Kit GIS, tungtungna hal alus pikeun iPad

Tungtungna kuring ningali hiji aplikasi estu pikaresepeun iPad berorientasi GIS widang pendataan.

gis kit ipad

alat nu boga potensi loba hal, sarta daun di diapers Kuring dites aplikasi Como GaiaGPS, GIS4Mobile, ArcGIS pikeun iPad jeung GISRoam; kiwari dimungkinkeun kuat tapi teu marahmay digawekeun tur leuwih difokuskeun kana analisis dina nyekel kana.

Kit GIS Ieu mangrupakeun ngembangkeun garafa.com., The Birokrat di GPS Kit asalna di dua versi: GIS na GIS Pro Kit; dasarna beda keur kiwari aya dina manajemen data .csv, mindahkeun bluetooth, babagi datasets kelas fitur sarta ékspor ka bentukna file; fitur sejenna anu sarupa. Harga versi kit anu di $ 99, anu sejenna nyaeta pikeun nangtukeun eta dina minggu 5 hareup saperti kuring ieu ngawartoskeun pangarang.

Hayu urang nyandak katingal ka tingali lamun éta patut:

1. data GIS deployment Kit

Struktur organisasi anu dumasar kana proyek, nu ngawengku lapisan nu lajeng saukur nyered ramo bisa dikawasa ngeunaan prioritas, transparansi atawa on / off. Pisan praktis tur basajan, Anjeun bisa nyieun, nyalin, mindahkeun lapisan. Anjeun oge bisa nangtukeun saloba atribut sakumaha perlu kaasup tipe photograph; Éta bisa dicokot langsung lamun dipaké iPad2 atawa milih diréktori gambar; ngarojong daptar misah (ceurik kotak), boolean (kotak centang), titimangsa, url, angka telepon, antara séjén.

gis kit

Sedengkeun pikeun penampilan lapisan, mangka rada intuitif, hal ieu ngamungkinkeun pikeun milih lebar wates, warna, jenis garis saukur na kalawan penampilan alus.

Salaku peta kasang tukang, éta tebih saluareun naon frékuénsi ékspéktasi abdi:

  • Google Maps, ngabentuk Street, satelit jeung Hybrid.
  • Bing Maps, ngabentuk Street, satelit sarta Topo.
  • Maps Street Buka na peta Buka Topo.
  • Versi Pro bakal ngarojong WMS.
  • orthophotos Georeferenced ogé lamun dibawa dimuat dina file KMZ.

Pangalusna, anjeun tiasa turun pikeun nempo sindangan offline ku akang camp tanpa hiji sambungan Internet.

2. médan Data newak

gis kitKasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngukur jarak antara dua titik, atanapi dina jalur multipoint. Ieu lengkep bisa ditingal dina méter, yard, suku jeung laut mil.

Ieu ngarojong koordinat sistem kalawan iwung / panjang sarta UTM. USNG na MGRS ogé boga sistem nu loba dipaké di Amérika Serikat, ampir sarua jeung WGS84.

Di tempat dimana eta diposisikan, sakumaha ditémbongkeun data Tangtosna, koordinat, speed, jsb Tapi lian ti eta bisa newak data kalayan GPS brings di, pikeun ieu teu merlukeun sambungan internét, tapi kawas sinyal GPS normal. Ngelingan yén newak of a titik GPS teu hiji pangukuran pasti, tapi rata-rata runtuyan ukuran di pulsa. Kit GIS boga pilihan pikeun moto kriteria data nyaring.

  • Nyaring ku jarak. Anjeun tiasa ngabejaan manehna teu moto data lamun euweuh jarak kapindahan maksimum.
  • Nyaring ku waktu. Anjeunna bisa disebutkeun yen newak data unggal sababaraha detik, euweuh urusan lamun euweuh gerak henteu.
  • Precision filter. Anjeun bisa menta anu ngan candak data nalika hiji rentang akurasi geus ngaleuwihan.
  • ultra tepat filter. Ieu fitur nu Apple nawarkeun pamekar aplikasi dina forza prosés alat neangan keystrokes ukur akurat teu basajan.

nyekel meureun titik, garis atanapi polygons, gumantung kana konfigurasi tina lapisan dina pamakéan. Sakali direbut obyék, panel a dipintonkeun nuliskeun data.

