Ngundeur Google Earth pikeun wewengkon utm

Ieu berkas ngandung zona UTM dina format kmz. Sakali diundeur anjeun kedah ngaleupaskeunkeun éta deui.

Undeur file di dieu

zona UTM google bumi

Undeur file di dieu

Sagampil salaku rujukan ... koordinat geografis asalna tina bengkahna dunya bagean segel sapertos urang apal kitu, anu motong nangtung diwangun ku méridian (nu disebut tingkur-panjang) sareng motong horizontal anu dilakukeun ku paralél (disebut lintang).

Pikeun daptar lintang nyaéta bagian tina Ékuador, kalér atawa kidul ti enol nepi ka 90 derajat di kutub jeung dua halves ieu disebut hemispheres.

Dina kasus nu panjangna, aranjeunna mimiti dibéréskeun ti méridian Greenwich anu disebut méridian enol nuju beulah wétan, aranjeunna dipedalkeun dugi ka sumping di gelar 180, dimana méridian sarua ieu dibagi bumi (disebut antemeridiano), ka satengah ieu disebut " Ieu. " Mangka satengahna sejenna disebut West, biasana digambarkeun ku W (kulon), salami méridian mimitian ti Greenwich tapi dina arah anu lalawanan ti nol nepi ka tingkat 180.

1 geografis utm

Sarta koordinat di Spanyol tiasa Latitude sarta bujur 39 3 N W, hiji koordinat di Peru bakal lintang jeung bujur 10 74 S W.

Cara kieu nangtukeun koordinat nu teu kedah parah kalayan luhurna permukaan di permukaan laut, sabab mangrupakeun vektor nu dimimitian ti pusat bumi bumi kana beungeut beungeut, ieu mangrupikeun proyéksi anu dipake ku Google Earth, ieu jalan. tina koordinat anu nganggo file kml, tambihan buleud katerangan rujukan, anu mangrupakeun jalan pikeun ngadeukeutan permukaan bumi pikeun tujuan ukur. Google nganggo WGS84 salaku wengkuan rujukan (padahal aya pakakas anu ngamungkinkeun koordinat UTM asup kana Google Earth). Kauntungannana pangbadagna dina proyéksi ieu nya éta koordinatna unik dina beungeut bumi, padahal penanganan operasi pikeun ngitung jarak atanapi arah henteu praktis kanggo "non-geographers".

koordinat UTM

Koordinat UTM didasarkeun kana ide anu nganggap buleud katerangan rujukan tina proyéksi cylindrical Traverso de Mercator. Bumi sok dibagi ku méridian, dina genep ruang derajat 60, ieu dindakan zona. Panomeran ieu zona dimimitian ti antemeridian, tina enol nepi ka 60 ti kulon ka wetan.

Bagéan anu ngahasilkeun parallel lebet tina 84 S kana 80 N, sareng dibéréndélkeun sareng hurup ti C ka X ("I" sareng "O" teu kaasup), unggal ruasna ngagaduhan tingkat 8 lintang kajaba ti X anu ngagaduhan 12 derajat.

The A, B, Y, Z nu dipake husus keur kutub ends; Google henteu kaasup bagean ieu merlukeun kalkulus dina aréa dipikaresep ukur keur biruang kutub :).

1 geografis utm

1 geografis utmHiji wewengkon total 60 6 derajat unggal, jadi

  • Méksiko nyaéta diantara wewengkon 11 na 16
  • Honduras di 16 na 17 bagian di
  • Peru antara 17 na 19
  • Spanyol antara 29 na 31.

Pendekatan ti buleud rujukan di tingkat laut, ngabalukarkeun arc dibentuk ku garis ieu ukuran rada sarupa jeung realitas ukuran lokal. buleud rujukan ieu, luhur (ngapopulérkeun di Amerika Latin) éta NAD27, ayeuna loba dipaké NAD83 nu, dipikawanoh ku saloba WGS84. Ku ngabogaan grids rujukan horizontal béda duanana spheroids anu béda.

aréa utm 16Mangka zona boga koordinat x, sarta mimiti, dina Amérika Tengah, wates antara zona 15 sareng 16 boga koordinat dumasar 178,000 sarta ngahontal nepi ka leuwih atawa kurang 820,000. Runtuyan koordinat ieu sami kanggo unggal zona, na lintang sami tapi kami netelakeun, sanés tabel ortogonal tapi kanggo tujuan ukur lokal, jukat sarupa. Wates antara zona ieu nutup, tapi sadayana bagian tina sumbu pusat, dimana aya méridian nangtung pinuh anu panjangna 300,000 katelah "kieu palsu", pikeun tujuan-leres anu duanana tinggaleun sareng katuhu tina méridian ieu aya negatip
Lintang (northing), mangrupa bagian ti 0.00 di Ékuador tur nepi ka Kutub Kalér kalawan koordinat deukeut 9,300,000.

Peta anu terang pikeun tujuan cadastral, kalayan 1: 10,000 or 1: 1,000 timbul tina bagian zona ieu, dina pos di handap urang bakal ngajelaskeun kumaha partisi ieu asalna.

1 geografis utm

koordinat geografis, kayaning 16N 35W nyaéta unik, kumaha oge, UTM a koordinat salaku mahluk X = 664,235 Y = 1,234,432 sarua salah titik-terusan di wewengkon 60 nu lintang sarua, duanana di Sumatera jeung dina Selatan; Merlukeun hiji wewengkon sarta keur ngartikeun hémisfér dimana eta milik.

8 Balesan pikeun "Ngundeur zone utm pikeun Google Earth"

  1. Naha aya cara pikeun ngitung spindle anu gaduh koordinat UTM?

  2. Kuring parantos maca topik dina blog anjeun pikeun 4 salami sababaraha taun. Kanyataanna kuring diunduh zona UTM dina géarth. Kuring gaduh grid peta topografis Nicaragua (lembar-lembar anu "ukur" 10 ′ latitudo x 15 ′ bujur. Gagasan pikeun nyandak aranjeunna ka GEarth dina cara anu sami pikeun daérah UTM. Kuring henteu trampil sareng AutoCAD tapi ngan ukur hiji hal kalayan Excel. Kuring nyoba ngarobih siga kieu: Di Excel kuring ngagaduhan koordinat juru unggal lembar (écés moal diulang dina lembar tatangga), kuring damel .txt sareng sareng Geotrans kuring dirobih kana UTM WGS84 kalayan ideu nyandak aranjeunna ka AutoCAD, pindah ka DXF teras di tabél .kml tapi masalah kuring nyaéta kamampuan ku AutoCAD. Mungkin kuring nyandak péngkolan anu hébat, kanyataanna kuring henteu kantos ngagambar légal atanapi poligon dina géarth. Hatur nuhun pisan ti Managua.

  3. pisan menarik, engké kuring bakal butuh sababaraha tutorials, hatur nuhun kanggo inpormasi anu, byee

  4. Anjeun lepat yen aplikasi anu parantos aya di bumi bumi Google

  5. Henteu aya diundeur. Tautan ieu nuju kana artikel séjén. Geofumadas ????

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.