Plan Manajemén darurat (gems) milih gvSIG

Kami geus dibéjakeun ngeunaan palaksanaan ieu aplikasi gvSIG kana prosés anu berorientasi pikeun manajemén darurat, ku kituna kami nyebarkeun pamikiran yén parantos tiasa mangpaat pikeun seueur.

Province Mendoza Republik Argéntina, mangrupakeun daérah anu rentan kusabab kaayaan geografis sareng périodik kapangaruhan ku fenomena alami béda: banjir, hujan, angin, hujan es, lini, gunung bumi, gunung seuneu, leuweung sareng pasukan résiko anthropic: distilleries, bendungan , jeung sajabana
Kasaruaan ogé, nagara-nagara sanésna di dunya nganggepan kerentanan séjén sapertos tornado, caah, tsunami atanapi fenomena sejen anu nyababkeun karuksakan ka jalma sareng sipat maranéhanana.
Fénoména alam jadi bencana sanggeus kajadian. Ieu tiasa dikirangan ku rencana contingency ayeuna.
Sakuliah dunya Pangwangunan Manusa Manusa kedah ngaminimalkeun resiko kanggo pangeusi, barang-barang sareng Investasi-na. Nagara anu gawé bareng silih dina rupa média anu béda, nalika saurang akibat teras lumangsung éta acara.

gem gvsig

National University of Cuyo (UNCUYO), bareng jeung Center Internasional Scienceslmu Bumi (ICES), ngembangkeun sareng ngerapkeun Rencana Manajemén Darurat ngaliwatan Analisis Satelit (GEMAS), anu ditujukeun pikeun nganggo téknologi panganyarna pikeun ngurangan résiko Pengetahuan Alam AND antropika, akting dina tahapan pra-darurat, darurat sareng pos-darurat.
Ieu ngumpul dina proyék ieu lampah ilmiah sarta téhnologis anu poko ieu, sababaraha anu disebutkeun:

  • Komisi Nasional pikeun Kacamatan Spasi di Républik Argéntina ngalaksanakeun pamakéan gambar SIASGE (Ito-Argentine System of Satellites Management Emergency), pikeun ditingalikeun dina acara kajadian. (tilu satelit di orbit 6)
  • Perusahaan téknologi sarta jasa di Mendoza dikelompokkeun dina Institusi Industri Perindahan Industri, Téhnologis sareng Services (IDITS), anu parantos disatujuan ku ICES, ku kituna sektor Industri mangrupa bagian tina Rencana ieu, saprak boh pikeun ngurangan kerentanan maranéhna saméméh kaayaan darurat, sapertos pikeun ditulungan atanapi kolaborasi bisi tina Darurat.
  • Studi deformasi cortical sareng téknologi gambar satelit sareng basa GPS.
  • Pasatujuan sareng Kamentrian Pamekaran Manusa sareng Direktorat Koperasi. Di Mendoza, badan koperasi ngadistribusikaeun cai; listrik jeung kadaharan. Ladenan ieu sacara serius kapangaruhan sanggeus kajadian sareng ngahasilkeun loba korban batan acara éta sorangan.
    Propinsi kedah gaduh entitas ieu dina hal bencana.

Sadaya daya ieu kedah dipetakeun sareng robah jadi sistem tunggal.
GEMAS nganggo salaku pedaran kartografis sistem émbaran geografis (GIS) software bébas anu gvSIG.

gem gvsig
Asosiasi gvSIG parantos parantos nyebarkeun program éta, anu ayeuna anu seueur dianggo di dunya sarta komunitas pamaké séwangan-program dina parantosan pamekaran anu béda di dinya anu diéténkeun dina ngabangkitkeun sareng ngedah pamasaran gvSIG.
UNCUYO na ICES bet asup kana program-pamakéan bebas ieu salaku bagian tina fungsi pendidikanna sareng, gvSIG parantos dipilih, boh pikeun poténsialna ogé salaku masalah basa jeung budaya.
Kolaborasi internasional nagara batan ka aranjeunna anu ngalaman sababaraha bencana, tiasa langkung efektif lamun manajemén résiko musibah katut protokoli ngeunaan aksi maranéhanana anu sarua.

Simkuring yakin yén gvSIG tiasa janten program anu digunakeunana kalawan konsensus internasional dina dipakéna téknologi lianna.

Pikeun ahir ieu, UNCUYO sareng ICES ngadamel sadia pikeun Asosiasi gvSIG protokol Peta dikembangkeun ku sajauh ieu kanggo rencana GEMAS.
Kitu oge, duanana institusi ménta masarakat gvSIG pikeun koméntar ngeunaan proyék éta, protokol na nangtang naha éta bakal pikaresepeun aranjeunna berinteraksi di Bencana résiko manajemén pikeun ngahasilkeun parabot internasional umum anu nyieun tindakan anu langkung efektif sarta pamustunganana Sapanjang Kami nyieun dunya beuki aman hirup.

Protokol
Tab: http://www.gvsig.org/web/docusr/learning/colaboraciones/ce_1110_01/
Dokuméntasi: http://www.gvsig.org/web/docusr/learning/colaboraciones/ce_1110_01/pub/documentacion

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.