3. Data ngedit

Sakali dicokot data, anjeun bisa ngédit teu ukur alpanumérik tapi ogé géométri (garis, titik, polygon na tracking). Malah polygon a bisa sawaréh diangkat kalawan GPS sarta sésana puntearlo pisan praktis pikeun ngagabungkeun GPS sareng gambar interpretasi jéntré sawaktos kondisi diturutan.

4. format didukung.

Dina ieu diperlukeun hiji Pace alus, najan urang kudu netelakeun yen aplikasi newak nya GIS a, perlakuan atawa tés nyieun CAD kudu dipigawé ti desktop nu.

Impor sarta ékspor data ti ESRI (shp), Excel (CSV) Google Earth (KML / KMZ) jeung oge dicandak kalayan séjénna Format GPS Exchange (.gpx) format, sangkan rujukan pikeun program ieu, tapi ieu tiasa dihasilkeun ampir sagala aplikasi GIS ayeuna.

KMZ hal metot anu geus jadi leuwih pikaresepeun tibatan format shp heubeul, éta ngarojong data sapertos poto pakait sareng widang komo orthophotos georeferenced sarta kml dina file nu sami. format ieu ogé dipikawanoh salaku hiji baku OGC tur ngarojong 32 bit, nu outperforms tabel .dbf kolot pituin najan loba atribut XML merlukeun sababaraha skill.

Lapisan bisa ditransper via email, iTunes, iCloud jeung Bluetooth.

mzl.qpovmfkt.1024x1024-65 (1)

kacindekan

Pamustunganana, nu pangalusna ditempo jadi jauh sangkan nu pangalusna tina widang iPad. Mangrupa poténsi basajan tur praktis pikeun proyék-proyék mana percetakan leuwih penting akurasi, kayaning real estate, inventories tatanén, survéy sosial ékonomi atawa proyék kehutanan ...

Ieu lumangsung ka abdi yen bakal pisan kompléks lamun nerapkeun ka survéy cadastral désa, saprak di kabinet tiasa didownload tina cache gambar satelit, lajeng buka sawah paduli tina sambungan Internet. Di sababaraha tempat gambar nu geus disadiakeun pikeun Google meets kaayaan precision ditarima acan bisa diitung dina orthophoto sorangan bisa dimuat kana WMS atanapi KMZ file mawa sawah.

Bari plot diukur, anu cadastral tab eusian, anu foto dimaksudkeun bakal dicokot, bisa digambar fotointerpretando bagian anu teu merlukeun perjalanan, wangunan atawa pools teken, mengklasifikasikan pamotongan permanén atawa ngedit tab aya. Teu katembong hésé ngonpigurasikeun anjeun sadaya data ngawengku pendekatan cadastre lambar multiguna, sanajan kalawan sambungan basajan data 3G bisa datang ka kelas fitur server dibagikeun.

Dina kasus hiji pemberontakan urban, éta bisa dipaké salaku pelengkap a, nepi ka ngalengkepan sadayana fronts usum na interpretasi poto ieu kaulinan atawa ngukur dana harta, teken wangunan sarta ngalengkepan survey cadastral atawa profil sosial ékonomi. Mun urang nambah kali yen technicians nyokot diterangkeun dina kitab, tingali daptar Konci, nyandak gambar ku kaméra nu séjén, lajeng buka kabinét ngalengkepan catetan, tarik sketsa kalawan scaler, ngitung aréa diwangun-up, ngalakukeun math jeung asupkeun data kana sistem hiji ... bisa jadi enya, ieu boga poténsi.

Sumawona kagunaan perverse sejen, pikeun migunakeun me.com Anjeun bisa nyieun tracking mana technicians leumpang, sabaraha lila maranéhna leungit, éta maranéhna meunang tempat pantes ... kaasup, dimana geus maling teh nyandak iPad.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep http://giskit.garafa.com/.

4 balesan pikeun "GIS Kit, tungtungna hal alus pikeun iPad"

  1. batur weruh kumaha anjeun muka hiji SHP titik mun GIS Pro. Hatur nuhun

  2. Naon anu dipikawanoh nyaeta katepatan tina GPS digawekeun offline? Éta perlu ngabandingkeun hiji tipe Bad Elf GPS atawa tipe sive Bluetooth?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.