pikeun manggihan, kudu nyaho Project Wise, Geographics, VBA na Microstation Bentley Peta ngamangpaatkeun hiji ngembangkeun mantap on Bentley Geospatial Server (Sanajan kuring ngaku yén aya hal éndah). pamekar GIS Manifold, hésé najan éta wungkul .NET, sarta salah sahiji GIS Server, muatan aman gumantung kumaha éta lisénsi.

Saperti dina 5 install léngkah

mapserver installAya teu loba léngkah, sarta awal Genesis:

  1. download OSGEO4W di dieu
  2. Install, MapServer minimum, Apache jeung conto.
  3. Install Apache sarta nyieun jasa ka (atawa angkat diréktori via IIS).
  4. jasa angkat
  5. Ngajalankeun sampel dina browser anu

Sumuhun, sakumaha genesis, antara ayat 1 na 2 aya sababaraha hal anu kajadian dina pemberontakan ti Iblis. Umumna angkat jasa boh liwat http: // localhost / atawa ngawengku na-perang, tapi nu nalungtik.

Eta bakal di hareup anu bakal dipedar.

7 balesan pikeun "Decidiéndonos ku MapServer"

  1. Hai Eulises. Hiji dinten anjeun badé nyarios ngeunaan haseup anjeun sareng C #, tina naon anu kuring sakedik pisan katingali dina Wéb.

    Wasalam

  2. naha henteu eta kalawan c seukeut tur SQL Server 2008 atawa geus posgrest nyaéta kalayan jenis bentuk jeung penerbitan peta tur jadi maneh ulah aya sual leuwih dominan sahingga ukur néangan hiji server kalawan asp.net

  3. sababaraha pangalaman kalayan MapGuide Open Source ?? bari kuring geus dipasang, tapi lamun anjeun ngawitan guru throws kuring sambungan server kasalahan ... bakal jadi mantuan tutorial di salam Spanyol, hatur nuhun =)

  4. Négatip, anjeun bakal kudu ngalakukeun perang jeung search engine Google.

  5. Hello, Kami pisan museurkeun mapserver, sababaraha hal mah bisa nempatkeun babarengan, ayeuna Abdi difokuskeun kana ngamekarkeun hiji aplikasi pemetaan di rel, anjeun boga pamanggih kumaha? atanapi ieu numbu sababaraha pitulung .. hatur nuhun pisan

  6. Anjeun kudu néangan hiji parusahaan nu nawarkeun hosting jeung mapscript kaasup layanan dina.

    kitu ogé http://www.hostgis.com/

    Ngawula ti tingkat intranet cukup gampang, kusabab ukur kalayan IP ei tina mesin nu geus diangkat jasa (Salaku 192.168.0.129) tiasa diakses tina komputer lianna dina jaringan nu sami atanapi workgroup.

    Upami anjeun badé ngaladénan kana Internét, jaga yén mesin anu dianggo salaku server ngagaduhan sambungan Internét anu langkung seueur atanapi kirang santun, sareng IP umum dianggo ogé (80.26.128.194). Alesanna nyaéta IP yén alat anu diperyogikeun nalika nyambung ka Internét, anu disayogikeun ku jasa Internét, sanaos umum, robih unggal waktos éta diaksés sareng éta angger, ku kituna anjeun kedah mayar.

    Mun anjeun teu hoyong ngadamel aksés ka sababaraha IP sakumaha di luhur, hiji domain na DNS layanan anu dibayar, jeung nu anjeun tiasa gaduh hiji arah gampang http://www.eldominio.com. Anjeun ogé tiasa alihan sareng subdomain atanapi jasa anu nawiskeun halaman sapertos http://www.no-ip.com

  7. Gening dina blog nu kuring nuturkeun keur rada sababaraha waktos. Sanajan Abdi biologist dipake dina isu ngeunaan GIS. Taun ka tukang kuring diajar ngagunakeun a MapServer saeutik tur pisan alus. Tapi boga sual éta kuring masih teu ngagaduhan jawaban. Naon nyimpen MapServer parusahaan hosting? hasilna naon méré nganggo komputer sorangan tur nganggo jaringan asal internét?

    Abdi hoyong ngalakukeun sababaraha proyék lianna kalayan program ieu tapi teu boga cara ngagantung eta on bersih.

    Mun saha weruh respouesta nu bakal narima kacida alusna.

    Pangalusna Wasalam,

    Martino

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.