Alternatif ngagunakeun QGIS Android & ios mobile

QGIS parantos ditempatkeun ku alat anu panggancangna panggancangna kode jeung strategi kelestarian pikeun nganggo geospatial. Urang resep terang yen versi QGIS kanggo alat seluler geus aya.

Nganggo eksponensial tina aplikasi sélulér hartina parabot desktop milih pikeun ngembangkeun versi kanggo telepon atawa tablet. Kasus software pikeun Sistem Informationmbaran Geografis kitu atra kusabab ayana kalibetanana dina georeferencing sarta pamakean lapangan kanggo geo-rékayasa sawah sareng desktop kalawan interdependence (high interdependence). Sajauh ieu, para pamekar software parantos kagunkeun aplikasi hapé kanggo salami, kaasup AutoCAD WS, BentleyMap pikeun hapé, ESRI ArcPad, SuperGeo mobile, méré sababaraha conto.

Dina hal QGIS, sahenteuna dua aplikasi ngadawarkeun salaku solusi, ku OpenGIS.ch:

1. QGIS pikeun ios.

Ulah impian eta. Cacak QGIS is multiplatform in version desktop, gaduh versi QGIS pikeun iphone atawa iPad pasti moal tiasa ditingali; meureun moal pernah salami Apple henteu ngarobih kawijakan bisnis na.

Masalahna nyaéta jinis lisénsi anu dipaké ku QGIS nyaéta GPL, anu na maksimumna nyaéta bubuka kodeu pikeun dikenal atanapi ningkat ku pamaké ahir. Aturan kaulinan tina AppStore nyebutkeun yén teu mungkin pikeun ngembangkeun aplikasi anu teu gaduh kode proprietary anu ngajamin yén hal éta henteu bakal dianggo pikeun ngaruksak kapentingan pihak katilu swasta. Kitu-hijina jalanna bakal ngembangkeun sajaba AppStore anu nganggap yén pamaké narajang nangkep jailbreak dina alat anu henteu prudén nya, nya éta teu langkung sering dipake tinimbang pamaké ios.

Karunya, tempo jumlah pamaké sarta pausahaan anu leuwih resep software Apple, tapi ogé conto masalah anu sanésna kami ningali di mangsa hareup, ti software proprietary anu bade mérésan rohangan pikeun software bébas.

2. QGIS pikeun Android

qgisIeu mangrupikeun aplikasi anu praktisna ngiruunkeun versi desktop QGIS dina vérsi 2.8 Wien. Aplikasina beuratna séhatna 22 MB, éta diundeur langsung ti Google Play.

Sakali prosés panginstalan dimimitian, éta ngajantikeun pamasangan Menteri II, anu bakal dijadikeun sasak antara aplikasi QGIS sareng perpustakaan QT. Saatos instalasi Menteri II, éta ngaéksekusi undeuran pustaka QT5, sapertos Qt5Core, qtnystlm, qtsensor, qtGui, libqoffscreen, libminimal, qlibqeglfs, sareng kadali sejen anu ngagunakeun potensi geopositioning, kompass, keyboard, kadali digital sareng fitur sejenna Android.

Sacara umum aplikasi anu ampir mangrupa salinan desktop QGIS, kalayan ikon sareng panel samping, béen eta menu kontéks perenahna kawas fungsi mobile dina ikon di sudut kanan luhur katut éta tangtu kadali mouse (kapindahan) , Pilihan, zum) nyaéta lintang.

Pondokna, ulah ngaharepkeun pikeun nganggo aplikasi ieu sareng telepon. Henteu paduli sabaraha ageung layar, sanés fungsina kusabab gulung palang kanggo milih data teu bisa dikontrol; Sajaba ti éta, aplikasi éta tétéla henteu ngidinan rotasi. Sakumaha tiasa ningali éta, abdi parantos mendakan proyék, nyauran data WFS sareng nganggo telepon mobil SONY Xperia T3; Sanaos data anu katingali, kadali papan sisi sagemblengna teu mungkin.

qgis pikeun android

qgis pikeun android

qgis pikeun android

Nganggo make tablet anu ukuranana biasa pasti praktis kusabab sapertos aplikasi desktop. Anjeun kedah bajoang saeutik kanggo ngarti dimana data anu disimpen dina kartu microSD atanapi dina mémori internal.

Undeur QGIS pikeun Android

3. QField pikeun QGIS

qgis pikeun androidAplikasi ieu ogé dikembangkeun ku pausahaan anu sarua, beuratna ampir 36 MB.

Mimitina, miwarang kanggo ayana proyék QGIS, anu janten rada pajeulitna saprak nempatkeun file dina piringan anu dituduhkeun yén ruteu ka data satempat relatif.

QField boga antarbeungeut pamaké asli kanggo alat toél sareng hapé. Alat sinkronisasi ngamungkinkeun pangukuran kontinyu data antara alat sélulér sareng infrastruktur anu aya. Sigana pohara alus salaku pelengkap pikeun QGIS suite, teu siga anu saméméhna anu ngan émulasi versi desktop.

qgis pikeun android

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta aplikasi ieu, sabab asli, diadaptasi, sanajan anjeun nganggo telepon layar anu leutik. Kedah ngabuktikeunana, sabab ngasupkeun koropak sareng rélatif rélatif nyaéta anu kuring teu nyangka.

qgis pikeun android

Undeur QField kanggo QGIS

4 Balesanna kana "Alternatif pikeun nganggo QGIS di Android & iOS héndsét"

  1. Wilujeng wengi sarerea, kuring hayang nanya lamun aya anu terang kumaha poto meungkeut unsur katerangan titik, dina proyek kuring kuring parantos nyiptakeun lapangan sareng nempatkeun sumberdaya éksternal anu mangrupikeun kaca qfield resmi aplikasi sawaktos nyandak poto, ieu disimpen. Teu aya saha anu terang kunaon? Abdi diusahakeun sareng relatif sareng tetep jalur na nanaon. :(

    Salam ka sadayana sareng respon anu mana waé wilujeng sumping

  2. Ruteu na di proyék QGIS sacara standar relatif. Euweuh comlejo. Kantun nyalin polder ka tablet atanapi télépon.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.