Babandingan GPS - ngabuburit, Magellan, Trimble na Topcon

Geus ilahar, lamun nyieun meuli peralatan pikeun surveying, anu diperlukeun sangkan perbandingan of GPS, total stasion, software, jeung sajabana Geo-matching.com dirancang sakadar keur éta.

Geo-cocog nyaeta situs Geomares, pausahaan anu sarua yen publishes majalah GIM Internasional. Lamun ngelingan, prioritas tinggi majalah ieu nyieun resensi komprehensif rupa téknologi keur dipake dina widang geomatics. Geo-cocog keur ngan butuh jelema révisi tabel sarimbag supaya kaputusan bisa dijieun dina leuwih atawa kirang kriteria seragam.

Sistim nu geus dimekarkeun kacida alusna, kalawan daptar kiwari kategori 19, leuwih ti suppliers 170 500 tur leuwih ti produk. Kategori ngawengku:

  • gambar satelit
  • Software pikeun ngolah gambar sensing jauh
  • workstations Photogrammetry
  • total stasiun
  • Sistem navigasi Kelautan
  • Kelautan sarta kandaraan hawa navigasi otonom
  • Sistem scanning Sora
  • gambar sora
  • kaméra digital hawa
  • Sistem laser scanning
  • Systems, hadwér katut sofwérna pikeun GIS mobile
  • Sistem navigasi inersial
  • panarima GNSS

Pikeun némbongkeun kumaha gawéna urang ngadamel test jeung alat-alat opat GPS:

Babandingan GPS

Ieu kasus lamun urang kaasup GPS komparatif:

  • Magellan / spéktra MobileMapper 100
  • Ngabuburit Geosystems Zeno 15
  • Topcon GRS-1
  • Trimble Juno

kategori, teras tungtungna nandaan parabot nu dipilih sareng. Di kénca ieu nyirian parabot dipilih.

Babandingan GPS

Pilihan hijina ngarojong pilihan 4, tapi bisa dihapus sarta nempatkeun ka rasa bari tetep ngaropéa seleksi ku kategori. Dina conto urang ieu teh compartiva GPS dipilih.

Babandingan GPS

Inpo ieu disadiakeun ku pabrik pakakas, jadi lamun kakurangan nyaeta lepat sumber ieu.

fakta metot di ngabandingkeun ieu GPS:

  • Tim Release sataun: nu Trimble Juno éta di 2008, anu Topcon GRS-1 di 2009 na 2010 ngabuburit na Magellan. Eta moal bisa hébat tapi ngajadikeun laju rujukan tina waktos na ngalawan nu tim kedah ngadamel babandingan nu. Dina hal ieu, kami geus kaasup hiji heubeul sangkan bisa ningali kumaha tiap taun fitur anyar anu terpadu parabot Trimble nu facilitates nu ngabandingkeun nétral. Aya ogé hiji widang nu nunjukkeun naha masih di produksi.
  • Kabéh kajaba mawa software Trimble Juno kaasup: The Magellan Mobile Mapper brings Lapang / Mobile Mapper Kantor tapi ogé ngarojong ArcPad, anu ngabuburit Zeno Lapang 5 brings Zeno / Zeno Kantor na Topcon Egis. Tina tilu anjeun tiasa ningali yén leutik nu Zeno teu ngijinan atribut na rohangan ngédit.
  • Kabéh iwal Trimble Juno rojongan GLONASS
  • Salaku waktos newak ti titik tiis mimiti, waktu shortest teh Trimble Juno (30 detik), bari maksimum nyaéta ngabuburit Zeno 5 (120 detik). Dua lianna anu di 60 detik.
  • Sedengkeun pikeun OS, Windows Mobile sadayana nganggo 6, 5 Zeno iwal tetep kolot maké Windows CE. Ogé éta ngarojong data loading ka server jauh.
  • Kalemahan di batréna boga Topcon, kalawan ukur 5 jam bari batur nawiskeun 8 jam. Decisive tempo yén poé gawé sengit antara jam 6 8 na, dibere komplikasi jarak na angkutan di wewengkon aksés teratur.
  • Sedengkeun pikeun konektipitas geus hadé dilengkepan Zeno 5, nu ngarojong duanana sambungan kabel kolot saperti kartu GSM pikeun sambungan internét.
  • Sedengkeun pikeun akurasi, anu garansi pangalusna dina MobileMapper nu, maturan submeter tanpa pos-processing, pos-processing na sporta centimetric kalawan RTK pikeun stepless. Qeu sanajan Topcon ngarojong langkung saluran, teu jelas jadi mun akurasi na.

Ku kituna, lamun kudu milih tina grup ieu pakakas 4, pilihan nu diantara nu spéktra MobileMapper 100 na Topcon GRS-1.

Ku kituna aya di ngabandingkeun ieu nu harga GPS. Sangkan baris ngagunakeun google balanja pikeun tujuan ieu:

  • MobileMapper 100 3.295,00 AS $, kaasup software pos-processing
  • Trimble Juno T41 AS $ 1.218 1.605 Windows jeung AS $ make Android
  • Topcon GRS-1 5.290,00 AS $
  • Ngabuburit Zeno 5 ... euweuh harga on Google balanja tapi balik pikeun AS $ 4.200

Dina kacindekan, sigana hiji layanan Geo-cocog metot, utamana sabab geus aimed dina milih pilihan pangalusna sumberdaya diperlukeun dina widang geomatics.

Ieu nepi ka atikan sabab saluareun ngabandingkeun kana GPS bisa ningali contona, total stasion, alat navigasi otonom, Gambar satelit ngeunaan babandinganana antara suppliers béda, béda antara ArcPad mun iPad, Windows jeung trend anyar Android.

Leuwih waktu, undian pamaké, pamanggih jeung integrasi bisa ngakibatkeun leuwih suppliers Geo-cocog janten hiji titik metot of view.

nganjang Geo-matching.com

2 balesan pikeun "Babandingan GPS - ngabuburit, Magellan, Trimble na Topcon"

  1. Hello, good morning ti Spanyol.
    Abdi muji ka prakarsa nyieun perbandingan sistem béda jeung alat GPS kayaning total stasiun.
    Eta meureun hiji kerangka alus keur jalma anu museurkeun acquiring tim sarta boga gawé saméméhna, ulikan ngeunaan data cadar data komérsial.
    downside teh nya eta hanjakalna dilanjutkeun parabot detailing sarta penampilan anyar dina pasaran teu kaasup.
    Sedengkeun pikeun artikel, sugan di 2013 taun, geus teu geus lega disseminated, tapi hayu parabot Trimble anu paling sarupa pamadegan nu merek sejen nu compares teh Trimble Geoexplorer GEO5.
    Trimble t41, ieu ogé dipikawanoh dina Babagian séjén geoposcionamiento sakumaha JUNO5, aya sababaraha modalitas, port 3G atanapi henteu, Android atawa Windows Mobile. Taun 2014 rentang kalawan ningkat SBAS méteran 1 dimekarkeun.
    Hiji salam.

  2. pisan metot artikel ieu kieu

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.