Éta rék dimimitian hiji diploma dina OT

diploma rencana teritorial

Kaping awal édisi édisi énggal ngeunaan Diploma Luhur sareng Manajemén Tanah (DSPOT) dina semester mimiti 2009 ieu caket. Ieu bakal lumangsung di Antigua Guatemala, dipromosikeun ku yayasan DEMUCA sareng partisipasi ti Lincoln Institute.

diploma rencana teritorialDSPOT ditujukeun pikeun otoritas kotamadya sareng pejabat sareng aktor lokal sanés anu ngaganggu sareng pangaruh dina prosés perencanaan wilayah sareng pamekaran lokal. Hal éta bakal diajarkeun tina jumlah pamilon 35-40, kalayan wawakil 5 pikeun unggal nagara di Amérika Tengah sareng Républik Dominika. Pikeun mempermudah pagawéan prakték sapanjang Diploma sareng ngamajukeun prosés ngarencanakeun wilayah anu tiasa salajengna dilaksanakeun, unggal rombongan ku nagara diperkirakeun janten palaku lokal anu biasa atanapi kotamadya

Tujuan pendidikan:

  • DSPOT ngarencanakeun ngaliwat sababaraha tahap anu beda tina nyusun rencana Strategik pikeun pamilon. Manajemén Land sareng instrumen manajeménna, kalayan tujuan nyusun lampah sareng ngabandingkeun pangalaman anu parantos diaku.
  • DSPOT tujuanana pikeun nguatkeun kamampuan pamilon, ngingetkeun aranjeunna ka metodologi pikeun pangwangunan diagnosis sareng solusi, sareng diskusi ngeunaan ruang manuver anu sayogi tina sudut pandang politik, téknis sareng ékonomi pikeun nyandak Rencana palaksanaanana

Kaping:

Diploma bakal lumangsung dina tilu dinten saminggu di Antigua Guatemala, dina kaping ieu:

  • April 20-25
  • Méi 25-30
  • 22-27 Juni 2009

eusi:

Ieu mangrupikeun téma anu dikembangkeun salami tilu dinten dina gelar diploma:

Pambukaeun Seminar
  • Konsép jeung Harti: Manajemén Tanah sareng Perencanaan (OPT) salaku instrumen pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan. Wewengkon wilayah: nasional, daérah sareng lokal. OPT dina kontéks Amérika Latin. Parobihan kota sareng struktur wilayah.
  • Kerangka hukum sareng institusi anu ngadukung OPT, dina tingkat anu béda, sareng khusus, dina tingkat lokal.
Seminar I
  • 1 modul: Dasar kartografis sareng panggunaan GIS
  • Modul 2 Nyusun diagnosis lokal (delimitation, lingkungan fisik, populasi, struktur sosial)
  • 3 modul: Nyusun diagnosis lokal (kagiatan ékonomi, struktur perkotaan sareng désa)
Seminar II
  • 4 modul: Nyusun diagnosis lokal (sistem angkutan, jalan sareng mobilitas)
  • 5 modul: Nyusun diagnosis lokal (nganalisis lembaga sareng hukum)
  • 6 modul: Diagnét lokal, visi pangwangunan, sintésis sareng prioritization konflik
Seminar III
  • 7 modul: Prognosis (téhnik, evaluasi kaayaan)
  • 8 modul: Konstruksi alternatif sareng skénario parobihan
Seminar IV
  • 9 modul: OPT sareng pamekaran ékonomi lokal
  • 10 modul: OPT sareng manajemén résiko
  • 11 modul: Usul pangaturan: undang-undang kotamadya, undang-undang sareng peraturan: koherensi antara tungtung sareng hartos sareng aplikability
Seminar V
  • 12 modul: Manajemén OPT: Lingkungan Pulitik, Hubungan intermunional, palaksanaan, pembiayaan, definisi proyék
  • 13 modul: Manajemén taneuh

Pikeun ayeuna, tiasa waé ngadukung sababaraha teknisi pikeun ka ditu, henteu ngan ukur nyandak gambar di taman tapi pikeun ngarobih rencana panggunaan lahan anu urang promosi.

Inpo langkung tiasa dipendakan dina Halaman DEMUCA

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.