Google Latitude, ¿invasi privasi?

Google ngan dibuka alat anyar aimed di geolocation via ponsel, Latitude nyaéta layanan dina pungsionalitas Google Maps. Éta aneh nu pirouettes ieu jeung dijieun Ipoki, ogé Amena, Vodafone sareng Find Friend; tapi ayeuna tina Golden Leungeun sosialisasi tina Google jadi luhur. Simkuring yakin yén layanan bakal jadi populér, moal tanpa ngajalankeun bahaya inovasi dina tingkat ieu.

Hayu urang néangan di sahanteuna tilu posisi, anu ngalibatkeun Google Latitude.

Google weruh mana anjeun

google iwungPerlu dipikanyaho yén Google nyangka ngahubungkeun layanan iklan kontekstual ieu ngaliwatan Usaha lokal; dina hal ieu teu panjang dumasar kana kecap konci tapi lokasi geografis. Ku kituna lamun Google weruh anjeun di lampu tina Pegangsaan Platero, Anjeun bisa ngalebetkeun bisnis Iklan di radius kilométer 1, upami aya peta lalulintas, bisa kaasup anjeun dua kilometer dimana anjeun gé kudu neruskeun dina jalur éta.

Di sisi ieu, kuring nempo aya cilaka salaku iklan jeung jenuh na urang sadaya geus diajar hirup jeung atawa tanpa. Urang ogé ngarti tur ngarojong iklan online geus jadi jauh salah sahiji pangalusna strategi kelestarian Internet, da eta penyediaan jasa pakait sareng hosting jeung desain.

Anjeun terang dimana anjeun

google iwungMuhun, ngabayangkeun akang rapat teu bisa manggihan tempat katuhu; basajan, upami salah sahiji kontak Anjeun bakal aya, ngan kasampak dimana manehna nyaeta tur buka tempat anu sarua.

Lamun buka pihak sarta teu hayang meunang heula, ogé bisa mastikeun lamun geus ngagaduhan babaturan sejenna; bisi tina rapat, anjeun tiasa pariksa lamun geus meunang sagala teu bade runtah waktu.

Tungtungna, kalan bisa jadi sababaraha-tingkat sosial networking, kontak, agendas sarta hususna sabab geus berorientasi telepon. Keur tina Google, sugan ngahijikeun rekening Gmail, Google Calendar kukituna, tangtu Adsense, AdWords jeung sugan malah jaringan sosial moribund na kawas Orkut sanajan sababaraha sebutkeun Google nu kieu bisa jadi jaringan sosial pangbadagna. Kompetisi ogé bakal hal jeung jaringan ogé diposisikan Facebook aranjeunna bakal balik squarely kalawan API teh.

Batur nyaho dimana anjeun

google iwung Di dieu nu salah sahiji resiko, batur bisa nyaho rutin perjalanan anjeun, ngabayangkeun hiji kidnapper anu boga panon na di anak anjeun ... pikasieuneun. Nu bakal maok telepon anjeun, maling nu bisa mutuskeun ngancem kontak anjeun (babaturan), atawa sahenteuna nulis handap Kabiasaan poean Anjeun sateuacan telepon dikonci.

Sejen anu, ngabejaan boss anjeun anjeun genep blok dina jam lalulintas nalika anjeunna ningali nu teu malah ditinggalkeun imah anjeun.

Jeung hal awon, pamajikan anjeun nyebutkeun janten di Ngepaskeun dulur boga jasa dina ... mmm, masihan abdi alesan pikeun ngajelaskeun naha anjeun teu hayang ngaktipkeun.

Asuransi pikeun sakabéh resiko ieu mumpuni, Anjeun bisa milih saha anu otorisasi ningali posisi anjeun; Anjeun oge bisa milih pamaké sawaktor ngotektak sakumaha disumputkeun, abdi nebak. Tapi euweuh jaminan yén virus atawa hacker bisa megatkeun kaamanan tur dipaké pikeun tujuan ngabahayakeun.

kacindekan

Bakal aya jalma anu bakal jadi tanda tanya naha ieu ngalibatkeun hiji invasi privacy, éta Google weruh mana anjeun, anjeun diri terang uo Anjeun ngidinan ka batur, éta téh alus nu téhnologi ieu ngembang dina ieu unggal dinten. Urang bakal ningali évolusi nu ieu nyokot jeung speed of palaksanaan sabab kuring ngarti yen ieu merlukeun aksés permanén ka Internet, ayeuna Google Latitude nyaéta sadia di nagara 27 sarta sagala rupa alat kayaning:

Paling BlackBerry warna

Alat paling Windows Mobile kalawan 5.0 atawa saluhureuna

Paling Symbian Alat S60 ( "smartphone" Nokia) téhnologi

Sony Ericsson telepon kalayan téhnologi Java 2 Micro Edition (J2ME); sadia di peluncuran atanapi lila saterusna.

PS

Google ogé kedah invent sistem pikeun digeotag kenop damn ... oh ku jalan, Jigana nu teu dulur bakal nunjuk ka layanan ieu, contona Bin Ladden.

2 balesan pikeun "Google Latitude, ¿invasi privasi?"

  1. Abdi hoyong terang upami kuring tiasa nyungkeun bos x abdi anu ngadangukeun GPS sadayana anu lumangsung dina kabin treuk anu ku anjeunna mendorong anjeunna. punten upami aya anu terang, hatur nuhun

  2. Kuring teu meuli carita ieu ... unggal waktos urang gaduh kirang privacy, teu ngan diantara babaturan atawa pasangan, nyaeta yen anjeun ngomong jeung strangers lamun leungit telepon anjeun pisan bisa lumangsung ... waktos pasti teu resep carita ieu ...

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.