Geobide, interaksi data kalayan OGC

Hal anu penting pisan pikeun gaduh aplikasi CAD / GIS anu ayeuna mah ayeuna nyaéta kamampuan berinteraksi sareng data dilayanan dina format standar ku lembaga kaayaan atanapi desentralisasi.

Dina hal ieu, peran anu ngawantenkeun ku Open GIS Consortium sareng Open Source inisiatif parantos berharga, sapertos ayeuna istilah interoperability parantos dikaitkeun kana jasa data dina standar sanés sanés anu maca, impor atanapi transformasi file. Lantaran kitu, istilah IDE sareng geoportals ayeuna langkung dipikawanoh.

Geobide mangrupakeun salah sahiji inisiatif anu nembe parantos nengetan, saprak najan sabenerna éta harta pribadi, éta henteu maksudna janten alat CAD / GIS sanésna, tapi dianggo ku inpormasi tina platform anu aya. Duanana jeung data Microstation, sapertos AutoCAD atanapi ArcMap, hancana kacida alusna.

Hayu urang nempo naon anu lumangsung sareng format OGC.

Ieu conto infrastruktur data spasial (IDE) Navarre, dimana data geospatial aya dina Kantor éléktronik ti Cadastre, Dina hal Nagara; éta Territorial Kabeungharan Service atawa portal IDENA (Ruang Data Infrastruktur of Navarra).

geobide IDE

dina kasus IDENA, sawaktos milih tumbu anu ningalikeun lapas OGC, tampilan anu nembongan:

geobide IDE

Upami urang hoyong ngalakukeun ieu jeung GeoMap:

navarra SIG

Dina menu luhureun, urang milih "muka lapisan raster"Terus, dina widang host kami nulis:

http://idena.navarra.es/ogc/wms.aspx

urang tambahkeun teras lajeng kami mencet tombol "Connect".

Jandela nu anyar bakal nembongan, sareng ieu kami milih lapisan nu dipikaresep. Ngan lamun urang resep sistem rujukan anu béda ti EPSG: 04230 ED50, urang nempatkeun di handap ieu.

geobide IDE

geobide IDE

Nalika milih "OK", kami kedah muka lapisan na panempo.

geobide IDE

Ieu sareng Kuring keur ngalakonan eta sareng versi saméméhna, anu dina waktu anu singget ngan bakal warisan a. Conto di handap ieu asalna tina versi anyar, némbongkeun inpormasi cadastral ngeunaan PNOA orthophoto.

Ieu bakal nyieun pangwangunan sareng rerawing data langkung efisien nalika kami nga-pan atanapi ngarobah ukuran panempoan. Oge Kauntungannana tab mempermudah singkronisasi tampa kudu ngabéréskeun seueur lapisan dina panempoan anu sami.

geobide IDE

GeoMap pangabisa, lain ngan ku lapisan WMS tapi ogé WFS.

Undeur Geobide

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.