Bentley I-model, interaksi via ODBC

I-modél mangrupa proposal Bentley pikeun ngapopulérkeun pintonan file dgn, kalawan kamungkinan analisa, konsultan sareng panyorot XML study. Samentara aya plugins pikeun berinteraksi sareng AutoDesk Revit sareng iPad, jigana fitur-fitur anu diciptakeun pikeun panyeken Windows 7 sareng pdf pamiarsa anu paling jelas dina tahap anyar ieu.

Pikeun ngundeur plugins ieu, anjeun kedah ngasupkeun aplikasi aplikasi iWare pikeun Bentley Systems interoperability. Tota kudu gaduh akun Bentley SELECT, upami anjeun teu gaduh hiji, anjeun ngadaptar atanapi menta anu apal kana sandi kana mail anjeun. Aplikasi pikeun diunduh disebut i-model ODBC Driver for Windows 7, aya supir séjén, sababaraha di vérsi béta.

Modél I nyaéta file dgn, Anu geus dihasilkeun ku sagala aplikasi Bentley (Microstation, Bentley Map, Geopak, jeung sajabana), anu gaduh varian gaduh objék maranéhanana pakait sareng titik XML, meh bisa dibaca jeung dianalisis tina program pamakéan umum, sapertos databés, Excel, Outlook, kaasup kana browser Windows 7.

Henteu sakabeh versi Bentley tiasa ngahasilkeun model I, dina jejer garis geospatial, eta tiasa dianggo Bentley Peta, tapi henteu Bentley Power Témbongkeun.

Hayu urang tingal dina hal ieu, kumaha aksés kana I-modél jalan ngaliwatan konektor ODBC

Jieun ODBC ti Windows 7

Teu aya nanaon ieu parantos aya versi samemeh Windows 7, ku kituna ayeuna kanggo 32 saloba bit 64. Sakali pamasang parantos diundeur, gumantung kana vérsi anu pang anyarna dodd01000007en.msi dieksekusi sarta siap:

Nalika ngaksés Panel Kontrol, dina alat administrasi sareng Sumber Data ODBC, tiasa katingali yén parantos tiasa didamel langkung anyar anu sasak sasak sasaran maca-modél I. Di dieu anjeun nétélakeun nami aksés, katerangan sareng polder di mana ngandung file dgn.

iModel Bentley

Sakali ODBC dijieun, tiasa diaksés tina Aksés, Excel, SAP Crystal Reports, ti VBA atanapi naon waé basa anu sanés anu dirojong ti ODBC. Ieu, praktékna, migran tina tradisional mslink, anu ngan ngarti Bentley, kana titik xfm anu dilantélkan salaku titik xml sarta anu mangrupakeun dgn basajan anu disebut I-model. Hal éta hésé pikeun ngagampangkeun aplikasi kanggo Bentley, nyaéta yén henteu ngalakonan VBA pajeulitna analisa dgn, sabab anjeun henteu tiasa ningali masa mslink sareng data dasarna diékspor ka méja link.

Dina kasus Excel

Pikeun ngaksésna, tina tab Data, pilih Ti Sumber liannaterus Ti Data Connection Wizard, ODBC DSN lajeng nu i-modél sumber data.

iModel Bentley

Tingali yen sakali milih file dgn, anjeun tiasa ningali saolah-olah databés, sadaya objék anu aya di dinya. Héran, lamun kami inget yen awal XFM Quiteta rada ngalaman.

iModel Bentley

Data asalna dina sauntuyan sél anu tiasa didefinisikeun dina prosés. Sakali jero Excel, anjeun tiasa ngalakukeun operasi perlu anu ngamungkinkeun.

iModel Bentley

Upami kami ngalakukeun tina Aksés

Ti Aksés Anjeun tiasa milarian deui, lain nganna ngimpor; bisi pas ukur hoyong ngahubungkeun aranjeunna salaku tabel éksternal:

tab Table Tools, kami milih Data éksternalterus Tambih deui, ODBC Database. Di dieu urang mutuskeun Tumbu ka sumber data ku nyiptakeun méja numbu tur aya éta, DNG kami katingal tina Aksés.

iModel Bentley

Di dieu di dieu pikeun ngahubungkeun poto sareng anu sanésna, sapertos, contona, anu peta peta kana dasar pajak. Ieu bakal dijaga tumbu langsung ku peta ku dasarna, teras tiasa dicirikeun standar, laporan, jeung sajabana.

Ti Laporan Kristal SAP

Jieun anyar, ngagunakeun Report Wizard, Standard, ODBC (ADO), Bentley I-model. Teras pilih file dgn, dina polder mana anu ODBC ngarahkeun urang.

iModel Bentley

Thatta anu saderhana (sumur, teu kitu teuing)

iModel Bentley

Aya ogé conto proyék ADO.NET di C # anu tiasa digarap ku Visual Studio 2008, sareng dimana nembongkeun kumaha ngembangkeun éta pikeun aplikasi anu berinteraksi sareng I-model via ODBC. Ieu, gumantung kana instalasi urang, kedah neundeun dina rute:

C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Mimitian Menu \ Program \ \ Bentley \ i-model ODBC Supir pikeun Windows 7 (béta)

Sigana éta léngkah signifikan pikeun Bentley, nyangking DNG ngadeukeutan ka pamaké. Dina hal ieu, kedah ngadamel file dgn / dwg dibaca salaku databés; naon muka panto pikeun ngeureunkeun ningali salaku file vektor sarta tiasa berinteraksi kalayan éta nyambungkeun deui kana basis data anu digunakeun ku aplikasi anu sanés.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.