Sitchmaps / Global Mapper, ECW atawa ngarobah gambar mun KMZ

Sababaraha dinten ka tukang kuring ngobrol ngeunaan georeferencing tina Gambar diunduh ti Google Earth, nganggo kml sakumaha parantos nalika manjang. Nguji Mapper global Kuring nyadar yén léngkah ieu tiasa dihindari upami kami ngundeur file calibration dina waktos ngundeur gambar, éta ogé tiasa dianggo pikeun ngarobahna sareng format anu sapertos sapertos ECW, anu pohara hampang sareng henteu neunggeul kana kualitas atanapi malah kmz salaku gambar.

Mapper global 1. Ngundeur file calibration

Keur kitu, dina waktu ngundeur gambar, kedah milih nu file disimpen dina format Global Mapper.

Waktu ngundeur gambar éta, dina diréktori anu sarua bakal nyimpen hiji payil, anu ngaranna sami sareng extension .gmw

2. Buka gambar

Pikeun mukakeunana dina Global Mapper, urang ngadamel Koropak> Buka file Data ...

Kami henteu milih gambar .jpg tapi file .gmw, gambar georeferenced bakal dibarengan.

Kapikiran anjeun, kajaba kami bade dianggo sareng koordinat geografis, gambar-na kedah dirobih tina proyéksi sabab sawaktos ngundeur ti Google Earth asalna di Lintang / Lintang sareng Datum WGS84.

WGS84 Datum ieu anu nganggo Google rada jiga sareng ETRS89 digunakeun di Europeropa atawa Clarke 1866 anu kami nganggo di Amérika.

Tapi anggap urang hayang gerak ka Datum anu sanés, sapertos dina ED50 or NAD 27 anu lumayan sami sareng nyebar di Amérika).

3. Ngarobah proyéksi gambarglobal mapper georeferencing gambar

Hal ieu dilakukeun dina:

Parabot> Konpigurasikeun

tab proyeksi Anjeunna angkat kami panel sapertos anu ditingalikeun dina gambar:

Upami urang badé nampilkeun éta sistem anu dibangkitkeun kami ngalakukeunana di combobox proyeksi.

Dina hal ieu urang museurkeun pindah ka UTM. Teras we milih wewengkon, Datum sareng unit.

Anjeun ogé tiasa ngadaptarkeun kodeu EPSG langsung, muka file .prj anu sering sering di ArcView 3x atanapi .aux anu parantos boga struktur XML dina versi anyar ESRI. Malah lamun anjeun ngagaduhan file anu diwangun sareng titik XML dina program anu sanésna tiasa ngamuatana nganggo extension .txt

Lajeng mencet tombol Appy. Dina status bar handap urang kedah parhatoskeun perobahan.

3. Ksporkeun ka ekw

global mapper georeferencing gambar Dina ieu Global Mapper henteu eureun reuwas, sabab pikeun nampilkeun gambar kana format .ecw nyaéta hiji hal anu teu loba program. Kusabab éta dipiboga ku Erdas, anjeun kedah gaduh otorisasina anjeun, bisi eta Microstation malah versi V8i ngalakukeun eta.

Berkas> Exportkspor Raster / format gambar ...

Tingali yén anjeun tiasa pindah ka format binér, kitu ogé Idrisi, TIFF atanapi Erdas img.

Gambar ecw tiasa janten mangpaat pisan kanggo kami nganggo dina program CAD / GIS tapi sawaktos urang hoyong nyebutna ka Google Earth teu tiasa ngintunkeun georeferenced kacuali urang ngeksporkeun ka Global Mapper kana kmz anu ngandung gambarna.

4. Exportkspor gambar ka kmz

Umumna urang dipikaharti ku kml file vektor anu ngandung sababaraha jalur, titik atanapi poligon, beuratna ukur sababaraha kb.

Dina hal ngékspor eta kana kmz program mimiti ngalakukeun sababaraha iterasi anu gambarna dimimitian dina bagéan sarta ngajadikeun indéks dina kml, sapertos nalika muka kmz di Google Earth anu nuju na sumping nyaéta gambar.

Pikeun nempo naon na jero kmz, ekstimna dirobah kana format .rar / .zip dikomprés sarta lajeng dikonci kana polder. Aya anjeun tiasa ningali yén aya file anu disebut doc.kml anu ngandung elemen jenis anu dina struktur na daerah tur kalawan gambar nu disebut salaku groundoverlay.

global mapper georeferencing gambar

Pohara alus Mapper globalKuring bet bet tukang terakhir henteu dipigawé ku program naon waé.

4 Tanggal "Sitchmaps / Global Mapper, ngarobah gambar kanggo ecw atanapi kmz"

  1. Perlu dipikanyaho upami kmz ngagaduhan data anu ngan dihubungkeun ti hiji server sareng henteu aya dina file. Upami kitu, ngan kotak anu ngandung éta bakal dicandak.

  2. nalika kuring nyebarkeun file pro bumi bumi di kmz ka mapper global ngan ukur garis poligon na henteu daérah peta, sareng maper na muncul peringatan dimana ujarna henteu aya hubungan ka server

  3. super cincreivle bye omo tellamas dimelo please jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.teamo and I don't know you

  4. sakumaha anu kuring lakukeun pikeun lulus Google ka No1, nganggo éta GPS dina kapal terbang

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.