parabot ngembangkeun Cadcorp

gambar 007

Dina pos saméméhna kami dikaitkeun parabot desktop Cadcorp, dina model sarupa ESRI. Di dieu urang baris ngabahas ekstensi atanapi solusi tambahan pikeun ngembangkeun kapasitas atanapi ékspansi.

Sanajan éta ngabandingkeun tina parabot ieu teu jadi gampang keur ngartikeun parity kalawan ArcGIS Engine, sarta ArcIMS salaku modél bisnis Cadcorp leuwih pikaresepeun dina hal ieu.

1. Runtime ActiveX Development Pakakas

modul Control (CDM)

gambaran parabot ngembangkeun dasar Cadcorp datangna dina naon nu disebut imódulos control (CDM), jeung kaunggulan nu ieu mawa duanana interfaces pamaké salaku asisten (wizards) jeung interfaces pamaké logika pamaké intuitif peta. Sangkan ngembangkeun alat Modeller, contona, boga hiji panganteur sarupa anu MapModeller ukur pikeun programming. parabot ieu sarupa (teu jadi sarupa) kana ArcGIS Engine jeung kulawarga ArcSDE ESRI.

  • Alat komponén MapViewer boga na CDM Viewer
  • Alat MapManager boga komponén CDM Manajer na
  • alat nu boga komponén na MapModeller CDM Modeller

Anjeun tiasa ngembangkeun maké téhnologi ActiveX na basa kayaning Visual Basic, Delphi, C ++ na PowerBuilder.

CDM ieu gaduh hiji fitur anu metot sarta anu tiasa aranjeunna idin ku waktu (runtime), ku kituna anjeun tiasa méréskeun lisénsi hiji taun, contona, anu ngamungkinkeun pamekar mésér produk wungkul kanggo durasi proyek anu berkembang. Hal ieu nyababkeun waragad laér langkung murah, najan konsép "lisénsi ku programmer" laér langkung aneh, sanés ku PC.

Ieu ogé ngurangan waragad pikeun aplikasi dikembangkeun pikeun resale, sakumaha pamaké ukur perlu mayar biaya lisénsi runtime (biasana hiji nilai deukeut 40% tina komponén aslina).

2. parabot ngembangkeun Web

gambar [49] Ieu fitur anu ngamungkinkeun kreasi aplikasi pikeun beroperasi dina layanan web (Ladénan Wéb), kitu ogé mun nyieun standar data sosialisasi on Intranet atawa Internet.

  • MapBrowser

MapBrowser mangrupakeun produk bébas pikeun ngatur jasa data géografis di handapeun standar OpenGIS, salah sahiji kaunggulan nu Cadcorp ngarojong OGC. Cara aplikasi ieu bisa dikembangkeun duanana Web Peta Server (WMS) peta penerbitan berorientasi, Feature Web Server (WFS) mindahkeun berorientasi of geometries di GML format / XML na Web sinyalna Server (WCS); kabeh jeung kaunggulan keur dina hiji pamakéan standar muka.

Kiwari ieu leyuran kacida poténsial, dibandingkeun jeung méntalitas katutup produk ESRI handapeun IMS / GIS Server.

  • Geognosy

Naék saméméhna eksis, atawa komponén server aktif, leyuran ieu keur ditinggalkeun na Cadcorp nawarkeun GeognoSIS.NET nu manjangan pungsionalitas komponén lianna ngeunaan ngembangkeun pikeun nerapkeun aplikasi dina Intranet atawa pamakéan Internét. Ngagunakeun lingkungan ngembangkeun .NET atawa basa sejenna dumasar kana HTTP na sabun saperti Java maranéhna bisa dieksekusi dina sababaraha server. alat Ieu simile kalawan kulawarga ArcIMS ESRI.

Aya parabot pikeun layanan panarjamahan Vérsi dijieun dina naék saméméhna mun Geognosy.

3. Kamekaran bisnis kit (EDK)

gambaran Ieu pakét produk pamekar nu asalna dina dua bentuk:

  • ngembangkeun software kit (SDK)Pikeun nyieun aplikasi ActiveX of tencología
  • Internét Development Case (EDK)Nu facilitates ngembangkeun data spasial bisa disiarkeun sakumaha jasa web (jasa web) alat Ieu sarupa (teu jadi sarupa) kana ArcGIS Server di kulawarga ESRI.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.