inisiatif Promiviendo: DielmoOpenLiDAR

tukang Kuring spoke sababaraha poé usaha nu dilaksanakeun dina watesan manajemen LIDAR data, jadi kiwari kuring manjangkeun pernyataan resmi diterbitkeun DIELMO 3D SL

DielmoOpenLiDAR: software Anyar bébas pikeun LIDAR manajemén data

Pikeun leuwih 5 sababaraha taun ka pengker DIELMO 3D SL geus dipake dina ngamekarkeun software kanggo ngolah data LiDAR, ngagunakeun eta internal pikeun ngahasilkeun Digital rupa bumi Models (DTM) dina sababaraha proyék, meunangkeun kualitas luhur sarta precision dina produk ahir nu ditawarkeun ku software komérsial sadia dina pasaran.

Nepi ka ayeuna, niat kami ieu deui insinyur-software urang pikeun ngolah data LiDAR ti mimiti nyieun hiji propaider data berorientasi software komérsial, kumaha oge, kalayan bantuan CIT nu geus mutuskeun nyandak inisiatif teh ngamekarkeun software bébas anyar pikeun data ngolah I LiDAR pamaké tungtung berorientasi, dibandingkeun garis leuwih tradisional fokus kana software komérsial.

Tungtungna, kalayan bantuan Departemen infrasturktur sarta Angkutan tina Generalitat Valenciana (CIT) urang mutuskeun nyandak inisiatif pikeun nyieun DielmoOpenLiDAR

DielmoOpenLiDAR nyaéta software bébas Lisénsi GPL dilisensikeun dumasar gvSIG pikeun ngatur data LiDAR. Sajauh kami geus ngembangkeun hiji Supir keur aksés ka data LiDAR di gvSIG. supir Ieu jadi dadasar pikeun ngatur data dina format baku béda, ku kituna mun endow gvSIG jeung parabot dasar nu ngidinan pamekar gawé bareng data LIDAR di paling transparan sarta basajan jéntré. Di sisi séjén, pamaké gvSIG mun muka data aslina LiDAR (Las sarta BIN) ogé bakal diwenangkeun, tampilan superimposed on sagala informasi geografis sanésna, konsultasi ka nilai aslina unggal sahiji titik sarta na rohangan ngédit.

Sakali ngadegkeun dasar keur kamajuan patali data LiDAR di gvSIG, fase hareup bakal ngamekarkeun sagala parabot diperlukeun pikeun ngalaksanakeun hiji processing LiDAR data kumplit jeung gvSIG. Dina hiji dotaremos panangan gvSIG algoritma itungan otomatis tur di sisi séjén kami nerapkeun parabot na rohangan ngédit manual anu ngawenangkeun keur kontrol kualitas hasil. Ti komoditi anu kahontal produksi dina fase kadua, fase katilu nyaeta pikeun ngembangkeun calakan keur nyieun nilai-ditambahkeun produk tungtung parabot anyar.

Kalawan ngembangkeun software bébas ieu ngokolakeun data LiDAR, DIELMO 3D boga tujuan pikeun mawa pamakéan téknologi LiDAR pamaké GIS baku sarta masarakat ilmiah, kalawan tujuan dilegaan pamakéan na. Sajaba ti éta, ayeuna beuki condong mibanda leuwih data LiDAR sadia ngawengku tracts badag taneuh jeung sababaraha taun kabéh inpo ieu bakal gratis keur saha ngakses eta. Contona, nalika data LiDAR nyaéta sadia di Basque Nagara bisa dihontal ngaliwatan Déwan Propinsi of Guipuzcoa na Mapping Service sahiji Departemen Lingkungan na Planning Pamaréntah Basque.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.